Du er her
| 17. maj 2017

En engelsk version af Basiskemi C

Af: Maiken Rabøl Rossen

Basic Chemistry C er en oversættelse af Basiskemi C tiltænkt til brug på pre-IB. For at klargøre pre-IB-eleverne til IB-programmet er der ifølge beskrivelsen af bogen på forlagets hjemmeside tilført en række ekstra afsnit i denne engelske udgave i forhold til den danske version. De ekstra afsnit skulle dække over opløseligheden af molekyler, idealgasligningen og brugen af oxidationstal. Alle disse afsnit er dog også at finde i den danske version af bogen, og der er således ikke umiddelbart medtaget noget ekstra teori i denne engelske udgave til pre-IB.

Selvom bogen er tiltænkt pre-IB, har den en umiddelbar anvendelighed uden for dette miljø også, hvor specielt udvekslingsstuderende kan tænkes at få glæde af den. Her kan det formentlig være en hjælp at have muligheden for at få noget baggrundslitteratur på engelsk og ikke både at skulle læse lektier og følge undervisningen på dansk alene. Til netop dette er det en stor fordel, at den danske og engelske version af Basiskemi C ligger så tæt op ad hinanden, at man kan nøjes med at give lektier for til én bog, hvor sidetallene er ens for både den danske og
engelske version.

I det hele taget er Basic Chemistry C en meget fin og præcis oversættelse af Basiskemi C, hvor de samme illustrationer, opgaver, tabeller og så videre er anvendt på de samme sider i de to versioner af bogen, og det er således let at krydsreferere mellem de to.

Basic Chemistry C findes også i en e-bogsversion på forlagets hjemmeside haase.dk. De første tre kapitler er her til gratis gennemsyn.