dannelse

30. marts 2017 af Martin Thing

Undervisningsminister Merete Riisager udtalte på gymnasieskolen.dk, at gymnasierne skal styrke den demokratiske dannelse. I mellemtiden står hun i spidsen for en reform og en nedskæringsdagsorden, der i praksis vil gøre det modsatte.

Læs mere
20. juni 2016 af Claus Nivaa

Hvordan får vi dannelsen med dens frie viden og visdom tilbage i et uddannelsessystem, der er presset af effektivitetsmål og vækstargumenter? spørger kronikøren og kommer med et bud.

Læs mere
23. maj 2016 af Malene Romme-Mølby

Ministerens spin om adgangskravet, almendannelse og tema om Grønland er nogle af emnerne, man kan læse om i det seneste nummer af Gymnasieskolen.

Læs mere
25. april 2016 af Carl Juul Nielsen

Få tv-serier har ramt så bredt et publikum som Game of Thrones. Serien er også en gylden mulighed for en gymnasielærer til at aktivere ele­vernes viden, mener Steen Beck, der er gymnasieforsker og forfatter til en ny bog om den populære tv-serie.

Læs mere
19. april 2016 af Carl Juul Nielsen

Forhandlingerne om en ny gymnasiereform er i fuld gang. Gymnasieskolen.dk har spurgt politikerne, hvad de vil kæmpe for ved forhandlingsbordet.

Læs mere
16. april 2015 af Andreas Rasmussen

Konkurrencestatens negative indflydelse på dannelsen fik hårde ord med på vejen, da gymnasielærere onsdag blev belært af en række forskere ved konference i København.

Læs mere
13. juni 2014 af Malene Romme-Mølby

Eksamen stod for skud, da Gymnasieskolernes Lærerforening indbød til debat om uddannelse og dannelse på Folkemødet.

Læs mere
12. juni 2014 af Tina Rasmussen

Der er brug for en ny definition af, hvad dannelse er, hvis flere unge skal vælge håndværkervejen. Sådan lød meldingen fra erhvervsskoleelevernes formand på Folkemødet.

Læs mere
14. januar 2014 af Laura Engstrøm

Musikeren og forfatteren Kristian Leth har mange jern i ilden. Et af dem er en glødende passion for det spirituelle, som han har videreformidlet i radio- og tvprogrammer. Han mener, den åndelige dimension er gået tabt i vores samfund. Men hvordan ville han selv anspore en flok gymnasieelever til at interessere sig for det åndelige?

Læs mere
13. juni 2013 af Malene Romme-Mølby

Medlemmer fra Gymnasieskolernes Lærerforenings sekretariat og hovedbestyrelse er taget til Bornholm for at diskutere fremtidens uddannelsespolitik.

Læs mere
22. maj 2013 af Oluf Lindberg-Nielsen

Mennesket, den unge under uddannelse, er blevet et middel til at optimere og effektivisere samfundsøkonomien, som er blevet altings mål. Kronikøren håber, at gymnasieeleverne kan få luft.

Læs mere
9. oktober 2012 af Tommy Heisz

Hvad er dannelse for en størrelse, og hvordan står det egentlig til med den her midt i den digitale revolution? Vi spurgte fem personer fra vidt forskellige verdener.

Læs mere