Sisken Laugesen

3. april 2014 af Sisken Laugesen

På Viborg Gymnasium og HF vil de være rigtig gode til at udnytte elevernes fulde potentiale. For at nå målet arbejder de med mindset-teorien, der går ud på at at fjerne prædikater som 'dygtig' og 'dum'. Her er der fokus på arbejdsprocessen, hvor alle kan motiveres til at forbedre sig.

Læs mere
12. marts 2014 af Sisken Laugesen

Elever og lærere på Borupgaard Gymnasium sender hvert år mere end 100.000 kroner til Bondo i det vestlige Kenya og støtter på den måde 45 fadderbørn gennem udviklingsorganisationen Plan. Nu skal de til Afrika og se, hvad pengene er blevet brugt til.

Læs mere
26. februar 2014 af Sisken Laugesen

På Tønder Handelsgymnasium har man indgået et samarbejde med skogiganten Ecco om en ny international studieretning. Her kobles teorien sammen med den virkelighed, der gør sig gældende på Ecco. Det giver anledning til virksom­hedsbesøg i både Tyskland, Holland og Kina.

Læs mere
24. februar 2014 af Sisken Laugesen

På Tønder Handelsgymnasium har man taget skridtet videre end det almindelige ad hoc-samarbejde med erhvervslivet. Her har de indgået et samarbejde med Ecco om en ny international studieretning.

Læs mere
21. august 2012 af Sisken Laugesen

Branding er broen, der binder budskaber og virkeligheden på skolen sammen. Men hvis branding skal lykkes, er det nødvendigt at kende broens destination.

Læs mere
21. august 2012 af Sisken Laugesen

Skal der penge i kassen, kræver det elever i klasserne. Det har skabt en tendens til at gymnasierne gør mere for at brande sig og skille sig ud fra mængden. Tendensen kan dog føre til a- og b-gymnasier, advarer eksperter.

Læs mere
21. august 2012 af Sisken Laugesen

Flemming Jeberg er kommunikationsrådgiver på Tradium i Randers. Det er hans opgave at indprente Tradium i lokal­befolkningens bevidsthed. Det gør han ved at udbrede skolens gode historier.

Læs mere
21. august 2012 af Sisken Laugesen

Tradium i Randers brander sig som en international og innovativ uddannelsesin­stitution. Det involverer både lærere og elever og skaber identifikation og stolthed over arbejdet som gymnasielærer.

Læs mere
22. juni 2012 af Sisken Laugesen

Gruppeeksamen er tilbage fra næste skoleår. De, der før har benyttet den, glæder sig til at kunne gøre de igen. Andre håber, at flere fag får mulighed for gruppeeksamen på sigt.

Læs mere
19. juni 2012 af Rikke Høm Jensen

Spark elevernes kreativitet i gang ved at dykke ind i gadekunstneren HuskMitNavns univers. For en stund har kunstneren flyttet sit værksted til KØS i Køge, som udstiller hans samling af procesfotos, skitser og skitsebøger. På museet kan man se hele og halvt færdige værker, der aldrig har været vist før.

Læs mere
19. juni 2012 af Rikke Høm Jensen

Ifølge fordelingsudvalget på Fyn har de unge i højere grad end før søgt bredt hos alle de fynske gymnasier. På Nordfyns Gymnasium kommer en stor del af eleverne fra Odense i år. Det skyldes blandt andet styrkede busordninger, mener rektor Kurt René Eriksen.

Læs mere
19. juni 2012 af Rikke Høm Jensen

I år var eksamen for markedsøkonomer selvrettende. De studerende fik på to timer elektronisk stillet 55 spørgsmål, som en database kendte svarene på. Censor var sparet væk, og resultatet forelå i princippet med det samme. Det har fanget gymnasiernes interesse. Men i England kritiseres metoden.

Læs mere
19. juni 2012 af Rikke Høm Jensen

Antallet af lyseblå huer i gade­billedet forventes at stige i år. Tendensen er, at flere søger på hf, og flere gennemfører uddannelsen. Med samme gennemførelsesprocent som sidste år vil mindst 6.412 unge blive studenter i år.

Læs mere
19. juni 2012 af Rikke Høm Jensen

På Gymnasieskolens nye hjemmeside er der rig mulighed for at dele ud af dine erfaringer. Har du tips og tricks til spændende undervisningsforløb eller rutevejledningen til et ukendt, men interessant museum, som alle dine elever var helt vilde med på studieturen til Barcelona, så del det med kollegerne under fanen Lærer til lærer på det nye Gymnasieskolen.dk.

