Blixens år i Kenya, 1913-31, er i fokus i Stormgaards glimrende bog. Den handler om begivenheder og mennesker, der fik betydning for Blixen. Dette analyseres og sættes i relation til det senere så berømte forfatterskab.
Bogen giver en samlet vurdering af Blixens ophold i Kenya. Hvorfor valgte den unge dansker at emigrere til en britisk kronkoloni i det sorte Afrika? Hvordan var livet på farmen? Hvordan håndterede hun livet i det fremmede? Hvordan opfattede hun de indfødte og de britiske kolonialister?
I humaniora arbejder vi med litteratur og markante kulturpersonligheder. Læseren får indsigt i Blixen og samtidens forhold. Bogen er inspirerende, og en inspireret lektor underviser bedre.
I engelsk kan man give sine elever et uddrag fra bogen (for eksempel Brødrene Cole: engelske adelsmænd i Afrika), som de skal resumere på engelsk i forbindelse med en Powerpoint-præsentation om Kenya.
Man kan lave et forløb om Blixens engelsksprogede forfatterskab eller om UK som kolonimagt. Sidstnævnte kan ligeledes være interessant i en AT-sammenhæng sammen med NG.
Danskfagligt er der også mange anvendelsesmuligheder.
Foruden Karen Blixens egne breve til familie og venner inddrages en lang række kilder.
Blandt Blixens venner var Berkeley Cole og Denys Finch Hatton. Førstnævnte havde været officer i den engelske hær, før han slog sig ned i Kenya og købte en farm. Finch Hatton blev Blixens store kærlighed; han ”hørte ikke til den type englændere, der tromlede hen over de indfødtes kultur” (p. 139).
Bogen er måske ikke vidensfornyende, men absolut velskrevet. Man mærker, det er en kompetent forfatter, som har ført pennen. Bogen er lækker at have i hånden, layoutet flot, og den er rig på illustrationer. Derfor får den fem stjerner af seks.
Kommentar til anmeldelsen
Eller opret med din email
Klik her, hvis du har glemt din adgangskode