Buena idea

Spansk

Brugervenligt

Buena idea

Begyndersystem med tekst og arbejdsbog
Elev-cd indlagt
Lærer-cd købes separat

Ulla Håkanson, Fernando Àlvarez Montalbán, Hans L. Beeck
Dansk udgave ved Claus Pedersen og Hanne Pedersen

Forlaget Alinea
Tekstbog: 180 kr. ekskl. moms
Arbejdsbog: 150 kr. ekskl. moms

Buena idea er et begyndersystem. Det foreligger her i en dansk udgave bearbejdet fra svensk, og når man åbner tekstbogen, kommer man straks til at tænke på tidligere begynderbøger som eso sí, da den både grafisk og indholdsmæssigt er opbygget på samme måde. Kort over Spanien i forklappen og Latinamerika præger bogens sidste side. Både meget praktisk og informativt. Tematisk bevæger bogen sig fra placering af Spanien i verden og Europa over lufthavnen i Barajas og rejse rundt i spansktalende lande og deres traditioner til emner som sport, mad, skole og film. Bagest i tekstbogen, før grammatisk oversigt og gloser til de enkelte tekststykker, findes tematiske plancher over ordforråd såsom tøj, instrumenter, frugt og sport. Det virker indbydende og godt; dog savner man de enkeltstående gloser (hovedsagelig substantiver med en lidt inkonsekvent markering af køn) indsat i en sammenhæng med verber, så de kan indlæres og benyttes som faste udtryk. Teksterne er hovedsagelig bygget op over dialoger, hvilket er fint i overensstemmelse med kravet om fokus på det kommunikative aspekt i spanskundervisningen.

Tekstbogen er rigt illustreret med flotte fotos og kulørte illustrationer. Den virker meget ung og moderne og henvender sig hovedsageligt til gymnasieelever. Det meget moderne præg kan måske hurtigt komme til at virke lidt passé (Bare maver, etc.).

Arbejdsbogen er i modsætning til tekstbogen noget farveløs og fad i layoutet og virker lidt uoverskuelig og gammeldags rent teknisk. Øvelserne veksler mellem skriftlige øvelser, mundtlige par-øvelser og lytteøvelser. Der er fokus på forskellige indlæringsmetoder og bevidstgørelse af disse, hvilket giver fin mulighed for at leve op til bekendtgørelsens krav om og på fokus på lærestrategier.

På elev-cd'en er alle tekster og dialoger indtalt, så eleven får bedste mulighed for at indøve sprog og intonation. Udmærket og meget brugervenligt.

Tine Brandt