Artikel
Lærer opsagde vikariat efter uklar a-kasse rådgivning
DSCN2615

Lærer opsagde vikariat efter uklar a-kasse rådgivning

Den ledige gymnasielærer Jytte Brønnum sagde et årsvikariat op to måneder før tid på grund af uklar rådgivning fra sin a-kasse. I dag er et fast job i gymnasiet endnu længere væk.

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

Gymnasielæreren Jytte Brønnum Kristensen så sig nødsaget til at sige sit årsvikariaet på Varde Gymnasium op på grund af regler om supplerende dagpenge. Efter mindst tre samtaler med sin a-kasse havde hun fået det klare indtryk, at hvis hun ikke sagde jobbet op, ville hun gå ned i dagpengesats, når vikariatet udløb. Hun var i forvejen på dimittendsats og vurderede, at hun ikke kunne leve af mindre.

Nu viser det sig, at det var ubegrundet, at Jytte Brønnum Kristensen opsagde sit vikariat på Varde Gymnasium to måned før det udløb. Jytte Brønnum Kristensen mener derfor, at Magistrenes Arbejdsløshedskasse Aalborghar givet hende dårlig rådgivning med det resultat, at hun er kommet endnu længere væk fra et fast job i gymnasiet.

20,5 timer om ugen
Sagen er den, at Jytte Brønnum Kristensen blev ansat i en stilling med 20,5 timer om ugen på Varde Gymnasium, hvor hun skulle undervise i musik. Ved siden af sin løn for de 20,5 timer fik hun supplerende dagpenge. Ledige kan dog højst få supplerende dagpenge i 30 uger.

I Jytte Brønnum Kristensens tilfælde ville de 30 uger udløbe i begyndelsen af juni måned sidste år, men hendes vikariat varede til og med juli. Gymnasielæreren opsøgte derfor sin a-kasse for at få at vide, hvad reglerne ville betyde for hende.

”Jeg har mindst tre gange talt med medarbejdere i a-kassen om reglerne for supplerende dagpenge. Jeg mødte personligt op for at få forklaret, hvad reglerne betød. Den ene gang ringede en medarbejder til a-kassen i København for at få bekræftet reglerne,” siger Jytte Brønnum Kristensen. 

Færre penge
Jytte Brønnum forstod på a-kassen, at hvis hun arbejdede ud over de 30 uger, ville det betyde, at hendes dagpengesats ville blive lavere, når vikariatet udløb.

”A-kassen sagde, at jeg ikke ville få timer nok til at blive genberegnet," siger Jytte Brønnum Kristensen.

Hun spurgte, om det betød at hun ville få mindre i dagpenge, og ifølge Jytte Brønnum Kristensen, var svaret ja.

Problemet er, at den rådgivning er forkert. Jytte Brønnum Kristensen ville ikke have mistet én eneste krone efterfølgende, hvis hun havde beholdt vikariatet. Tværtimod. Hendes løn fra Varde Gymnasium var cirka 900 kroner mere om måneden brutto, end den dimittendsats hun igen kom på, da hun opsagde vikariatet.

”A-kassen har ikke direkte rådet mig til at sige op, men de har flere gange givet mig det indtryk, at jeg ellers ville miste penge. Når jeg spørger a-kassen, så regner jeg med at få klar rådgivning. Hvorfor rådede de mig ikke bare til at beholde vikariatet?” spørger Jytte Brønnum Kristensen.

Jytte Brønnum Kristensen bor i Nørresundby og overnattede derfor hos familie i Varde, mens hun havde vikariatet. Derudover havde hun også høje transportudgifter. Alligevel ville hun havde beholdt vikariatet i de sidste par måneder, selv om hun i kroner og ører ikke havde fået mere ud af det end at gå hjemme på dagpenge.

”Vikariatet skulle være min chance for at få et fast arbejde. Jeg håbede på, at det kunne føre til noget mere. Men når jeg siger op, kort før eleverne skal til eksamen, så vil rektor nok ikke bruge mig igen,” siger Jytte Brønnum Kristensen, som har læst musik på universitetet.

Beklager
Afdelingschef i Magistrenes Arbejdsløshedskasse, Marianne Rossander, ønsker ikke at kommentere den konkrete sag.

Hun siger dog:

”Vi beklager, hvis et medlem har misforstået reglerne, efter vi har talt med hende. Vores medarbejdere kender reglerne, men derfor kan der desværre godt ske misforståelser i kommunikationen med medlemmerne,” siger hun.

 

 

 

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater