Malene Romme-Mølby

23. maj 2017 af Malene Romme-Mølby

Lærere har trippet på skolerne for at finde ud af, hvordan næste års undervisning skal planlægges. Men nu er læreplanerne endelig færdige.

Læs mere
22. maj 2017 af Malene Romme-Mølby

Pædagogisk filosof Brian Degn Mårtensson revsede den nuværende uddannelsespolitik, da han talte til GL's gå-hjem-møder.

Læs mere
22. maj 2017 af Malene Romme-Mølby

7-trinsskalaen, OK 18-krav og interview med astrofysiker Anja Cetti Andersen er nogle af emnerne, som du kan fordybe dig i i majmåneds nummer af Gymnasieskolen.

Læs mere
22. maj 2017 af Malene Romme-Mølby

Målopfyldelse dominerer for meget i i karakterskalaen, mener RUC-rektor Hanne Leth Andersen. Derfor foreslår hun en ny skala.

Læs mere
3. maj 2017 af Malene Romme-Mølby

Spansklærerne glædede sig til, at spansk ville blive andet fremmedsprog i grundskolen. Men glæden blev kortvarig, for nu lægger undervisningsministeren op til at etablere et forsøg med spansk som valgfag. Det vil give endnu færre elever med spansk, frygter Spansklærerforeningen.

Læs mere
27. april 2017 af Malene Romme-Mølby

Klimaet og ansvarlige investeringer var på dagsorden ved generalforsamlingen i MP Pension.

Læs mere
18. april 2017 af Malene Romme-Mølby

Der er få indvandrere på lærerværelserne, stressekspert om tælleri og målinger og tema om eux er nogle af emnerne, man kan læse om i det seneste nummer af Gymnasieskolen.

Læs mere
18. april 2017 af Malene Romme-Mølby

Hvis eux skal lykkes, kræver det et godt samarbejde mellem lærere med forskellige fagligheder, mener de på Next EUX.

Læs mere
5. april 2017 af Malene Romme-Mølby

OK 13 havde gjort stor skade på arbejdsmiljøet på Birkerød Gymnasium, og tilliden mellem ledelsen og lærerne var væk. Men efter en hård og lang proces har de fået vendt stemningen.

Læs mere
20. marts 2017 af Malene Romme-Mølby

Kvalitet i undervisningen, den gode skolekultur og din lønseddel er nogle af emnerne, som du kan blive klogere på i det spritnye nummer af Gymnasieskolen.

Læs mere
20. marts 2017 af Malene Romme-Mølby

Højere karaktergennemsnit, faldende elevfrafald og høj professionel kapital er synlige beviser på den gode skolekultur på Lemvig Gymnasium. Lærere og rektor fortæller her, hvorfor det er lykkedes.

Læs mere
16. marts 2017 af Malene Romme-Mølby

Eux skulle sikre eleverne en erhvervsuddannelse kombineret med en studentereksamen. Men nu viser ny evaluering, at lærerne synes, at det er svært at nå de faglige mål på gymnasiedelen af uddannelsen.

Læs mere
15. marts 2017 af Malene Romme-Mølby

Hvordan påvirker teknologien undervisningen, og hvilke tendenser bør vi bygge vores undervisning op om i fremtiden? Det var nogle af spørgsmålene, som professor og ekspert i læringsteknologi William Rankin tog sig kærligt af, da han gæstede Danmark tidligere på måneden.

Læs mere
10. februar 2017 af Malene Romme-Mølby

På Dronninglund Gymnasium har lærere og ledelse sammen fundet frem til, hvor de kan spare. Det har været en hård proces, men stadig den bedste løsning, mener TR og rektor.

Læs mere
2. februar 2017 af Malene Romme-Mølby

God undervisning kan ikke sættes på formel. Det har DUS og Undervisningsministeriet alligevel forsøgt. Formålet er at få sat gang i debatten på skolerne.

Læs mere
31. januar 2017 af Malene Romme-Mølby

Herning Gymnasium er en af de skoler, hvor der er mange supersproglige elever. Men de har også kæmpet for det, fortæller lærerne.

Læs mere
23. januar 2017 af Malene Romme-Mølby

I det nyeste nummer af Gymnasieskolen kan du blandt andet læse et tema om årskarakterer og et interview med den nye undervisningsminister. En gymnasielærer fortæller også ærligt, hvordan et knivoverfald på en elev forandrede hans liv.

Læs mere
13. januar 2017 af Malene Romme-Mølby

Det virker, som om man vil skjule noget. Sådan lyder noget af kritikken af, at undervisningsministeren pludselig selv udpegede en ekstra arbejdsgruppe, efter at læreplansarbejdet allerede var gået i gang. Politikere og GL er utilfredse med ikke at blive hørt.

Læs mere
4. januar 2017 af Malene Romme-Mølby

Gymnasieskolen har fundet vinderne af Bezzerwizzer-konkurrencen.

Læs mere
22. december 2016 af Malene Romme-Mølby

Gæt og vind med Gymnasieskolen og Bezzerwizzer.

Læs mere
22. december 2016 af Malene Romme-Mølby

Merete Riisager har nu taget initiativ til at oprette en ny læreplansarbejdsgruppe, hvor hun selv udpeger medlemmerne. Det er et nyt tiltag i forhold til hendes forgænger. Derfor har redaktionen forsøgt at få baggrunden for det ekstra led.

Læs mere
19. december 2016 af Malene Romme-Mølby

Seniorparadokset og at jagten på resultater ødelægger skolen er nogle af emnerne, som man kan læse om i årets sidste nummer af Gymnasieskolen.

Læs mere
19. december 2016 af Malene Romme-Mølby

Om eleverne får den samme karakter til eksamen som i årskarakter, er ikke relevant, for de bedømmes efter forskellige kriterier, lyder kritikken af en ny analyse.

Læs mere
15. december 2016 af Malene Romme-Mølby

Klimaet og afstanden mellem folk er nogle af de største udfordringer i fremtiden, lød meldingen fra elever på Ørestad Gymnasium. Der var gang i debatten, da Radikale Venstres Morten Østergaard bad de unge om bud på fremtidens politik.

Læs mere
29. november 2016 af Malene Romme-Mølby

Hvornår ved man, om gymnasiereformen virker efter intentionerne? Det var et af spørgsmålene til Undervisningsministeriets kontorchef til GL's repræsentantskabsmøde.

Læs mere
21. november 2016 af Malene Romme-Mølby

Gymnasieskolens novembernummer zoomer ind på lokallløn, der er gået i stå, samt at lærerne har svært ved at gennemskue, hvordan ledelserne fordeler opgaverne. Geeti Amiri fortæller også sin dramatiske historie.

Læs mere
21. november 2016 af Malene Romme-Mølby

På papiret var Christine Halse rask efter at have haft kræft, men det blev alligevel en benhård kamp at undervise igen. Så hård, at hun overvejede at skifte branche.

Læs mere
17. november 2016 af Malene Romme-Mølby

Det er helt forkert, at der er forskel på gymnasielæreres ytringsfrihed, mener flere partier i Folketinget. De ønsker loven ændret, så alle gymnasielærere har fuld ytringsfrihed, og vil nu tage sagen op med undervisningsministeren.

Læs mere
10. november 2016 af Malene Romme-Mølby

Inden du som gymnasielærer ytrer dig offentligt, skal du lige sikre dig, at du faktisk må. For der er forskel på gymnasielæreres ytringsfrihed, alt efter om man er ansat på et alment gymnasium eller et erhvervsgymnasium.

Læs mere
3. november 2016 af Malene Romme-Mølby

Der har været en del usikkerhed om, hvad gymnasielærere må sige. Folketingets Ombudsmand forklarer her, hvad gymnasielærere må og ikke må udtale sig om offentligt.

Læs mere
17. oktober 2016 af Malene Romme-Mølby

Robusthed og frygten for at miste jobbet er nogle af emnerne, man kan læse om i det nyeste nummer af Gymnasieskolen.

Læs mere
17. oktober 2016 af Malene Romme-Mølby

Casper Viderup Eriksen tog chancen og meldte sig frivilligt, da der skulle afskediges lærere. For ham betød det en ny start som lærer på et grønlandsk gymnasium.

Læs mere
13. oktober 2016 af Malene Romme-Mølby

Det var egentligt lærerne, der havde planlagt et informerende indslag til morgensamlingen på Øregård Gymnasium i Gentofte. Men derefter tog eleverne over.

Læs mere
21. september 2016 af Malene Romme-Mølby

Det kan være svært at forstå et politisk kompromis, som gymnasiereformen er. Men de fremmødte gymnasielærere på gårsdagens informationsmøde forsøgte. Ministeriet og GL måtte stå for skud.

Læs mere
19. september 2016 af Malene Romme-Mølby

Digitalisering, gymnasiereformen og nedskæringer er nogle af emnerne, som man kan læse om i månedens udgave af Gymnasieskolen.

Læs mere
19. september 2016 af Malene Romme-Mølby

Ellen Trane Nørby står i den grad på mål for gymnasiereformen. Og hun kan slet ikke genkende det "sukkende kor", som Gymnasieskolen udstiller.

Læs mere
16. september 2016 af Malene Romme-Mølby

Undervisningsministeren afviser, at gymnasiereformen sænker kravene for undervisningskompetence for gymnasielærere. Det er en ensretning af kravene, skriver hun til gymnasieskolen.dk.

