I deres forord til eleverne inviterer de to forfattere på en rejse gennem det moderne Tyskland, et land, der som så mange andre er i forandring. Forfatterne tager udgangspunkt i tre store udfordringer, nemlig corona-, klima- og flygtningekrisen.
Bogen er en Systime-udgivelse, og den fungerer bedst som i-bog, men den fås dog også som fysisk bog, hvis man ønsker fordybelse uden computeren.
I i-bogen kan man i afsnittet “Til underviser” få ideer til temalæsning på tværs af de tre hovedtemaer og inspiration til anden litteratur, som kan læses sammen med denne bog. Dette afsnit er ikke med i den trykte bog. Under “Materialer” i i-bogen ser man desuden, at bogen blandt andet indeholder hele 19 interaktiviteter, 9 quizzer og 14 videoer, og forfatterne har, som de selv skriver, fokus på taskbaseret læring og kommunikativt sprogsyn. Hver tekst har et læsefokus, og der er øvelser til glosetræning og generelt et fokus på mundtlige øvelser. Generelt er variationen stor, hvilket vil glæde tyskeleverne. Testmaterialet er også varieret og er multimodalt, og Systimes i-bøger giver mulighed for oplæsning af de skrevne tekster til de elever, der vil lytte, mens de selv læser. Vi kommer jo nok ikke uden om, at vores elever ikke får hørt nok tysk i deres hverdag, så derfor gælder det om at få dem til at være opmærksomme på denne kompetence også. Forhåbentlig hjælper det dem også med udtalen.
Jeg vil dog nok personligt springe coronakrisen over, når der skal vælges tema med mine elever, da jeg i hvert fald lige nu synes at kunne mærke en form for træthed over for emnet corona, og fordi jeg reelt ikke oplever store forandringer i det tyske samfund her post-corona. Derudover vil de kommende elever have en anden opfattelse af tiden med nedlukninger end de nuværende, da de var en del yngre, da samfundet lukkede ned. Det kan jo være, jeg tager fejl, og at senere generationer af elever vil finde emnet interessant.
I forhold til klimakrisen ser jeg større anvendelighed, og bæredygtighed er jo et must-tema i disse tider. Jeg tænker, at nogle af teksterne (eller forfatternes forslag til eksamenstekst i “Til underviser”) vil kunne bruges, hvis mit hold skal op i tysk til sommer. Også flygtningekrisen er relevant, også hvis man vil forstå udviklingen i tysk politik og AfD’s fremgang.
Kommentar til anmeldelsen
Eller opret med din email
Klik her, hvis du har glemt din adgangskode