Du er her
Interview
|
04. maj 2017

Ekspert: Den vigtigste buffer mod stress udfordres under nedskæringer

Foto: 
Nedskæringer kan føre til mistrivsel og stress, siger psykolog og stressekspert Malene Friis Andersen. Her fortæller hun, hvorfor stress opstår, og hvordan arbejdspladsen kan forebygge det.
Af: Johan Rasmussen

Den vigtigste buffer mod stress er social støtte og tillidsfulde relationer mellem kolleger og ledelse, fortæller psykolog og stressekspert Malene Friis Andersen fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Men lige netop den buffer kan blive udfordret på en arbejdsplads under nedskæringer og forandringer, mener hun.

“Hvis vi grundlæggende har en følelse af, at vi er på samme hold, at vi har hinandens ryg, og at jeg kan gå til nogle og få en snak, når noget er svært, så er det den bedste buffer mod stress. Men nedskæringer og forandringer kan udfordre og ligefrem reducere den sociale støtte, som netop skal være en buffer mod stress,” siger Malene Friis Andersen i et interview med gymnasieskolen.dk.

I videoen herunder fortæller hun, hvorfor stress opstår, hvorfor stress ofte bliver et individuelt problem, og hvordan arbejdspladsen kan forebygge stress.

 

Stress - hvorfor opstår det på gymnasier Interview med Malene Friis Andersen


 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

1
You must have Javascript enabled to use this form.
Finn Fuglsangs billede

Et til de grader stressreducerende tiltag ville være, om vi snart kunne få ARBEJDSRO til at undervise de unge mennesker i vore fag - er jeg mon  den eneste, der er ved at have fået nok af nye popsmarte  tiltag, der postulerer at løse alle pædagogiske problemer med et fingerknips ??

 

Man KUNNE f. eks. starte med at reducere STX-opt . . .uha, nej NU går jeg da vist for vidt .....