Artikel
Lærere til protestmøde
Frederiksberg Gymnasium

Lærere til protestmøde

Lidt over 100 lærere mødte op til stormøde på Frederiksberg Gymnasium for at arbejde for et nej til overenskomstaftalen.

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

Vrede og frustration er to rammende ord for stemningen i den store sal på Frederiksberg Gymnasium, da lærere mødtes til et protestmøde om den nye overenskomst torsdag aften.

Formålet med mødet var at arbejde for et nej til overenskomstaftalen.

Hvis der var sneget sig en enkelt lærer ind til mødet, som havde noget godt at sige om den nye overenskomstaftale, forblev vedkommende musestille.

Derimod var der mange, som havde meget dårligt at sige om aftalen, og at den i det hele taget var blevet indgået.

Den overvejende holdning i salen var, at GL skulle være gået hele vejen i kampen for at bevare aftaleretten. En konflikt ville være bedre, end at gymnasielærerne har indgået en aftale. Flere påpegede, at de nye løntillæg er ligegyldige, når aftaleretten er forsvundet. Andre mente, at GL var med til at legitimere, at aftaleretten på arbejdstid er tabt ved at indgå i en aftale, og det var mildest talt ikke populært blandt lærerne på mødet.

Nej, nej, nej
Lidt over 100 lærere – de fleste fra Frederiksberg og København – men også fra flere sjællandske gymnasier viste deres utilfredshed ved at møde op til nej-mødet.

Der blev taget initiativer til at sætte aktiviteter i gang for at arbejde for, at der bliver stemt nej til overenskomsten. I første omgang skal GL’s repræsentantskab på onsdag stemme om, hvor vidt man vil anbefale medlemmerne at stemme ja eller nej til overenskomsten. Senere skal overenskomsten til urafstemning blandt medlemmerne. Her skal gymnasielærerne stemme sammen med de andre organisationer i AC blandt andet DJØF. Det anses for usandsynligt, at den samlede overenskomst ikke bliver stemt hjem.

Manifestation
Marianne Frederik, som er lærer på Frederiksberg Gymnasium og medarrangør af mødet, erkendte efter mødet, at det nok ikke er muligt, at aftalen bliver stemt ned:

”Et nej er dog en manifestation. På den måde signalerer vi, at vi ikke kan garantere for kvaliteten i undervisningen med den nye aftale,” sagde hun.

Lærerne i salen var enige om, at der skal gøres noget – om ikke andet så for at vise omverdenen at de er utilfredse med, at de nu skal undervise uden en aftaleret.

Facebooksider, You-tube-videoer, debatindlæg, aktionsdag, opfordring til tillidsrepræsentanter om at stemme nej til repræsentantskabsmødet, en nej-kampagne over for andre organisationer i AC var nogle af de mere konkrete forslag.

En idé om at lave sympatiaktioner til fordel for folkeskolelærerne blev mødt med klapsalver.

Mange spørgsmål
Hovedbestyrelsesmedlem Ronald Karlsen, som anbefaler at stemme nej til overenskomstaftalen, holdt et oplæg, og han blev mødt med mange spørgsmål fra lærerne i salen om overenskomsten, og hvad den betyder.

Mange var bekymrede for, hvordan lederne ville håndtere overenskomsten. Spørgsmål om tidsregistrering, forberedelsestid, overarbejde og meget andet blev vendt i salen.

 

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater