En god nyhed
I Liste 3 går vi ind for at komme med den positive vinkel på og de positive historier om gymnasieområdet. Sektoren skal tales op og ikke ned.
Jeg er helt enig i denne strategi og vil derfor med glæde kommentere en positiv nyhed, som jeg læste i avisen forleden. Bestyrelsen på Svendborg Erhvervsskole har fyret direktøren efter årelange problemer med arbejdsmiljøet.
Lærerne havde for længst mistet tilliden til, at en reel dialog på skolen var mulig. Udvejen for dem var en slags indre eksil eller at finde en anden arbejdsplads. Det sidste gjorde den tidligere tillidsrepræsentant, der, som citeret i Jyllandsposten, forgæves havde prøvet på at løse samarbejdsproblemer. Hun er nu ikke længere på skolen. Hun er ikke den eneste, der har forladt skolen.
Eleverne havde klaget over, at en enkelt klasse havde haft 23 forskellige lærere i et enkelt fag – skolen var blevet en svingdørsarbejdsplads.
Den positive vinkel i denne nyhed er uden tvivl, at tillidsrepræsentanten var i stand til at finde en anden arbejdsplads, der lever op til kravet om dialog og samarbejde. En arbejdsplads, der gør det muligt at udføre sit arbejde som gymnasielærer – engageret og glad.
I samme positive ånd vil jeg fremhæve, at sådan forholder det sig også på min gamle skole VUC Sønderjylland (VUC Syd). Af de GL-tillidsrepræsentanter (TR + suppleanter), der prøvede på at varetage kollegaernes interesser efter sammenlægningen af de førhen selvstændige VUC'er i Sønderjylland indtil 2012, er én tilbage på skolen. En gik på efterløn, så snart han fyldte 60, en har fundet arbejde på et gymnasium på Fyn, en i Sydslesvig, en i Sønderborg, en i Haderslev og endelig undertegnede, der har fået arbejde på Sjælland.
Med andre ord er det lykkedes for stort set alle GL-tillidsrepræsentanter fra min gamle skole at finde arbejde i sektoren og søge et sted hen, hvor arbejdsmiljøet er mere tilfredsstillende.
Skulle man få en mistanke om, at der lå noget sarkasme i denne fremstilling, vil jeg mane det i jorden. Det er min bestemte opfattelse, at arbejdsmiljøet er og skal være et vigtigt konkurrenceparameter. Aldrig før har så mange gymnasielærere skiftet job som i de foregående år, og det kan presse de få ledere, der endnu ikke har erkendt, at man ikke kan drive en god skole uden lærernes arbejdsglæde. I Svendborg havde den nu afgåede direktør netop ophævet tilstedeværelsespligten for lærerne, hvis jeg læser korrekt.
Gennem dialog og samarbejde, gennem enighed i sektoren mod regeringens angreb på vores velfungerende uddannelser kommer vi længst og skaber de gode skoler, hvor elever og lærere trives, hvor de laver et godt stykke arbejde, og hvor de ikke spilder tid og kræfter på ørkesløse konflikter med ledelsen.
På de skoler, hvor dialogen ikke fungerer, skal Gymnasieskolernes Lærerforening (GL) ikke svigte kollegaerne. Vi må vise os som en stærk fagforening og bakke vores medlemmer op – om nødvendigt ved at opfordre til at stemme med fødderne.
Det vil jeg arbejde for ved at stille op til hovedbestyrelsen.
Burkhard Sievers (kandidat for Liste 3)
Odsherreds Gymnasium
Kommentar til indlægget
Eller opret med din email
Klik her, hvis du har glemt din adgangskode