Yubio – interaktiv e-bog

Ohh, at køre Rover!!

Alt læse værket Yubio er som at køre Rover på den elektroniske motorvej, når man er vant til en Opel. I værket Yubio er der elegance, komfort, hurtigt optræk, god benplads og kælet for detaljen i forhold til de sædvanlige lavteknologiske papirbøger. 
Værket udkommer udelukkende som e-bog. Det vil være perfekt for skoler, der satser på brug af iPads i klasser med biologi/bioteknologi  specielt i kombination med idræt. Værket er også udmærket til brug på pc og Mac, men det er på iPad, man får den særlige fornemmelse af at køre Rover. Her bladrer man, forstørrer og formindsker så let som at overhale en Wartburg, og med et enkelt ”dab” på skærmen kommer man til værkets website, hvor der er direkte adgang til artikler, for eksempel fra Biotech Academy, og animationer, blandt andet fra YouTube. Alt sådant, som det har taget mig årevis at samle. Der er direkte adgang til træning med selvrettende test  og spil. Jeg opgav at teste mig selv yderligere, da det viste sig, at min viden strækker til karakteren 4. Så jeg gik med endnu et ”dab” tilbage i teksten, der står lysende klar på iPad. 
Værket er inddelt traditionelt i kapitler, som det er let at bladre imellem. Der er 30 i alt, og det dækker de traditionelle emner - eksempelvis organiske stoffer, immunforsvar, glycolyse, havet, doping foruden emnerne bioinformatik og nanoteknologi. For idrætslærerne er der nyt at hente om muskeltræthed og idrætsskader. Et kapitel om dyrenes fysiologi er spændende. Dissektion af en høne vil være et must! En hval kan nok ikke skaffes, så man må læse, hvordan de kan dykke. 
Alt sammen illustreret med opkvikkende fotos  og gode figurer. Grafiker Chalotte Lytzen har lavet et godt arbejde. Efter hvert kapitel er der et resume, så eleven får præciseret det vigtigste i læsning af den omfattende og nyttige information. 
Men hvor skal en elev i 1.g starte?? – alt er på højt niveau. Her kommer den gode lærer ind, som kan undervise i ”at køre Rover” – og man må skrive i den og tage den med sig.