Mette Signe Wagner Hald

17. februar 2015 af Mette Signe Wagner Hald

Formanden for Danske Gymnasier ser gode perspektiver i tolærer-ordninger. GL's formand frygter, at det kræver for meget koordinering, samt at ordningen kan blive på bekostning af det nære forhold mellem lærer og elever.

Læs mere
16. februar 2015 af Mette Signe Wagner Hald

På Selandia Tekniske Gymnasium har to lærere indgået et makkerskab. Siden august har de været skemalagt samtidig på alle deres lektioner og hold. Ordningen har vist sig både at styrke fagligheden for dem selv og eleverne.

Læs mere
21. august 2013 af Mette Signe Wagner Hald

Tanker om præstationer og social status fylder hovedet på de selvbevidste unge, som i rekord antal begynder i 1. g nu. Lær dem bedre at kende her.

Læs mere
21. august 2013 af Mette Signe Wagner Hald

1.g, Nørre Gymnasium

Læs mere
21. august 2013 af Mette Signe Wagner Hald

1.g, Vejen Gymnasium

Læs mere
20. juni 2013 af Malene Romme-Mølby

Dannelse, gymnasiets succes og brugerbetaling på videregående uddannelser var nogle af de emner, som blev debatteret på Folkemødet.

Læs mere
19. juni 2013 af Mette Signe Wagner Hald

Når lærere skal være længere tid på skolen, gælder det om at tilgodese den enkeltes behov, så alle får et acceptabelt arbejdsmiljø både fysisk og psykisk.

Læs mere
15. juni 2013 af Mette Signe Wagner Hald

Hvordan skaber man engagement i gymnasiet? Det debatterede Gymnasieskolernes Lærerforening, Gymnasieskolernes Rektorforening og Danske Gymnasieelevers Sammenslutning på Folkemødets tredje dag.

Læs mere
14. juni 2013 af Mette Signe Wagner Hald

Taber Danmark kampen, når det handler om at uddanne unge, der kan deltage i den globale arbejdsdeling? Unges uddannelsesvalg fik gang i debatten på Folkemødets anden dag.

Læs mere
13. juni 2013 af Mette Signe Wagner Hald

Danske Undervisningsorganisationers Samråd åbnede deres telt på Folkemødet med præsentationen af deres nye pjece Dannelse i uddannelse, som Gymnasieskolernes Lærerforening er medudgiver af.

Læs mere
13. juni 2013 af Malene Romme-Mølby

Medlemmer fra Gymnasieskolernes Lærerforenings sekretariat og hovedbestyrelse er taget til Bornholm for at diskutere fremtidens uddannelsespolitik.

Læs mere
22. maj 2013 af Mette Signe Wagner Hald

Peter Nørklit, der er lærer på Aurehøj Gymnasium, trækker på sine erfaringer som tidligere elitehåndboldspiller for at bekæmpe elevers eksamensangst.

Læs mere
22. maj 2013 af Mette Signe Wagner Hald

Ambitioner og høje forventninger resulterer i eksamensskræk. En lang række gymnasier forsøger at berolige elevernes nerver med eksamenskurser.

Læs mere

Projektet Preventing Dropout forsøger at fastholde de unge på ungdomsuddannelserne. En skole i projektet satser på, at elever skal håndtere alle læringsstile.

Læs mere

En verden af undervisningsbøger, der er tilgængelige med få klik. På gymportalen.dk har syv forlag samlet over 200 undervisningsbøger som e-bøger og i-bøger.

Læs mere
25. april 2013 af Mette Signe Wagner Hald

På Mulernes Legatskole i Odense er rektor Torben Jakobsen klar til at indgå en lokalaftale, trods anbefalinger om at lade være fra Gymnasieskolernes Rektorforening og Moderniseringsstyrelsen.

Læs mere
24. april 2013 af Mette Signe Wagner Hald

Lærerne på Kold HTX spørger nu ind til deres elevers personlige problemer, hvis de er bekymrede. En rundspørge blandt eleverne har nemlig vist, at de ikke har noget imod at blive spurgt.

Læs mere
24. april 2013 af Mette Signe Wagner Hald

Litteraturen bliver af og til taget som gidsel i danskundervisningen, mener forfatter Josefine Klougart. Når hun holder foredrag og workshopper ude på gymnasier, forsøger hun at give eleverne et litteratursyn, hvor en due kan få lov til at være en due.

Læs mere
10. april 2013 af Mette Signe Wagner Hald

Moesgård Museum har undervist elever fra Tørring Gymnasium og Bjerringbro Gymnasium i etnografiske metoder, som de efterfølgende skal bruge på studieture.

Læs mere
25. marts 2013 af Mette Signe Wagner Hald

Dette års Operation Dagsværk handler om Sierra Leone, et land plaget af fattigdom og korruption. Igen i år er der udviklet undervisningsmaterialer, der kan klæde gymnasieeleverne på til kampagnen.

Læs mere
21. marts 2013 af Mette Signe Wagner Hald

Direktør i Dansk Industri Karsten Dybvad vil have færre unge i gymnasiet og flere til at vælge en erhvervsuddannelse. Men bør de unge ikke vælge det, de har lyst til?

Læs mere
21. marts 2013 af Mette Signe Wagner Hald

Gymnasiereformen i 2005 gav designlærerne en udfordring. De manglede undervisningsbøger
til deres fag. Mette Koch sprang derfor til, da hun fik mulighed for at ændre på det.

Læs mere
19. marts 2013 af Mette Signe Wagner Hald

En travl hverdag med Operation Dagsværk, Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, elevråd og frustrationer over naturfag og italiensk prægede Johanne Schmidt-Nielsens gymnasietid.

Læs mere
8. marts 2013 af Mette Signe Wagner Hald

Ellen Trane Nørbys gymnasietid bød på kogekunst i fransk og en mærkelig fornemmelse i maven, når hun købte øl af sin far til gymnasiefesterne.

Læs mere
27. februar 2013 af Mette Signe Wagner Hald

Fire gymnasieskoler i Storkøbenhavn vil nedsætte elevers alkoholforbrug gennem en fælles alkoholpolitik.

Læs mere
21. februar 2013 af Mette Signe Wagner Hald

Regeringens forslag til en ny SU-reform vækker ikke begejstring hos gymnasieeleverne.

Læs mere
19. februar 2013 af Mette Signe Wagner Hald

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) præsenterede i dag regeringens nye SU-reform, der blandt andet vil gøre de hjemmeboendes SU lavere.

Læs mere
18. februar 2013 af Mette Signe Wagner Hald

Der er ikke noget nyt i de danske gymnasieelevers vilde druk i Prag, mener Sébastien Tutenges, der er forsker ved Center for Rusmiddelforskning på Aarhus Universitet.

Læs mere
12. februar 2013 af Mette Signe Wagner Hald

At tage en studentereksamen kræver en del selvdisciplin. At tage en studentereksamen som eliteidrætsudøver kræver endnu mere. Virtuel undervisning hjælper Viktor Axelsen på vej.

Læs mere
7. februar 2013 af Mette Signe Wagner Hald

Brøndby Gymnasium har mange elever, der dyrker eliteidræt. Virtuel undervisning sikrer, at træning og udlandsrejser ikke ødelægger deres uddannelse.

Læs mere
5. februar 2013 af Mette Signe Wagner Hald

Eleverne på ungdomsuddannelserne har et stort ønske om at få seksualundervisning. Det imødekommer Sex & Samfund: De har udråbt uge seks til at være Uge Sex.

Læs mere