Læs mere
15. september 2016 af Malene Romme-Mølby

Politikerne lover højere faglighed med den nye gymnasiereform. Men det bliver svært, når professionsbachelorer kan undervise i matematik i gymnasiet, forudser Morten Olesen, der er formand for Matematiklærerforeningen.

Læs mere
8. september 2016 af Malene Romme-Mølby

Gymnasielærer Søren Wilhjelm kan i næste uge vende tilbage til sin arbejdsplads. Derudover får han en kompensation. Det blev udfaldet efter forhandlingerne mellem den afskedigede lærer og Campus Bornholm.

Læs mere
5. september 2016 af Malene Romme-Mølby

Søren Wilhjelm var ikke i tvivl om, at han blot havde brugt sin ytringsfrihed. Men det var alligevel hårdt at blive afskediget på grund af det.

Læs mere
31. august 2016 af Malene Romme-Mølby

Det var ikke i orden, da Campus Bornholm afskedigede gymnasielærer Søren Wilhjelm, slår Folketingets Ombudsmand nu fast.

Læs mere
24. august 2016 af Malene Romme-Mølby

Lærerne har svært ved at gennemskue deres arbejdsplaner, fordi lederne fortsætter med deres eget akkordsystem, mener GL's formand. Hvis tidsregistreringen skal fortsætte, vil hun have lederne til at tage den seriøst.

Læs mere
22. august 2016 af Malene Romme-Mølby

Man kan blandt andet læse om gymnasiereformen og snyd i det seneste nummer af Gymnasieskolen. Der er også et interview med videnskabsjournalisten, der mener, at naturvidenskaben bør gennemsyre vores uddannelsessystem.

Læs mere
22. august 2016 af Malene Romme-Mølby

Nye tiltag og krav i gymnasiereformen betyder, at en del gymnasielærere skal på efteruddannelse, vurderer tre faglige foreninger.

Læs mere
19. august 2016 af Malene Romme-Mølby

Der kommer alt for mange kampagner, som man regner med, at lærerne når ved siden af undervisningen, mener GL's formand.

Læs mere
16. august 2016 af Malene Romme-Mølby

Nykøbing Katedralskole fulgte ikke reglerne, da den ansatte folkeskolelærere i stedet for gymnasielærere, fastslår Styrelsen for Undervisning og Kvalitet nu.

Læs mere
9. august 2016 af Malene Romme-Mølby

Nedskæringerne og gymnasiereformen er de største udfordringer, vurderer DGS’ nye formand. Han vil gøre sit til, at beslutningstagere i højere grad vil tage elevernes vurderinger alvorligt.

Læs mere
28. juni 2016 af Malene Romme-Mølby

Gymnasieskolen.dk lukker ned for de daglige nyheder, men fortsætter jagten på de vigtige historier.

Læs mere
23. juni 2016 af Malene Romme-Mølby

Tillidsrepræsentanterne fra tre skoler med lokale arbejdstidsaftaler er ikke i tvivl om, at de har kæmpet for den rette model. Men det er endnu uvist, om aftalemodellen kan klare presset fra besparelserne.

Læs mere
20. juni 2016 af Malene Romme-Mølby

Dette skoleår har for Simon Pors Knudsen været mere følelsesmæssigt turbulent end normalt. Først blev han afskediget, så blev han ansat som årsvikar et andet sted, men for kort tid siden fik han sit gamle job tilbage igen.

Læs mere
17. juni 2016 af Malene Romme-Mølby

Der var overvejende tilfredshed med almendannelsen i den nye gymnasiereform til Folkemødet i dag. Men vær opmærksom på, at elever kan ændre interesse, når de bliver dannede, så der bør være plads til omvalg, lød det fra filosof og forsker Anne-Marie Søndergaard Christensen.

Læs mere
16. juni 2016 af Malene Romme-Mølby

Besparelserne fik hårde ord med på vejen, da politikere og uddannelsesinstitutioner diskuterede udkantsområdernes store udfordringer.

Læs mere
15. juni 2016 af Malene Romme-Mølby

Fremtidens studenter skal have globale kompetencer, står der i gymnasiereformen. Men det bliver svært, når man udelukker så mange fremmedsprog i gymnasiet, lyder dommen fra sproglærere.

Læs mere
2. juni 2016 af Malene Romme-Mølby

Tidsregistrering får hårde ord med på vejen fra tillidsrepræsentanter. De savner også åbenhed om, hvordan ledelserne tildeler lærerne opgaver efter en arbejdstidsaftale, der snart har tre år på bagen.

Læs mere
27. maj 2016 af Malene Romme-Mølby

Et stort flertal støtter op om at bruge penge fra GL's reservefond til tilbud for afskedigede gymnasielærere.

Læs mere
26. maj 2016 af Malene Romme-Mølby

Hf skal ikke ændres så fundamentalt, som regeringen lægger op til i sit gymnasieudspil, lyder det fra ledere på en professionshøjskole og et erhvervsakademi.

Læs mere
23. maj 2016 af Malene Romme-Mølby

Ministerens spin om adgangskravet, almendannelse og tema om Grønland er nogle af emnerne, man kan læse om i det seneste nummer af Gymnasieskolen.

Læs mere
23. maj 2016 af Malene Romme-Mølby

Hvordan beskriver man et samfund med vold og kriminalitet på spansk? Suzan Desezar pakkede kameraet og interviewede bandeledere og -ofre til et undervisningsmateriale.

Læs mere
19. maj 2016 af Malene Romme-Mølby

For få sprog er prioriteret i regeringens gymnasieudspil, lyder kritikken fra fremmedsprogslærerne. De mener, at den sproglige mangfoldighed er truet.

Læs mere
10. maj 2016 af Malene Romme-Mølby

Der er mange problemer med regeringens forslag til en ny gymnasiereform. Det stod klart, da gymnasielærere stillede skarpt på udspillet.

Læs mere
27. april 2016 af Malene Romme-Mølby

Begyndersprogene har dårligere kår i regeringens gymnasieudspil, mener Spansklærerforeningen. Derfor tog de til Christiansborg for at forklare politikerne konsekvenserne.

Læs mere
26. april 2016 af Malene Romme-Mølby

Rektorers resultatløn, regeringens gymnasieudspil og Game of Thrones i undervisningen er nogle af emnerne i det nyeste nummer af Gymnasieskolen.

Læs mere
15. april 2016 af Malene Romme-Mølby

Der var mere ris end ros, da gymnasielærere på et debatmøde i går gav input til politikerne om regeringens gymnasieudspil.

Læs mere
14. april 2016 af Malene Romme-Mølby

Regeringens udspil til en ny gymnasiereform løser ikke hf's udfordringer, lyder kritikken fra Lars Krogh, der er formand for GL’s stående udvalg for VUC. Dannelsen og studiekompetencen bliver også nedprioriteret.

Læs mere
7. april 2016 af Malene Romme-Mølby

Konsekvensen er faglig svækkelse, lyder vurderingen fra de faglige foreninger, efter at regeringen i går som en del af gymnasiereformen foreslog at sammenlægge historie, religion og oldtidskundskab i en historisk-humanistisk faggruppe.

Læs mere
21. marts 2016 af Malene Romme-Mølby

Udkantsgymnasiets udfordringer, det gode arbejdsmiljø og sandheden om obligatorisk matematik på mindst B-niveau er nogle af emnerne, som man kan læse om i det nyeste nummer af Gymnasieskolen.

Læs mere
21. marts 2016 af Malene Romme-Mølby

Man skyder over målet med at kræve, at alle gymnasieelever mindst har matematik på B-niveau, siger professor og matematiklærer. De mener, at politikerne har andre bagtanker med forslaget.

Læs mere
15. marts 2016 af Malene Romme-Mølby

Suzan Desezar fik i dag Undervisningsmiddelprisen for sit store arbejde med at skabe en videobaseret i-bog om bandeproblematik i Mellemamerika.

Læs mere
14. marts 2016 af Malene Romme-Mølby

Er det i orden at fastansætte folkeskolelærere, samtidig med at man afskediger gymnasielærere, som det er sket på Nykøbing Katedralskole? Det skal en styrelse under Undervisningsministeriet nu tage stilling til.

Læs mere
3. marts 2016 af Malene Romme-Mølby

Fælles undervisningsforløb giver lærerne i kultur- og samfundsfagsgruppen på Frederiksberg HF ekstra tid til didaktik. Men indimellem må man sluge nogle faglige kameler, fortæller de.

Læs mere
25. februar 2016 af Malene Romme-Mølby

Folkeskolelærere må ikke fastansættes i gymnasiet. Og slet ikke når man vælger at afskedige syv gymnasielærere. Derfor har GL meldt Nykøbing Katedralskole til Undervisningsministeriet.

Læs mere
24. februar 2016 af Malene Romme-Mølby

Konsekvenserne af nedskæringer på gymnasierne bekymrer en del partier. Derfor var undervisningsministeren kaldt i samråd.

Læs mere
22. februar 2016 af Malene Romme-Mølby

Det seneste nummer af Gymnasieskolen handler kun om nedskæringer. Vi viser, hvilke konsekvenser nedskæringerne har på skoler rundt i landet.

Læs mere
12. februar 2016 af Malene Romme-Mølby

Overskuddet glimter ikke i budgettet på Frederiksværk Gymnasium og HF.
De har tilmed også allerede mærket elevnedgang. Alligevel kommer de igennem dette års nedskæringer uden afskedigelser.

Læs mere
1. februar 2016 af Malene Romme-Mølby

Lærere, politikere, kursister og eksperter samles i dag for at drøfte hf-uddannelsen.

Læs mere
25. januar 2016 af Malene Romme-Mølby

Nedskæringer, afskedigelser, den nye TR-rolle og karrierelæring er nogle af emnerne i det nye nummer af Gymnasieskolen.

Læs mere
25. januar 2016 af Malene Romme-Mølby

Vivi Karina Michelsen er en af de afskedigede lærere. Her fortæller hun om den tidlige frygt, afskedigelsen og om at komme videre.

Læs mere
22. januar 2016 af Malene Romme-Mølby

Kursusledernes vigtigste opgave er at være med til skabe et godt uddannelsesforløb, så pædagogikumkandidaterne ikke bliver stressede. Men nu viser ny undersøgelse, at der er forskel på, hvor meget tid de har til kandidaterne. Og nogle har alt for lidt tid, vurderer Pædagogikumforeningen.

Læs mere
15. januar 2016 af Malene Romme-Mølby

Voldsomme nedskæringer og for mange afskedigelser er for tiden en del af hverdagen på mange skoler.

Læs mere
15. januar 2016 af Malene Romme-Mølby

En del bestyrelser er for fokuserede på, at skolerne skal have overskud. Konsekvensen er, at lærerne står hårdt for skud, fortæller tillidsrepræsentanter.

Læs mere
8. januar 2016 af Malene Romme-Mølby

Den måde, som gymnasieelever bliver evalueret på, påvirker uddannelsen meget, understreger professor Jens Dolin. Han håber derfor, at politikerne spørger lærerne til råds og indtænker nye eksamensformer i en kommende gymnasiereform.

Læs mere
22. december 2015 af Malene Romme-Mølby

Snyd, nedskæringer og gymnasiereformen blev de mest læste emner på gymnasieskolen.dk i 2015. Se hvilke historier som flest ville læse.

Læs mere
21. december 2015 af Malene Romme-Mølby

Samarbejdet med danske gymnasielærere har stor værdi for de tunesiske lærere og udviklingen af et bedre uddannelsessystem, fortæller generalsekretæren for den tunesiske gymnasielærerorganisation. Organisationen modtog for kort tid siden Nobels Fredspris.

Læs mere
16. december 2015 af Malene Romme-Mølby

Terror og fattigdom truer det unge demokrati i Tunesien. Men de tunesiske gymnasielærere fortsætter kampen for bedre uddannelser. Gymnasieskolen har fulgt to danske gymnasielæreres møde med de tunesiske kolleger.

Læs mere
16. december 2015 af Malene Romme-Mølby

Ontarios succes med at flytte elever, Yasmins kamp for mønsterbryderne og repræsentantskab i nedskæringens tegn er nogle af emnerne, som man kan læse om i det nyeste nummer af Gymnasieskolen.

Læs mere
16. december 2015 af Malene Romme-Mølby

Hvordan forandrer man et skolesystem efter en revolution?
Det er to gymnasielærere blevet klogere på efter at have arrangeret GL-seminarer for tunesiske gymnasielærere.

Læs mere
1. december 2015 af Malene Romme-Mølby

De små franskhold kan meget vel stå for skud, når skolerne tvinges til at spare. Det frygter Fransklærerforeningen, der har sendt et nødråb til Folketingets politikere.

Læs mere
20. november 2015 af Malene Romme-Mølby

Undervisningministeren mener sagtens, at skolerne kan finde steder at spare. Men lige nu kæmper mange skoler for at få næste års budget til at hænge sammen. På Næstved Gymnasium og HF kæmper lærerne med at finder områder, hvor det gør mindst ondt at spare.

Læs mere
18. november 2015 af Malene Romme-Mølby

Tvivlsom rapport bag kraftig nedskæring af fjernundervisning, bud på fremtidens gymnasium og om at gå fra at være stjerneforsker til at være stjerneglad gymnasielærer. Det er nogle af emnerne, som du kan læse om i denne måneds nummer af Gymnasieskolen.

Læs mere
18. november 2015 af Malene Romme-Mølby

Der er masser af job til fremtidens unge, hvis bare de holder op med at tænke som robotter, mener fremtidsforskeren Liselotte Lyngsø.

Læs mere
18. november 2015 af Malene Romme-Mølby

Politikerne vil lave en ny gymnasiereform. Men hvad skal fremtidens studenter kunne? Gymnasieskolen har spurgt en række lærere.

Læs mere
18. november 2015 af Malene Romme-Mølby

Stærk faglighed og gode samarbejdsevner er kernekompetencer hos fremtidens medarbejder, mener HR-chef Mette Aagaard Hertz fra Novo Nordisk.

Læs mere
28. oktober 2015 af Malene Romme-Mølby

De ikke-fastansatte har allerede stemt. Nu skal de finde deres repræsentant til GL's hovedbestyrelse.

Læs mere
21. oktober 2015 af Malene Romme-Mølby

Gymnasielærerne har godt gang i it i undervisningen, konkluderer EVA. Men de udnytter ikke it’s potentiale fuldt ud. Og her skal ledelsen støtte op, for lærerne mangler tid og strategi.

Læs mere
14. oktober 2015 af Malene Romme-Mølby

Som ny uddannelsesleder kan man godt tænke, at det ikke ændrer så meget. Men lærerkollegerne opfatter det anderledes. Det erfarede Peter Brink Thomsen, som har prøvet skiftet fra lærer til leder.

Læs mere
25. september 2015 af Malene Romme-Mølby

Uddannelsessystemet er blevet for domineret af en præstationskultur, som underminerer læringen, mener flere forskere. De starter nu et projekt, der skal forsøge at ændre fokus.

Læs mere
24. september 2015 af Malene Romme-Mølby

Stresset og forvirret over pædagogikum? Gymnasieskolen har samlet gode råd om pædagogikum fra tidligere pædagogikumkandidater, vejledere og undervisere.

Læs mere
16. september 2015 af Malene Romme-Mølby

Kvalitetsmålingerne på gymnasierne, en matematiklærer, der får flere elever til at bestå matematik, og en tillidsrepræsentant, der fik nok af den nye rolle som TR - Det er nogle af emnerne, som du kan læse om i det nyeste nummer af Gymnasieskolen.

Læs mere
16. september 2015 af Malene Romme-Mølby

Nogle forandringer i arbejdslivet er så grundlæggende, at man ikke kan stå inde for dem. Det følte Lars Krogh Petersen og stoppede som tillids­repræsentant.

Læs mere
10. september 2015 af Malene Romme-Mølby

Når elever fokuserer på karakterer og er bange for at fejle, er det en stor hindring for læringen, mener de på Øregård Gymnasium. Derfor undersøger de nu, om eleverne lærer mere, hvis karakterpresset lettes.

Læs mere
1. september 2015 af Malene Romme-Mølby

Lærerne kan se frem til mindre forberedelse og flere timer, forudser to ledere fra de gymnasiale uddannelser, efter at regeringen har meldt ud, at uddannelsesinstitutioner skal spare to procent til næste år.

Læs mere
27. august 2015 af Malene Romme-Mølby

Hf skal fortsat have en anderledes profil end de øvrige gymnasiale uddannelser, lyder anbefalingerne fra Hf-udvalget. Men der skal højere faglighed og mere evaluering til.

Læs mere
19. august 2015 af Malene Romme-Mølby

Færre stx-elever og bløde studieretninger er blandt de mest konkrete tiltag, som den nye minister for børn, undervisning og ligestilling har i tankerne lige nu.

Læs mere
18. august 2015 af Malene Romme-Mølby

Tiden som ny lærer, den ny ministers perspektiver for gymnasiet og hhx-elever, der lærer om renter og lån ved hjælp af Shakespeares gamle skuespil. Det er nogle af emnerne, som du kan glæde dig til at læse om i august-nummeret af Gymnasieskolen.

Læs mere
11. august 2015 af Malene Romme-Mølby

Pressede lærere med for lidt tid til forberedelse og store valghold. Det er nogle af tegnene på, at gymnasierne mangler ressourcer, siger DGS’s nye formand.

Læs mere
2. juli 2015 af Malene Romme-Mølby

Gymnasieskolen.dk's daglige nyheder stopper for en tid. Er der temaer eller blade, du ikke fik læst i årets løb, kan du se dem her.

Læs mere
29. juni 2015 af Malene Romme-Mølby

En minister, der blev beskrevet som én, der har gjort en forskel, bød i dag den nye minister for børn, undervisning og ligestilling velkommen.

Læs mere
25. juni 2015 af Malene Romme-Mølby

Mange kasketter og travlhed gjorde det svært at bevare overblikket under pædagogikum, mener gymnasielærer Marie Kluge. Men det gav mening til sidst.

Læs mere
17. juni 2015 af Malene Romme-Mølby

Synlig læring, en presset generation og opsang fra en tidligere tillidsrepræsentant kan du blandt andet læse om i månedens udgave af Gymnasieskolen.

Læs mere
17. juni 2015 af Malene Romme-Mølby

Mere matematik, adgangskrav eller en ny gymnasiereform. Vi bringer overblikket over, hvad de forskellige partier ønsker med gymnasiet.

Læs mere
17. juni 2015 af Malene Romme-Mølby

Gymnasieskolen tager et kig gennem gymnasielærer Anne Lindskovs briller. Med 36 år på samme arbejdsplads i en omskiftelig tid har hun sine klare meninger om, hvad der er godt og skidt.

Læs mere
12. juni 2015 af Malene Romme-Mølby

Tonerne gik højt, da forskellen i taxametersystemet var til debat på Folkemødet.

