Voll schön – In Berlin anfangen – Temabog til tysk i gymnasiet

R.S. Therkildsen, entreprenør i undervisningsforløb i Berlin, jævnfør www.doenerkind.com, fremlægger her en artikelsamling til klasser, der forbereder sig på besøg i Berlin, fokuseret på aktuelle emner om hovedstadens særlige fordele og problemer. Teksterne omfatter portrætter, interview og reportager om fire emner: spisekultur – asylansøgere – iværksættere – gå i byen, ganske relevante emner, når man er turist, vil åbne firma i byen eller orientere sig om et problematisk emne i dagens Tyskland.

Materialet omfatter artikler fra årene 2013-2015 fra aviserne Die Welt, Die Zeit, Der Tagesspiegel, Süddeutsche Zeitung, Berliner Zeitung og nogle lokale medier.

Teksterne er selvfølgelig specielle, centreret som de er omkring situationen i byen, og derfor kun interessante for de B-/A-hold, der arbejder med de ovennævnte emner som indledning til studierejsen. Der er rigeligt af tekster i bogen, så klassen har stof nok til udvælgelse. R.S.Therkildsen har forsynet alle tekster med en hel række nyttige opgaver: Einstieg: Wortschatz – Unterhaltung, Textarbeit: Textfragen – Zitate – Bezeichnung – songtitel – Storyboard – Richtig oder falsch, Reihenfolge: Erzählperspektive, Themenarbeit: Umfrage – Podcast – Vodcast – Redemittel – Twittern – Internet, særdeles brugbare kategorier i at analysere teksterne, bygge videre på og arbejde intensivt med dem. Hvis man tager højde for det snævre fokus, som udvalget af tekster viser, fremmer forfatterens opgaver elevernes koncentration under tekstlæsningen, når de har Berlin for øje som studierejsemål.