Toscanernes århundredelange, stolte landbrugstraditioner, herunder vindyrkning og olivenolieproduktion, samt de smukke landskaber, madkulturen og egnens storslåede og til tider dramatiske historie er nogle af de emner, som bogen berører.
Den rummer kapitler, der koncentrerer sig om bestemte områder i Toscana, for eksempel Siena-provinsen samt Livorno- og Firenze-områderne. Når Firenze er nævnt, er der naturligvis også et blik på Medicierne og Renæssancen.
Toscana-bogen er yderst lækker i sit store, indbundne format med velskreven tekst, der er krydret med anekdoter og opskrifter på egnsretter.
Det er helt klart en stemningsbog, en kærlighedserklæring til Toscana. Den er generøst illustreret med dejlige farvefotoer, hvilket gør den behagelig at læse.
Jeg vil faktisk sige, at bogen er så vellavet, at den egner sig til at være en coffeetablebook, der ligger fremme, så man ofte kan bladre og læse i den samt kigge på de smukke fotoer.
Bogen er informativ og ikke mindst inspirerende, og der er megen viden at hente. Af denne årsag er det også oplagt at anvende den, eller dele af den, til undervisningen i italiensk, uanset om
man kører et forløb om Toscana, italiensk madkultur eller italiensk historie.
Man kan også bruge mindre uddrag til korte samtaleøvelser.
Forfatterne, Camilla Bondo Pedersen og Anne Mette Rosendahl Ariani, har været bosat i Toscana i mere end 15 år. Deres bog gives maksimum antal stjerner, nemlig seks, for en fremragende læseoplevelse, der gør én glad. Der er masser af stof, som også eleverne og kursisterne vil kunne sætte pris på.
Toscana – Maden, vinen, kulturen & landskabet er en passioneret kulturbog om italiensk savoir-vivre på højeste niveau. Køb den, læs den, nyd den!
Kommentar til anmeldelsen
Eller opret med din email
Klik her, hvis du har glemt din adgangskode