Læs mere
11. juni 2015 af Malene Romme-Mølby

Er det færre studieretninger eller undervisning med fokus på kreativitet, der får flere unge til at interessere sig for de naturvidenskabelig fag? Debatten gik på Folkemødets første dag.

Læs mere
10. juni 2015 af Malene Romme-Mølby

Geografi skal have mere plads i gymnasiet, hvis det står til SF. Og så skal der findes ressourcer til elevernes ekstra timer, så det ikke går ud over lærernes forberedelse, siger partiets gymnasieordfører Trine Pertou Mach.

Læs mere
2. juni 2015 af Malene Romme-Mølby

Lær af erfaringerne, og lyt til lærerne, lyder rådet til den kommende regering fra GL’s formand, der håber, at politikerne har lært noget af forløbet omkring folkeskolereformen.

Læs mere
28. maj 2015 af Malene Romme-Mølby

Radikale Venstre mener, at fagligheden skal højnes i gymnasiet ved at indføre nye eksamensformer og mere innovation. Lotte Rod er ikke afvisende for, at gymnasieudspillet måske skal justeres.

Læs mere
21. maj 2015 af Malene Romme-Mølby

Det kan være svært at ramme alle elever i en gymnasieklasse på 28 elever. Men det sværeste er, når der er for mange, der ikke er motiverede. Forskelligheden i fagligheden kan de derimod sagtens rumme, siger lærere i en ny rapport fra Danmarks Evalueringsinstitut.

Læs mere
20. maj 2015 af Malene Romme-Mølby

Almendannelse, resultatmålinger og uenighed om merarbejde er nogle af emnerne, som man kan læse i månedens nummer af Gymnasieskolen, der udkommer i dag.

Læs mere
12. maj 2015 af Malene Romme-Mølby

Det øgede fokus på relevans og karakterer presser almendannelsen i gymnasiet, siger uddannelsesforsker Steen Beck. Men almendannelse er vigtigere end nogensinde i en tid, hvor der er stort behov for unge, der er kritiske og kan tænke selvstændigt.

Læs mere
12. maj 2015 af Malene Romme-Mølby

Almendannelse i gymnasiet er totalt fraværende i debatten om fremtidens gymnasier. Det er et stort problem, lyder det fra uddannelsesverdenen. Politikerne forsikrer om, at almendannelse er en væsentlig opgave for gymnasierne.

Læs mere
4. maj 2015 af Malene Romme-Mølby

Bestyrelsen i MP Pension er uenig i et forslag, der fik flertal på pensionskassens generalforsamling. Derfor bør man spørge medlemmerne, foreslår Gymnasieskolernes Lærerforening.

Læs mere
29. april 2015 af Malene Romme-Mølby

Et flertal af medlemmerne stemte for et forslag, om at MP Pension skal afvikle sine investeringer i kul. Bestyrelsen har dog ikke tænkt sig at følge forslaget. Udemokratisk, mener initiativtagerne, der vil have fagforeningerne til at tage affære.

Læs mere
22. april 2015 af Malene Romme-Mølby

Vidensdeling, karakterkrav og religiøse gymnasieelever er nogle af emnerne, man kan læse om i det nyeste nummer af Gymnasieskolen.

Læs mere
22. april 2015 af Malene Romme-Mølby

Det værste er, når man ikke får lov til at forklare sine valg. Sådan føler gymnasieeleven Samoon Ghazi. Han er troende muslim og ønsker sharia frem for demokrati.

Læs mere
22. april 2015 af Malene Romme-Mølby

Christian Theilmann Møller oplevede polariseringen mellem muslimer og resten af klassen. Derfor har han taget initiativ til et projekt, der skal gøre op med fordommene.

Læs mere
22. april 2015 af Malene Romme-Mølby

Christian Theilmann Møller oplevede polariseringen mellem muslimer og resten af klassen. Derfor har han taget initiativ til et projekt, der skal gøre op med fordommene.

Læs mere
9. april 2015 af Malene Romme-Mølby

Gymnasieskolernes Lærerforening vil fejre de 125 år med gymnasielærerne og en masse spændende oplæg og debat med blandt andet Dennis Shirley, Andy Hargreaves, Dorte Ågård og Christian Ørsted.

Læs mere
7. april 2015 af Malene Romme-Mølby

For en del er hf den sidste vej til en uddannelse, viser en undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut (EVA). Det giver uddannelsen en vigtig funktion. GL håber, at man vil bruge undersøgelsen til at understøtte uddannelsen.

Læs mere
25. marts 2015 af Malene Romme-Mølby

Stress, tidsregistrering og skoleledelse er nogle af emnerne i månedens udgave af Gymnasieskolen, der udkommer i dag.

Læs mere
24. marts 2015 af Malene Romme-Mølby

Et flertal af gymnasielærerne har stemt ja til OK 15. Afstemningen bar dog præg af en lavere stemmeprocent og flere blanke stemmer.

Læs mere
16. marts 2015 af Malene Romme-Mølby

Det er uetisk og økonomisk uansvarligt, at MP Pension investerer i fossilt brændstof, mener en gruppe akademikere. De vil have pensionskassen til at trække investeringerne. Men det er bestyrelsen afvisende overfor.

Læs mere
10. marts 2015 af Malene Romme-Mølby

Den digitale stemmeurne er nu klar til at tage imod gymnasielærernes stemmer for OK 15.

Læs mere
2. marts 2015 af Malene Romme-Mølby

Hvordan får man gjort det forståeligt for eleverne, hvordan de kan forbedre sig? På Ørestad Gymnasium gør de det med portfolier og mere fokus på synlig læring. Men det er svært og tidskrævende, for det er en ny måde at arbejde på, fortæller lærerne.

Læs mere
25. februar 2015 af Malene Romme-Mølby

OK 15, tema om TR, tysk dannelsesdebat og videooptagelse af undervisningen er nogle af emnerne, som du kan læse om i det nyeste nummer af Gymnasieskolen.

Læs mere
20. februar 2015 af Malene Romme-Mølby

De uens forhold for pædagogikumkandidaterne kan godt få nogle til at bukke under, frygter pædagogikumkandidat Marie Kluge, der priser sig lykkelig over at have erfarne vejledere. Hun har derimod mærket til de uens forhold fagene imellem.

Læs mere
9. februar 2015 af Malene Romme-Mølby

Regeringen varslede mere naturfag, men reelt er der tale om færre timer i naturfag. Få et samlet overblik over, hvad der er op og ned i regeringens gymnasieudspil ved hjælp af lærerne og eksperternes vurderinger.

Læs mere
3. februar 2015 af Malene Romme-Mølby

Man kan ikke bare forvente, at lærerne laver mere for samme ressource, mener SF. Derfor kræver de en pose penge til gymnasierne. SF's ønskeliste byder også på flere studieretninger, mindre Christiansborg-styring af skolerne og mere plads til andre fag end de naturfaglige.

Læs mere
23. januar 2015 af Malene Romme-Mølby

Regeringens gymnasieudspil mangler visioner ud over at få flere unge i gang med de naturfaglige fag, mener Dansklærerforeningen. Derudover vil omlagt skriftlighed presse danskfaget yderligere.

Læs mere
21. januar 2015 af Malene Romme-Mølby

Integration, nøglen til større arbejdsglæde, gymnasieudspil og overenskomstforhandlinger er nogle af emnerne, som du kan læse om i det nyeste nummer af Gymnasieskolen.

Læs mere
21. januar 2015 af Malene Romme-Mølby

Regeringen afsluttede året med at sende sit gymnasieudspil ud. I sidste uge startede forhandlinger med gymnasiereformens parter. Få her et overblik over, hvilke planer regeringen har for gymnasiet.

Læs mere
5. januar 2015 af Malene Romme-Mølby

På mange skoler står læreren ofte alene med at binde efteruddannelsen sammen med skolens strategi. Men der bør være en dialog mellem ledelse og lærer før, under og efter efteruddannelse, for at den får effekt på arbejdspladsen, fortæller chefkonsulent Eva Maria Mogensen fra Kompetenceudviklingssekretariatet.

Læs mere
17. december 2014 af Malene Romme-Mølby

Gymnasieskolen afslutter året med en quiz om nogle af de ting, der er sket i gymnasieverdenen i 2014.

Svar rigtigt på nedenstående spørgsmål, og vær med i lodtrækningen om gode flasker vin sponsoreret af H.J. Hansen/Vinspecialisten samt gavekort.

Læs mere
17. december 2014 af Malene Romme-Mølby

Knud Romer, it-forbud og OK 13 trak flest læsere på gymnasieskolen.dk i 2014. Se, hvad læserne helst ville læse om i det forgangne år.

Læs mere
16. december 2014 af Malene Romme-Mølby

Det kunne være så smart med digitale bøger, men mange i-bøger udnytter ikke det digitale univers’ potentiale, lyder kritikken fra lærere og forsker.

Læs mere
10. december 2014 af Malene Romme-Mølby

Rettearbejde, Per Vers, repræsentantskabsmødet og hjælp til de digitalt indfødte er nogle af de emner, som du kan læse om i det nyeste nummer af Gymnasieskolen.

Læs mere
10. december 2014 af Malene Romme-Mølby

De er vokset op med digitaliseringen. Men mange har slet ikke lært at bruge computeren i faglig sammenhæng. Det forsøger Anne Boie Johannesson at råde bod på.

Læs mere
9. december 2014 af Malene Romme-Mølby

Det er slet ikke så dårligt at læse digitalt, som det har haft ry for, viser ph.d. Eleverne skal blot lære nye læsestrategier for det digitale, og så skal de digitale tekster blive bedre, fortæller Natalia Auer, der er forskeren bag undersøgelsen.

