Den tyrkiske præsident, Erdogan, mener ikke, at man kan bede kvinder om at gå ud og grave have, da det er imod deres natur. I modsætning til Erdogan finder undertegnede det helt naturligt! Sådan er der forskel på ”dem” og ”os”. Bogens forfatter, Gunvor Vestergaard, har mange eksempler til at illustrere de mange kulturelle mønstre, analyser og teorier, hun præsenterer.
KulturNU er endnu en brik i Systimes brede palet af bøger til samfundsfagsundervisningen.
Bogen indeholder fire hovedområder: kulturbegrebet, teorier om kulturelle forskelle, kultur og det nationale, kulturmøder/konflikter og et kapitel om unge og kultur.
Lad det være sagt straks: Det er et velskrevet, pædagogisk gennemtænkt og layoutmæssigt lækkert værk, som læserne kan få glæde af. Som eksempel herpå kan man nævne kapitel to. Teorier om kulturelle forskelle.
Det indeholder dels en gennemgang af Geert Hofstedes teorier om nationale kulturer, dels Bourdieus kapitalformer og endelig Arjun Appadurais teori om kulturstrømme. Kapitlet afsluttes med definition af en række kernebegreber, en række fokusspørgsmål til kapitlet og endelig en række spændende opgaver til emnet kulturelle forskelle.
KulturNU er en koncentreret bog på 128 sider, men kommer på udmærket vis rundt om de centrale problematikker. Måske er det en fordel, at der ikke på hver anden side er bokse, der skal illustrere eller problematisere brødteksten.
Som de fleste andre bøger i NU-serien er der mulighed for at uddybe og perspektivere problemstillingerne på bogens hjemmeside.
Præcisering 16/11-2016: Forlaget har siden offentliggørelsen af anmeldelsen gjort opmærksom på, at bogen ikke har en tilhørende hjemmesider, men at det, som der refereres til i anmeldelsen (“Som de fleste andre bøger i NU-serien er der mulighed for at uddybe og perspektivere problemstillingerne på bogens hjemmeside.”) er deres iBøger®.
Kommentar til anmeldelsen
Eller opret med din email
Klik her, hvis du har glemt din adgangskode