Ernæringsfysiologi – en grundbog.

Hjælp til alle de sørens S’er 
Hvis der er andre end mig, der har problemer med at finde materiale til de forskellige S’er: SSO, SRP, SRO, så er der her god hjælp at hente, når en elev vil skrive ”noget om” kost, hjerte-kar-sygdom, diabetes, fedme eller alkohol. 
Bogen er skrevet til bacheloruddannelser inden for ernæring, sundhed og sygepleje. Derfor er den skrevet i et let tilgængeligt sprog. Så kan vores elever få lejlighed til den fordybelse, der lægges op til i S-opgaverne. Redaktøren har ikke brugt plads på unødige fotoer, men til gengæld tæppebombarderet bogen med tabeller, kurver, strukturformler og biokemiske flow-diagrammer. 
Selv om meget er skrevet for elevernes liv efter gymnasiet, er der også interessante oplysninger for vores elevers nuværende liv.  Blandt andet aflives myten om, at indtag af C-vitamin kan forhindre forkølelse. Det bliver også bevist, at det er lige så godt at spise en bøf som at indtage proteinpulver efter muskeltræning. 
Der er store og gode uddybende beskrivelser af forhold vedrørende vitaminer og mineraler. Jeg anede for eksempel slet ikke, at en såkaldt zinkfinger er med i spillet, når cellerne danner dna. 
Der er resumerende nøglepunkter efter hvert kapitel, og den særligt aktive lektor vil kunne dykke ned i mængden af referencer på engelsk. Selv gik jeg efter læsningen ud og tog en pille med kalk og D-vitamin! 
En sørens god bog til skolens bibliotek.