Læs mere
2. december 2014 af Malene Romme-Mølby

Der er gode takter i regeringens gymnasieudspil, siger GL-formand Annette Nordstrøm Hansen. Men udspillet er så detaljeret, at det ikke overlader nogen valg til lærerne og skolerne, lyder kritikken.

Læs mere
1. december 2014 af Malene Romme-Mølby

Nye eksamensformer, adgangskrav på 2 og færre studieretninger er de foreløbige udmeldinger om regeringens udspil til en ændring af de gymnasiale uddannelser.

Læs mere
28. november 2014 af Malene Romme-Mølby

De egyptiske lærere har måttet modstå et stort pres fra deres undervisningsministerium i form af trusler på ansættelse og tilbageholdelse. Men GL’s projekt har hjulpet de egyptiske lærere til at udbrede kendskabet til den fri fagforening og demokrati.

Læs mere
24. november 2014 af Malene Romme-Mølby

En hjemmeside, en quiz og nogle annoncer skal give et mere nuanceret billede af gymnasiet, håber Gymnasieskolernes Lærerforening.

Læs mere
21. november 2014 af Malene Romme-Mølby

Undervisningsdifferentiering kan også være at lade eleverne finde deres egen vej til viden. Det har lærere på Rødovre Gymnasium gjort med IBSE. Det har givet gode resultater, men også været hårdt, fortæller de.

Læs mere
14. november 2014 af Malene Romme-Mølby

Lærerne på VUC Aarhus var trætte af, at de hverken kunne nå de dygtigste eller de svageste elever helt. Derfor deler de nu eleverne op, men ikke kun på baggrund af deres faglige niveau.

Læs mere
12. november 2014 af Malene Romme-Mølby

I dag udkommer Gymnasieskolen med tema om undervisningsdifferentiering. Bladet sætter også fokus på, at der er stor forskel på lærernes løn på studieture og den norske lærerstrejke. Professor Dennis Shirley interviewes om fremtidens lærerroller.

Læs mere
28. oktober 2014 af Malene Romme-Mølby

Sociale medier og et stort fokus på at præstere presser de stille piger, advarer ungdomsforsker. I Aarhus har de startet et projekt for at hjælpe de pressede piger.

Læs mere
15. oktober 2014 af Malene Romme-Mølby

Det værste, man kan gøre i klassen, er at sige noget forkert, tænker mange perfektionistiske piger. Derfor tier de. Men på Aarhus Katedralskole har tre lærere hjulpet pigerne til at komme væk fra de negative tanker og ind i dialogen.

Læs mere
9. oktober 2014 af Malene Romme-Mølby

Der er håb forude for alle de lærere, der ikke har en kompetenceudviklingsplan, mener Anne-Birgitte Rasmussen, formand for Gymnasieskolernes Rektorforening. Ifølge hende har lederne været for tilbageholdende i forhold til lærernes efteruddannelsesplaner. Men overenskomsten kan ændre på det.

Læs mere
2. oktober 2014 af Malene Romme-Mølby

Mange skoler laver ikke individuelle planer for hver enkel lærers kompetenceudvikling. Samtidig er der stor forskel på skolernes strategi for kompetenceudvikling. Skolerne bør stramme op, mener GL.

Læs mere
23. september 2014 af Malene Romme-Mølby

Lærere og forskere samles for at diskutere tidens lærerroller til Gymnasiedage.dk. For man kommer ikke langt med en enkel lærerrolle, var der stor enighed om. Men nogle lærerroller volder flere kvaler end andre.

Læs mere
18. september 2014 af Malene Romme-Mølby

Campusser, opstramning af studieretninger og flipped classroom er nogle af emnerne, som det nyeste nummer af Gymnasieskolen handler om.

Læs mere
17. september 2014 af Malene Romme-Mølby

Lærerne fra projektet Gymnasiet tænkt forfra har udfordret de gængse eksamensformer for at kunne vurdere elevernes innovative kompetencer. De har både positive og kritiske anbefalinger til Undervisningsministeriet.

Læs mere
17. september 2014 af Malene Romme-Mølby

Lærerne skal prioritere kontakten til eleverne højere, for at eleverne bliver mere motiverede, viser ny ph.d.-afhandling af tidligere gymnasielærer Dorte Ågård. Det er et problem, at lærerne tror, at motivation er et karaktertræk, som ikke kan påvirkes, påpeger hun.

Læs mere
8. september 2014 af Malene Romme-Mølby

Lavere fravær og større motivation er nogle af de positive effekter af, at lærerne fra Espergærde Gymnasium og HF nytænkte undervisningen og rammerne for deres elever. Men det har også givet anledning til faglige frustrationer.

Læs mere
1. september 2014 af Malene Romme-Mølby

Marie Kluge var godt klar over, at det ville blive et travlt år med pædagogikum. Hun var dog ikke forberedt på, at hun skulle bruge tid på at forsvare sine fag overfor andre lærere.

Læs mere
21. august 2014 af Malene Romme-Mølby

Undervisningsministeren har afsløret, at regeringens finanslovudspil vil indeholde et socialt taxameter. Men de borgerlige partier vender tommelfingeren nedad til det sociale taxameter.

Læs mere
20. august 2014 af Malene Romme-Mølby

Pædagogikum, lobbyisme, konstruktiv journalistik og en forskers advarsel om det svenske gymnasiesystem er nogle af emnerne, som du kan læse om i det nye nummer af Gymnasieskolen.

Læs mere
20. august 2014 af Malene Romme-Mølby

Uddannelseschefen på teoretisk pædagogikum har gransket kritikken af pædagogikum og lavet en del ændringer af uddannelsen. Men ikke al kritik er han lydhør over for.

Læs mere
20. august 2014 af Malene Romme-Mølby

Almedina Bajramovic var i tvivl om, hun havde brug for pædagogikum, fordi hun allerede havde undervist i flere år. Men nu kan hun godt se, at pædagogikum reddede hende fra at gå ned med stress.

Læs mere
15. august 2014 af Malene Romme-Mølby

Et nyt skoleår er næsten lige skudt i gang, og lærerne løber allerede stærkt – også uden for skolen.
Onsdag aften tog 140 gymnasielærere hul på den årlige DHL-stafet ved Fruens Bøge i Odense.

Læs mere
13. august 2014 af Malene Romme-Mølby

Uddannelses- og forskningsministeren kæmpede imod at blive politiker – og dermed en del af børnehaven. Men hun synes, at gymnasiet skubbede hende i den politiske retning, fordi lærerne og fagene motiverede og engagerede hende til at diskutere og være kritisk

Læs mere
26. juni 2014 af Malene Romme-Mølby

Er du gymnasielærer og har lyst til at videndele med andre gymnasielærere?
Gymnasieskolen.dk søger i øjeblikket flere bloggere til vores nyhedssite.

Læs mere
26. juni 2014 af Malene Romme-Mølby

Svende Claus Svendsen har gransket kritikken af pædagogikum, og den nye uddannelseschef på teoretisk pædagogikum lægger op til ændringer af uddannelsen. Men det er dog ikke al kritik, han er enig i.

Læs mere
18. juni 2014 af Malene Romme-Mølby

Springet fra Aarhus til København var lidt af et kulturchok for Mathilde Lynggaard Vinther, kommende formand for DGS. Det bekræftede hende i, at der stadig er for meget ulighed i gymnasiet.

Læs mere
14. juni 2014 af Malene Romme-Mølby

Samfundsfagslærere fra Cph West er taget på efteruddannelse på Folkemødet. Det giver både tid til faglig sparring og input, fortæller de.

Læs mere
13. juni 2014 af Malene Romme-Mølby

Eksamen stod for skud, da Gymnasieskolernes Lærerforening indbød til debat om uddannelse og dannelse på Folkemødet.

Læs mere
12. juni 2014 af Malene Romme-Mølby

Folkemødet kan bruges fagligt, fortæller gymnasielærerne Nicolai Munk Pedersen og Claus Munch Jørgensen. Deres elever skal konkurrere om iværksætteri de næste par dage.

Læs mere
12. juni 2014 af Malene Romme-Mølby

De næste dage vil Gymnasieskolernes Lærerforening sørge for at sætte gymnasielærerne på dagsordenen i de forskellige debatter på det netop åbnede Folkemøde.

Læs mere
5. juni 2014 af Malene Romme-Mølby

Når der diskuteres uddannelsespolitik på Folkemødet, skal der også være en GL-stemme. Det har hovedbestyrelsen for Gymnasieskolernes Lærerforening besluttet. Formanden fortæller her, hvorfor GL for andet år deltager i Danmarks politikfestival.

Læs mere
28. maj 2014 af Malene Romme-Mølby

Gymnasielærer Karina Borgbjerg Rohde havde egentligt fået nok af gymnasieverdenen. For mange vikariater og et stressforløb var årsagen. Men nu behøver hun alligevel ikke at droppe sit drømmejob.

Læs mere
22. maj 2014 af Malene Romme-Mølby

Stress, hjertekarsygdomme og et dårligere udført arbejde. Det er nogle af konsekvenserne ved at sende lærere fra vikariat til vikariat, advarer to førende arbejdspsykologer.

Læs mere
21. maj 2014 af Malene Romme-Mølby

Flere år med midlertidige ansættelser og en ledelse, som brød reglerne, har tæret på Karina Borgbjerg Rohde. Hun blev ramt af stress og tvivler nu på, om drømme­jobbet er værd at kæmpe for.

