Artikel
Dagpengeregler en ulempe for lærere
_MG_4097

Dagpengeregler en ulempe for lærere

Lærere kan komme i klemme i reglen om, at ledige kun kan få supplerende dagpenge i 30 uger, mener Magistrenes Arbejdsløshedskasse.

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

Hvis en lærer får et årsvikariat med få timer, kan hun få supplerende dagpenge ved siden af. Men efter 30 uger kan hun ikke længere få supplerende dagpenge og kan blive tvunget til at sige vikariatet op, hvis hun ikke kan leve af de få timer, hun har.

Reglen rammer specielt skævt i undervisningsverdenen, hvor årsvikariater på deltid florerer, mener Marianne Rossander, afdelingschef i Magistrenes Arbejdsløshedskasse. 

”Hvis en ledig får nogle få timers undervisning om ugen, kan det være en god måde at holde sig i gang og måske komme nærmere et fast fuldtidsarbejde. Problemet er, at efter 30 uger kan læreren ikke længere få supplerende dagpenge. Hvis hun ikke kan leve af de få timer, hun underviser, kan det tvinge læreren til at sige op midt i et skoleår for i stedet at gå på fulde dagpenge,” siger Marianne Rossander.

800 på supplerende dagpenge
Magistrenes Arbejdsløshedskasse anslår, at omkring 800 medlemmer er på supplerende dagpenge. En stor del af dem arbejder i undervisningsverdenen.

”Der er i forvejen blevet strammet meget op, og dagpengeperioden er nu kun på to år. Derfor virker det unødvendigt med en begrænsning på 30 uger med supplerende dagpenge. Det er da mere fornuftigt for alle, at en ledig har et deltidsjob og får supplerende dagpenge, end at vedkommende får dagpenge på fuldtid,” siger Marianne Rossander.

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater