Bag den kedelige forside gemmer der sig en farverig lærebog om Indien. Layoutet er lækkert. Bogen indeholder farveillustrationer og et fint udvalg af tekster samt gloser. Der er også arbejdsspørgsmål, om end jeg oftest laver mine egne.
Dermed er alt det grundlæggende, man kan ønske sig af en lærebog til engelsk, dækket. Men den kan mere end dette.
Bogen er opdelt i syv emner: 1) Indian independence and partition; 2) Colonialism and India seen through foreign eyes; 3) Ambition; 4) Bollywood and Indian cinema; 5) Demarcations (om skel i samfundet); 6) Language and identity; 7) Theory and analysis.
Jeg har ofte kørt forløb om Indien, og med denne velredigerede bog af Katrine Brøndsted vil jeg glæde mig til at køre emnet igen.
I tillæg til bogen kan man diskutere spørgsmål såsom ulande og fattigdom, BRIK, kvindens stilling, hinduisme og yogier, demokrati, religiøst motiveret terrorisme og våbenkapløbet med Pakistan.
Britisk imperialisme og Indiens deling er typiske underemner. Det nye Indien med vækst, it, en købedygtig middelklasse, Bollywood, finanskrise og regionale ambitioner er andre gode underemner.
I denne anledning kan man pege på teksterne An Indian dream af M.J. Akbar, uddraget af The white tiger af Aravind Adiga og The blind dog af R.K. Narayan.
Engelsk er jo et sprogfag, og derfor kan kapitel seks om sprog og identitet være interessant at få i spil.
Yderst relevant er også kapitel syv om teori og analyse. Dets nytte rækker ud over forløbet om Indien med afsnit om orientalisme og postkolonial teori samt om ”criticism”, stilistik og diskursanalyse.
Alt i alt en dejlig, inspirerende og vellavet bog, der via sine spændende emner og lækre layout kan engagere eleverne. Derfor gives den højeste vurdering: seks stjerner af seks. Med andre ord: It’s a must-have.
Kommentar til anmeldelsen
Eller opret med din email
Klik her, hvis du har glemt din adgangskode