Læs mere
8. maj 2014 af Malene Romme-Mølby

Modtageren af Politikens undervisningspris Henning Bjarne Afzelius var nødt til at blive gymnasielærer.

Læs mere
30. april 2014 af Malene Romme-Mølby

Det er ikke realistisk at tro, at gymnasielærerne får deres gamle overenskomst tilbage igen, derfor bør GL arbejde for at få det bedste ud af OK 13. Det var et af budskabene fra Annette Nordstrøm Hansen til repræsentantskabet tidligere i dag.

Læs mere
29. april 2014 af Malene Romme-Mølby

Årets gymnasielærer ærgrer sig over, at de naturfaglige fag skræmmer mange. Han har fanget de mere sprogligt orienterede elever med sin undervisning og sit engagement, siger både elever og dommerpanel.

Læs mere
14. april 2014 af Malene Romme-Mølby

Hvis elever skal måles på deres innovative kompetencer, vil det begrænse deres udvikling af innovative kompetencer, advarer innovationsforsker Birthe Lund. For innovation kræver plads til at begå fejl.

Læs mere
7. april 2014 af Malene Romme-Mølby

Skal der være forskel på gymnasialt niveau på eux og hhx? Gymnasieskolernes Lærerforening frygter, at det bliver konsekvensen af lovforslaget om eud-reformen. Ministeren er uenig.

Læs mere
4. april 2014 af Malene Romme-Mølby

Almen studieforberedelse (AT) var så stor en nyskabelse, at den kræver tid, mener undervisningsministeren. Nu spørger hun lærerne til råds for at få rettet op på fagets problemer.

Læs mere
28. marts 2014 af Malene Romme-Mølby

De dygtigste elever får mest ud af almen studieforberedelse (AT), hvorimod faget volder de knap så dygtige elever mange problemer, vurderer lærerne i en evaluering af AT. Samtidig er der stor forskel på, hvad lærere og skoler lægger vægt på ved AT.

Læs mere
19. marts 2014 af Malene Romme-Mølby

Den afsluttende eksamen blev erstattet af prøver i løbet af året på Borupgaard Gymnasium og Ørestad Gymnasium. Det resulterede i større motivation og mere læring på højere niveau.

Læs mere
6. februar 2014 af Malene Romme-Mølby

Fælles efteruddannelse rykker mest, mener de på Cph West. De har opprioriteret efteruddannelse efter OK 13, for at det fortsat skal være attraktivt at være gymnasielærer.

Læs mere
30. januar 2014 af Malene Romme-Mølby

Hvordan kommer gymnasier godt med i forandringssporet? Læs erhvervspsykolog Ejnar Brylds gode råd.

Læs mere
28. januar 2014 af Malene Romme-Mølby

Hvordan gør man, når man pludselig skal vurdere, om kollegaen bruger for meget tid på at forberede sig eller rette opgaver? Gymnasieskolen har talt med tre GL-medlemmer med ledelsesansvar om samarbejde og ledelse i en turbulent tid.

Læs mere
28. januar 2014 af Malene Romme-Mølby

For at få alle med i forandringssporet skal man forstå baggrunden for modstanden. Erhvervspsykolog Ejnar Bryld forklarer, hvordan man får vendt modstand til forandring.

Læs mere
27. januar 2014 af Malene Romme-Mølby

Talentarbejde har ofte handlet om naturfag. Men i Nordjylland har de skabt en tradition med en sprogcamp for de dygtigste sprogelever.

Læs mere
17. januar 2014 af Malene Romme-Mølby

Lærerne på Holstebro Handelsgymnasium oplever sig selv som alt andet end it-forskrækkede. Læs om deres didaktiske og faglige overvejelser, der ligger til grund for it-forsøget.

Læs mere
9. januar 2014 af Malene Romme-Mølby

Mange frygtede, at de mundtlige eksamener med et døgns forberedelse ville gavne elever fra hjem med højt uddannelsesniveau og derved også ramme elever fra uddannelsesfremmede hjem. Men nu viser ny undersøgelse, at prøveformen ikke påvirker elevers præstation.

Læs mere
23. december 2013 af Malene Romme-Mølby

Gymnasieskolen holder juleferie fra den 23. december 2013.

Læs mere
19. december 2013 af Malene Romme-Mølby

Teoretisk pædagogikum vil fra næste år stå i samarbejdets tegn. Både fordi der kommer til at stå flere universiteter bag uddannelsen, men også fordi man har lyttet til kritikken og vil arbejde for at bringe teori og praksis tættere.

Læs mere
12. december 2013 af Malene Romme-Mølby

Læreren er altafgørende, viser uddannelsesforskeren John Hatties liste over, hvad der påvirker elevers læringsresultater.

Læs mere
11. december 2013 af Malene Romme-Mølby

Lærerne er blevet en del af hinandens efteruddannelse på VUC & HF Nordjylland. Skolen har startet læringscirkler op for at få et fælles kompetenceløft.

Læs mere
5. december 2013 af Malene Romme-Mølby

Gymnasieskolernes Lærerforening forsætter sit projekt i Egypten, hvor danske lærere skal inspirere egyptiske kolleger. Du kan komme med.

Læs mere
25. november 2013 af Malene Romme-Mølby

God skoleledelse er ikke kun public management, understregede departementschef Jesper Fisker fra Undervisningsministeriet til GL's repræsentantskabsmøde.

Læs mere
19. november 2013 af Malene Romme-Mølby

Gymnasieskolernes Rektorforening skal have ny formand i denne måned, hvor Jens Boe Nielsen takker af.

Læs mere
13. november 2013 af Malene Romme-Mølby

Eleverne skal opnå innovative kompetencer i gymnasiet, mener lærere og ledelse på Handelsgymnasiet København Nord. De gentænker gymnasiet, hvilket betyder, at lærere kan undervise to hold på én gang, og at der er flere eksterne partnere i undervisningen.

Læs mere
7. november 2013 af Malene Romme-Mølby

Eksamensformerne passer ikke til nutidens gymnasium og undervisning - sådan har kritikken lydt længe fra blandt andet lærere. Nu har Undervisningsministeriet bedt en arbejdsgruppe om at komme med anbefalinger til nye eksamensformer.

Læs mere
30. oktober 2013 af Malene Romme-Mølby

Icebreakers og innovative kompetencer kom i spil, da gymnasieeleverne skulle planlægge en konference for Dansk Industri.

Læs mere
24. oktober 2013 af Malene Romme-Mølby

Det nuværende taxametersystem er med til at øge den uddannelsesmæssige ulighed, mener tænketanken Cevea. Derfor anbefaler de et socialt taxameter, der tager hensyn til elevernes sociale baggrund.

Læs mere
16. oktober 2013 af Malene Romme-Mølby

Mange folkeskoler har taget LP-modellen til sig, hvor lærerteamet sammen skal analysere læringsmiljøet for at forbedre elevernes læring. Men modellen kan ikke helt overføres til gymnasiet, mener lærerne i et LP-projekt.

Læs mere
16. oktober 2013 af Malene Romme-Mølby

I et projekt om forskelle mellem drenge og piger har lærerne med stor begejstring benyttet sig af LP-modellen. Men selve tesen om den store forskel mellem drenge og piger holder ikke.

Læs mere
10. oktober 2013 af Malene Romme-Mølby

Det var i gymnasiets elevråd, at statministerens første interesse for politik spirede. At Ishøj er en atomvåbenfri zone kan måske også skyldes Helle Thorning-Schmidts tidlige politiske engagement.

Læs mere
9. oktober 2013 af Malene Romme-Mølby

Der kan komme en bedre sammenhæng mellem erhvervsuddannelserne og de gymnasiale uddannelser med regeringens udspil til en erhvervsuddannelsesreform, mener Gorm Leschly, formand for Gymnasieskolernes Lærerforening(GL).

Læs mere
2. oktober 2013 af Malene Romme-Mølby

Regeringen fremlagde i dag sit udspil til en reform af erhvervsuddannelser. Adgangskrav og flere campusser kan også få konsekvenser for de gymnasiale uddannelser.

Læs mere
1. oktober 2013 af Malene Romme-Mølby

Øget fokus på at teste og måle i uddannelserne har skabt en performance-kultur, som underminerer læringskulturen, sagde ungdomsforskeren Camilla Hutters til Gymnasiedage.dk. Hun mener, at man er nødt til at gentænke meningen med gymnasiet.

Læs mere
25. september 2013 af Malene Romme-Mølby

Alt for mange får for lidt ud af gymnasiet, mener gymnasieforsker Steen Beck. Både de dygtigste og de svageste elever ville have gavn af en form for enhedsgymnasium, sagde han til konferencen Gymnasiedage.dk.

Læs mere
20. september 2013 af Malene Romme-Mølby

Foreløbig er arbejdet ikke anderledes, oplever lærerne Jørgen Wind-Willassen og Ulla Stampe Jakobsen på Herlev Gymnasium. Men de frygter, hvordan ledelsen vil bruge tidsregistreringen.

Læs mere
18. september 2013 af Malene Romme-Mølby

Mere tilstedeværelse kræver gode arbejdsrammer. Derfor er GL med til at udgive en guide, der kan hjælpe skolerne til at skabe bedre arbejdspladser for lærerne.

Læs mere
18. september 2013 af Malene Romme-Mølby

Det kan let blive lærerens subjektive mening, når man skal vurdere elevernes innovative kompetencer. Men et nyt skema hjælper lærerne, så vurderingerne bliver ensartede.
Og eleverne kan få karakter for deres innovative kompetencer.

Læs mere
18. september 2013 af Malene Romme-Mølby

Adgangskrav til gymnasiet: Skal der indføres adgangskrav til gymnasiet?

Læs mere
3. september 2013 af Malene Romme-Mølby

Det er gået stærkt for bloggerne de sidste par år. Fra at være en lille, særlig gruppe af gymnasielærere, der bloggede, er de tre gymnasielærere fra Midtfyns Gymnasium blevet del af en ny måde at videndele og sparre på.

Læs mere
29. august 2013 af Malene Romme-Mølby

Mødet med gymnasiet blev en brat opvågnen for Sissel-Jo Gazan, fordi det pludselig ikke var muligt at bluffe lærerne ved bare at være velformuleret eller fortælle en tryllebindende historie.

Læs mere
22. august 2013 af Malene Romme-Mølby

Igen i år har Gymnasieskolernes Lærerforening arrangeret løb for lærerne til DHL-stafetten i fire byer.

Læs mere
21. august 2013 af Malene Romme-Mølby

Det svirrer i luften med tal og prognoser om gymnasiet. Er der for mange studenter? Skaber vi et studenterproletariat? Gymnasieskolen har kigget nærmere på tallene og myterne.

Læs mere
20. august 2013 af Malene Romme-Mølby

Ledelsen på Campus Bornholm forsøger nu at imødekomme den kritik af manglende pædagogisk fokus, som gymnasielærerne kom med i foråret.

Læs mere
16. august 2013 af Malene Romme-Mølby

Nogle skoler og lærere lægger et kæmpe arbejde i hvert år at uddanne pædagogikumkandidater. Mens andre lader andre om arbejdet og udgifterne. Ordningen bør ændres, mener rektorer.

Læs mere
2. juli 2013 af Malene Romme-Mølby

Redaktionen holder sommerferie, imens agurketidshistorier fylder mange andre medier.

Læs mere
28. juni 2013 af Malene Romme-Mølby

De har brugt meget tid på teoretisk pædagogikum, men i virkeligheden får de mest ud af at være på skolen, siger Morten Gregers Carstensen og Mette Valentin Lausen, der netop har bestået pædagogikum.

Læs mere
25. juni 2013 af Malene Romme-Mølby

Teoretisk pædagogikum og praktisk pædagogikum lever stadig fjernt fra hinanden og i vidt forskellige verdener. Men der er også positive ord om pædagogikumordningen i ny evaluering.

Læs mere
20. juni 2013 af Malene Romme-Mølby

Dannelse, gymnasiets succes og brugerbetaling på videregående uddannelser var nogle af de emner, som blev debatteret på Folkemødet.

Læs mere
19. juni 2013 af Malene Romme-Mølby

Et flertal af de nye lærere har undervisningserfaring, inden de kommer i pædagogikum. Ministeriet for Børn og Undervisning kritiserer tendensen, men rektorforeningen mener, at det er helt forståeligt.

Læs mere
14. juni 2013 af Malene Romme-Mølby

Skal vi i fremtiden have akademiske håndværkere? Jens Boe Nielsen og Peter Amstrup mødtes i en clinch på Folkemødet.

Læs mere
13. juni 2013 af Malene Romme-Mølby

Hvis skyld er det, at gymnasiet har mange elever og erhvervsuddannelserne for få? Debatten gik højt på Folkemødets første dag.

Læs mere
13. juni 2013 af Malene Romme-Mølby

Medlemmer fra Gymnasieskolernes Lærerforenings sekretariat og hovedbestyrelse er taget til Bornholm for at diskutere fremtidens uddannelsespolitik.

Læs mere
6. juni 2013 af Malene Romme-Mølby

Løb i undervisningen har givet imponerende resultater på Aalborghus Gymnasium. Ud over den gode kondition har eleverne fået højere karakterer og et bedre sammenhold.

Læs mere
16. maj 2013 af Malene Romme-Mølby

Eleverne var ikke i tvivl om, at Rudi Lauridsen er den bedste lærer. Men han vil ikke tage æren alene. Til gengæld indrømmer han gerne, at han har fundet frem til nogle arbejdsformer, der får alle med i klassen.

Læs mere
13. maj 2013 af Malene Romme-Mølby

Alle kan være med, når Schools On The Run løber af stablen med god musik. Målet er at få flere elever til at dyrke idræt.

Læs mere
7. maj 2013 af Malene Romme-Mølby

Gymnasielærer Rudi Lauridsen får Politikens undervisningspris blandt andet for sine høje ambitioner på elevernes vegne.

Læs mere
2. maj 2013 af Malene Romme-Mølby

De fleste sorgramte unge oplever ikke ekstra støtte fra deres undervisere, viser ny undersøgelse.

Læs mere
29. april 2013 af Malene Romme-Mølby

Man kan ikke fortsætte undervisningen, som man altid har gjort, når man bruger en digital tavle, fortæller Rita Houmann. Hun har vendt sin undervisningspraksis helt på hovedet.

Læs mere
24. april 2013 af Malene Romme-Mølby

Elevens hjerne står af mange gange i løbet af en undervisningstime, fortæller hjerneforsker Jens Bo Nielsen. Korte undervisningsforløb og mere fysisk aktivitet er mere ideelt for den lærende hjerne.

Læs mere
24. april 2013 af Malene Romme-Mølby

Hjerneforskere har vidst det et stykke tid. Musik betyder mere end blot nydelse. Musik påvirker hjernen på mange måder, også i forhold til læring, fortæller hjerneforsker og musiker Peter Vuust.

Læs mere
9. april 2013 af Malene Romme-Mølby

Hvis man skal nå eleverne med det faglige, er man nødt til at lære eleverne godt at kende, mener lærerne Jannie Andersen og Jane Deele. Fokus på forskellige ledelsesstile har hjulpet dem.

Læs mere
4. april 2013 af Malene Romme-Mølby

God klasseledelse kræver, at lærerne interesserer sig meget mere for eleverne både fagligt og socialt, siger Dorte Ågård, ph.d.-stipendiat på Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier på Aarhus Universitet.

Læs mere
26. marts 2013 af Malene Romme-Mølby

Finansministeren har fremhævet gymnasielærernes OK-aftale. Men han tager gymnasielærerne som gidsler i de andre læreres OK-konflikt. Og han forvansker historien, siger GL og gymnasielærere.

Læs mere
21. marts 2013 af Malene Romme-Mølby

Hvis man mangler materiale, må man skrive det selv. Derfor allierede Heidi Funder sig
med eleverne og skrev en historiebog.

Læs mere
20. marts 2013 af Malene Romme-Mølby

Klasseledelse og skoleudvikling indefra kan give bedre læringsmiljøer og læringsresultater, mener Bent B. Andresen, forskningsleder ved Institut for Uddannelse og Pædagogik på Aarhus Universitet.

Læs mere
14. marts 2013 af Malene Romme-Mølby

En gymnasieklasse skal ledes, påpeger Dorte Ågård, der forsker i relationen mellem lærer og elev. En af ledelsesopgaverne er at få løst computerproblemet.

Læs mere
28. februar 2013 af Malene Romme-Mølby

Mange naturfaglige øvelser kræver særlige faciliteter. Derfor åbner Det Maritime Hus op for, at elever kan nærstudere havet. Gymnasielærer er begejstret for de nye muligheder for undervisning.

Læs mere
21. februar 2013 af Malene Romme-Mølby

Der er meget langt fra at læse prosa til at læse en faglig tekst i matematik. Derfor er lærerne nødt til at hjælpe eleverne med at knække den faglige sprogkode, siger Ruth Mulvad, konsulent i faglig læsning, Nationalt Videncenter for Læsning.

Læs mere
20. februar 2013 af Malene Romme-Mølby

Mange elever har svært ved at knække den naturfaglige sprogkode. På Køge HTX læser de det svære stof højt i klassen. Det er en af måderne til at gøre eleverne til bedre læsere.

Læs mere
7. februar 2013 af Malene Romme-Mølby

Selvom om tv-værten talte bedre amerikansk end læreren, var hun ikke imponeret. Kim Bildsøe Lassen mindes både de gode og de dårlige lærere.

Læs mere
4. februar 2013 af Malene Romme-Mølby

Når lærerne ikke er på Skolekom, kan den faglige sparring foregå på Facebook, mener It-lærerforeningens formand. Dansklærerne har spredt videndeling til hjemmeside, Facebook og nyhedsbrev. Men det kræver ressourcer.

Læs mere
31. januar 2013 af Malene Romme-Mølby

Gymnasiet og hf er en succes, men samtidig kæmper nogle lærere med flere umotiverede og uengagerede elever. Nogle gymnasier ser også eleverne som kunder - det ændrer lærernes arbejdsmiljø.

Læs mere
30. januar 2013 af Malene Romme-Mølby

Gymnasieskolen.dk søger engagerede gymnasielærere, der som eksperter på den gymnasiale hverdag kan bidrage til at nuancere snakken.

Læs mere
29. januar 2013 af Malene Romme-Mølby

Børne- og undervisningsministeren beder nu lærere og skoler om hjælp til at udvikle gymnasiet. Gruppeeksamen og et mere fokuseret grundforløb kan være en af mulighederne.

Læs mere
25. januar 2013 af Malene Romme-Mølby

Uddannelse er vejen ud af ledighedskrisen, mener det irske formandskab. Derfor vil de arbejde for, at flere tager en uddannelse. Og så skal lærerne have mere politisk opbakning.