Læs mere
19. juni 2012 af Rikke Høm Jensen

Drømmer du om at skrive en akademisk lærebog? En, du selv manglede som studerende? En, som præsenterer ny forskning? Forlaget Samfundslitteratur uddeler årets lærebogspris på 100.000 kroner. Bidrag skal rettes mod de mellemlange og lange uddannelser og være forlaget i hænde den 15. september. Læs mere på laerebogsprisen.dk.

Læs mere
19. juni 2012 af Rikke Høm Jensen

Regeringen har indgået forlig med Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti om en ny læreruddannelse, der gælder fra sommeroptaget 2013. Partierne vil styrke lærernes grundfaglighed i blandt andet klasserumsledelse, relationskompetence og identifikation af sociale problemer. Samtidig skal almendannelse som kristendomskundskab, livsoplysning og medborgerskab i fokus.

Læs mere
19. juni 2012 af Rikke Høm Jensen

elever fra 9. og 10. klasse har søgt stx, hf, htx, hhx eller IB i år og er blevet erklæret egnede.

Læs mere
19. juni 2012 af Rikke Høm Jensen

Hvert år dyster gymnasieelever fra hele verden i OL i filosofi. Hver klasse må sende tre essays skrevet på engelsk til den nationale ­bedømmelse. Herefter udtages 20 essay til næste runde, hvor man finder de to vindere, der går videre til det internationale OL. Ved dette års OL i Oslo vandt den 20-årige Jeff Granhøj fra Midtfyns Gymnasium sølvmedalje.

Læs mere
19. juni 2012 af Rikke Høm Jensen

Vi synes, det er en god idé, at eleverne bliver sat under pres, hvor de skal præstere noget og skabe sig et overblik over faget. Men læseferien er ikke vigtig, og den må man da godt skære ned på.”

Jens Boe Nielsen, formand for Rektorforeningen, til Berlingske om at rationalisere folkeskolens afgangseksamen ved at forkorte læseferien. 


Læs mere
12. juni 2012 af Sisken Laugesen

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini er åben over for gruppeeksamen i flere fag. Hun afventer dog udspil fra parterne i den gymnasiale sektor. Foreløbig er der gruppeeksamen i fem fag til næste år.

Læs mere
8. juni 2012 af Sisken Laugesen

Kongsholm Gymnasium og HF har sammen med fem andre gymnasieskoler fået del i Børne- og Undervisningsministeriets pulje på syv millioner kroner til bekæmpelse af fravær. Pengene skal bruges til at hjælpe de gymnasiefremmede elever gennem uddannelsen.

Læs mere
4. juni 2012 af Sisken Laugesen

Sure underbukser og kæresteproblemer er en del af jobbet som kostinspektor. På kostskolen møder man eleverne i deres private miljø, der ikke altid dufter af roser.

Læs mere
31. maj 2012 af Sisken Laugesen

Mange elever benyttede Google i stor stil ved den skriftlige danskeksamen i fredags. Det er der ingen problemer i, mener næstformand i Dansklærerforeningen Birgitte Darger.

Læs mere
8. maj 2012 af Sisken Laugesen

42 lærere vil specialdesigne undervisningsmateriale til internettet for at ramme den målgruppe af elever, der ikke egner sig til almindelig klasseundervisning

Læs mere
19. marts 2012 af Sisken Laugesen

Kun få almene gymnasier arbejder med studieretningsteam.
Borupgaard Gymnasium er et af dem, og erfaringerne er gode.

Læs mere
5. marts 2012 af Sisken Laugesen

Almendannelse - en tidslinje

Læs mere
5. marts 2012 af Sisken Laugesen

Der er langt fra latinskolen til en kommunikationsteknisk studieretning anno 2012. Men begge grene af gymnasiet er lige almendannende ifølge dr.phil. og professor emeritus ved Syddansk Universitet Harry Haue.

Læs mere
24. oktober 2011 af Sisken Laugesen

Mange gymnasieelever snyder. De gør det, fordi andre gør det, og fordi det er nemt, siger samfundsforsker Johannes Andersen.

Læs mere
10. oktober 2011 af Sisken Laugesen

På Risskov Gymnasium har de fået bedre styr på planlægningen gennem GL's projekt "Attraktive Arbejdspladser". Nu samarbejder lærere og ledelse om at skemalægge så mange som muligt af lærernes aktiviteter et år i forvejen.

Læs mere
26. september 2011 af Sisken Laugesen

Ny undersøgelse viser, at flertallet er positive over for den nye pædagogikumuddannelse. Men undersøgelsen viser også, at flere kandidater arbejder for meget og uden en uddannelsesplan.

Læs mere