Spændende, relevant og vedkommende udgivelse
Med udgivelsen Liv og magt – Bioetik og videnskabsteori har Mickey Gjerris og Ulrik B. Nissen, begge lektorer i bioetik henholdsvis ved AU og KU, lavet en spændende og relevant udgivelse til brug i almen studieforberedelse i fagene biologi, religion og filosofi.
Forfatterne har for alvor haft AT-brillerne på og deres modtagergruppe for øje, da de skrev bogen. Bioetik er jo i sig selv et tværfagligt område og er derfor det oplagte AT-emne. Emnet belyses fra en AT-vinkel med blandt andet en god præsentation af de forskellige fakulteters tilgang til bioetikken, dog med vægt på naturvidenskab og humaniora. Derudover har forfatterne tydeligvis gjort sig umage med at præsentere bioetikken, så den opleves som relevant og vedkommende.
Bogen er delt i to dele. Første del består af et indførende kapitel, der kort introducerer bogens fokus. Herefter følger to kapitler om henholdsvis bioetik og videnskabsteori og videnskabens rolle med vægt på videnskabsteoretiske problemstillinger. Bogens anden del består af syv cases om for eksempel stamceller og fosterdiagnostik, som med fordel kan anvendes hver for sig. Hvert kapitel afsluttes med opgaver, hvor eleverne får mulighed for at anvende det læste stof og sætte det i relation til deres egen virkelighed. Derudover er der også mindre opgaver i kapitlerne, ligesom bogen er fyldt med små faktabokse. Hvert kapitel afsluttes med forslag til videre læsning. Her hjælpes eleverne godt på vej i forhold til eksempelvis synopsisskrivning.
Bogen er velskrevet, gennemarbejdet og ikke mindst spændende. Selvom udgivelsen er henvendt til fagene biologi, religion og filosofi, kan man sagtens koble andre fag på. Det er i høj grad en udgivelse, der inviterer til samarbejde med andre fag, og er dermed også en udgivelse, der henvender sig til alle elever i gymnasiet, og ikke kun elever med biologi eller biokemi.
Kommentar til anmeldelsen
Eller opret med din email
Klik her, hvis du har glemt din adgangskode