Går du ind for solidaritet – eller går du hellere solo?

Det er måske lidt provokerende at spørge, om DU går ind for solidaritet, for selvfølgelig gør du det. Vi er jo ikke gymnasielærere for ingenting. Vi holder meget af den samhørighed, der er i klassen, på holdet eller lærerværelset. Er du gymnasielærer, har vi straks en følelse af fællesskab, og det er nemmere at knytte et venskabsbånd. Hver dag stræber vi efter det gode sammenhold på den ene eller den anden måde.

Vi har en udpræget sans for retfærdighed, og vi stiller os solidariske med de fattige, de svage og de undertrykte, med de deltidsansatte, de ikke-fastansatte vikarer og de arbejdsløse. Ikke sandt? Vores moral tilsiger os, at vi – naturligvis - tager særlige hensyn til hinanden.

Nedskæringer, faldende elevtal og adgangskrav til de gymnasiale uddannelser vil ramme flere kolleger med arbejdsløshed. For tre år siden var der 14.000 GL-medlemmer, i år var der 15.000, men det går den anden vej. Mere end 10% af GL´s medlemmer er ledige.

Mange har tegnet en ekstra forsikring i form af en lønsikring. Det kan jeg sagtens forstå, for dagpengene er ikke, hvad de har været. Det var også én af grundene til, at vi i sin tid foreslog en lønsikring. Og MA´s lønsikringstilbud er godt.

Desuden har GL skruet et særligt, i fagforeningsverden helt enestående tilbud sammen, som også omfatter et GL-MA-medlemstilbud. Det bliver evalueret og justeret i GL´s hovedbestyrelse, og i eftersommeren 2018 besluttede hovedbestyrelsen at lade det fortsætte. Jo hurtigere man som arbejdsløs GL´er bliver en del af MA-programmet, des bedre. Det giver vores medlemmer fordele, skulle ulykken være ude.

Når vi i bund og grund gerne stiller os solidariske med hinanden, ikke bryder os om dem, der går solo og nasser på andre, har jeg svært ved at forstå, at stemmeprocenten til Magistrenes Arbejdsløshedskasse er så - himmelråbende - lav.

Tager vi demokratiet for givet, er det i fare.
I dag torsdag den 22.11. har kun 9% afgivet deres stemme. Er det ikke alt for lavt? Eller er det måske udtryk for kritik af den siddende bestyrelse?

Min opfordring må lyde: Send din stemme til Magistrenes A-kasses valg af bestyrelse!
Læs mere på: https://ma-kasse.dk/#kobenhavn
Der er deadline på mandag den 26. november kl. 10,00.

Med venlig hilsen
Sigrid Jørgensen
(næstformand)