Læs mere
25. januar 2013 af Malene Romme-Mølby

De dygtige elever savner nogle gange udfordringer i folkeskolens udskoling. Derfor har Gefion Gymnasium startet masterclass for de kvikkeste folkeskolehoveder. Og så skal lærere på folkeskolerne og gymnasiet til at arbejde meget mere sammen.

Læs mere
23. januar 2013 af Malene Romme-Mølby

Det trækker lange spor efter et barn, når det mister en forælder. Livet er forandret og mange gange en hård kamp. På Greve Gymnasium hjælper psykotera­peuter og studievejleder de ulykkelige unge videre.

Læs mere
22. januar 2013 af Malene Romme-Mølby

Undervisning på universitetet kan nogle gange være en stor faglig udfordring for gymnasieelever. Men gymnasielærer Peter Winfeldt har været med til at skabe et undervisningsforløb, der passer til gymnasieeleverne. Resultatet var, at alle elever pludselig blev ambitiøse forskere.

Læs mere
17. januar 2013 af Malene Romme-Mølby

Fortæl os, hvad du synes om gymnasieskolen.dk

Læs mere
15. januar 2013 af Malene Romme-Mølby

Normaliseret arbejdstid betyder et mindre forbrug af kaffe, mener gymnasielærer Tine Vedel Eriksen. Derfor har hun taget initiativ til at sende kaffe til finansministeren. Mange lærere gør som hende.

Læs mere
14. januar 2013 af Malene Romme-Mølby

En dansklærer tændte Stefan Hermanns læselyst – før gad han ellers ikke at læse. Rektoren for professionshøjskolen Metropol ser tilbage på sin gymnasietid med ritualisering og dannelse. Det savner han i nutidens uddannelseskultur.

Læs mere
9. januar 2013 af Malene Romme-Mølby

Der er uvished om, hvem der reelt leder lærerne, viser undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut (EVA). Rektorerne bør arbejde på at gøre de pædagogiske lederes rolle endnu mere tydelig og legitim, vurderer EVA.

Læs mere
20. december 2012 af Malene Romme-Mølby

Gymnasielærere forsvarer sig efter finansministerens angreb.

Læs mere
18. december 2012 af Malene Romme-Mølby

Finansministeren vil have lærerne til at arbejde anderledes og være mere sammen med eleverne. Det kræver en afgrænsning af arbejdstiden og ordentlige arbejdspladser, siger GL.

Læs mere
14. december 2012 af Malene Romme-Mølby

Rektorerne bør tage initiativ til at udvikle en fælles forståelse for skolens retning og den pædagogiske udvikling, viser en undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut (EVA).

Læs mere
12. december 2012 af Malene Romme-Mølby

En historielærer åbnede verden for Noemi Katznelson, som ser tilbage på sin gymnasietid med stor frihed. Det mangler der i nutidens gymnasium, mener ungdomsforskeren.

Læs mere
12. december 2012 af Malene Romme-Mølby

En smitsom virus er brudt ud. Gymnasieelever fra Sct. Knuds Gymnasium tager til universitetets laboratorier og prøver at danne et lægemiddel mod den.

Læs mere
5. december 2012 af Malene Romme-Mølby

Eleverne kan nu få support fra forskere til deres studieretningsprojekt, hvis de tilmelder sig konkurrencen Unge Forskere. Der er også præmie til læreren.

Læs mere
3. december 2012 af Malene Romme-Mølby

Han fik ikke lov til at gennemføre gymnasiet. Men Manu Sareen synes alligevel, at det var den bedste tid i hans liv. Det skyldes især én lærer.

Læs mere
30. november 2012 af Malene Romme-Mølby

Hvis man ikke ved, hvordan man skal gå til opgaven, er den næsten umuligt at gennemføre. Derfor har Vordingborg Gymnasium og HF sat fokus på studieteknik og læsekursus.

Læs mere
29. november 2012 af Malene Romme-Mølby

Der har været så stor interesse for Ny Nordisk Skole-projektet, at nogle institutioner må vente til næste skoleår med at starte projektet op.

Læs mere
27. november 2012 af Malene Romme-Mølby

Regeringen vil sætte fokus på elevdemokrati på ungdomsuddannelserne. Ny elevrådsbekendtgørelse er nu til høring.

Læs mere
21. november 2012 af Malene Romme-Mølby

Den sociale ulighed påvirker gymnasieelevers karakterer i højere grad. Men det skyldes ikke bonus A-ordningen, viser beregninger fra Danmarks Evalueringsinstitut.

Læs mere
20. november 2012 af Malene Romme-Mølby

Lektiecaféer og skriveværksteder – der er mange tiltag for at øge de gymnasiefremmedes faglige udbytte. Men ofte er der også behov for at tage fat i den almindelige undervisning, fortæller lektor Lars Ulriksen. Lærere har fundet nye måder at nå de gymnasiefremmede.

Læs mere
19. november 2012 af Malene Romme-Mølby

Det kan være svært at forstå konflikten mellem palæstinenserne og israelerne. En masterclass i området gjorde danske gymnasielærere og elever klogere.

Læs mere
15. november 2012 af Malene Romme-Mølby

Mange elever har svært ved grammatik og stavning. Derfor supplerer dansklærerne i Birkerød ny skriftlighed med et grundigt kursus i grammatik og stavning.

Læs mere
12. november 2012 af Malene Romme-Mølby

Gymnasieelever fra Birkerød underviser folkeskoleelever i grammatik.
Men først har de selv været på en intensiv grammatiktræningslejr.

Læs mere
9. november 2012 af Malene Romme-Mølby

Det kræver et godt kendskab til lærerne at afholde konstruktive medarbejderudviklingssamtaler. Derfor overværer pædagogisk leder Ida Diemar lærernes undervisning.

Læs mere
7. november 2012 af Malene Romme-Mølby

Gymnasier over hele landet fulgte præsidentvalget i nat.

Læs mere
6. november 2012 af Malene Romme-Mølby

Digitaliseringen fører til højere kulturforbrug, viser Kulturministeriets kortlægning af danskernes kulturvaner.

Læs mere
27. oktober 2012 af Malene Romme-Mølby

Selvom det almene gymnasium er en succes, skal det blive bedre til samarbejde med andre uddannelsesinstitutioner, mener Christine Antorini. Ny Nordisk Skole kan være løsningen.

Læs mere
26. oktober 2012 af Malene Romme-Mølby

E-læring kan åbne op for nye læringsveje og -rum. Men det er ikke et teknologisk fix. E-læring kan ikke stå alene uden lærerens didaktiske overvejelser, fortæller Jens Jørgen Hansen, der forsker i e-læring og didaktik.

Læs mere
22. oktober 2012 af Malene Romme-Mølby

Matematiklærer Sami Al-Beik blev træt af de eksisterende regneprogrammer og lavede sit eget.

Læs mere
16. oktober 2012 af Malene Romme-Mølby

Flest danskere ønsker den almene studentereksamen for deres barn, viser ny undersøgelse. Det skyldes i høj grad politikernes favorisering af stx, mener direktøren for Danske Erhvervsskoler.

Læs mere
15. oktober 2012 af Malene Romme-Mølby

Der bliver givet og taget, når samarbejdsudvalget arbejder på Marselisborg Gymnasium. Her sidder rektor og lærerne ikke på hver deres side af bordet, for der skal samarbejdes.

Læs mere
1. oktober 2012 af Malene Romme-Mølby

Fagligt stærke folkeskoleelever bliver ikke udfordret nok i folkeskolen, mener matematiklærer Nynne Afzelius. Derfor underviser hun nu københavnske 9. klasseelever i matematik C.

Læs mere
26. september 2012 af Malene Romme-Mølby

Der skal være flere projekter på tværs af uddannelserne, siger lektor Noemi Katznelson. Det vil skabe mere læring og øge elevernes motivation.

Læs mere
20. september 2012 af Malene Romme-Mølby

Lærerne skal tilbringe mere tid i klasseværelset, lyder et politisk mantra. Men lærernes arbejde er ikke kun undervisning og forberedelse, påpeger lektor Thomas Aastrup Rømer.

Læs mere
19. september 2012 af Malene Romme-Mølby

Gymnasie- og folkeskolelærere har skabt en 10. klasse på Odsherred Gymnasium. Det har åbnet gymnasiets døre for unge fra hjem uden gymnasial uddannelse.

Læs mere
14. september 2012 af Malene Romme-Mølby

Gymnasielærernes arbejdstid har i længere tid stået for skud. Vær med til at finde intelligente løsninger, der sikrer, at arbejdstiden kobles til kvaliteten, lyder opfordringen fra GLs hovedbestyrelse.

Læs mere
13. september 2012 af Malene Romme-Mølby

Danmark har svært ved at bryde den sociale arv. Derfor vil professor Mads Meier Jæger fra Aarhus Universitet gøre sit til at knække koden for den sociale arv.

Læs mere
12. september 2012 af Malene Romme-Mølby

Global kulturformidling, sund levestil og god sparring er hovedelementerne i et samarbejde mellem DGIs verdenshold og Langkær Gymnasium og HF.

Læs mere
10. september 2012 af Malene Romme-Mølby

Fagligheden skal løftes, lyder målet for Ny Nordisk Skole. Børne- og undervisningsministeren beder nu blandt andet lærerne om hjælp til at forbedre undervisningen.

Læs mere
5. september 2012 af Malene Romme-Mølby

Er du vikaransat eller ledig gymnasielærer, kan du nu være med til at sikre og forbedre arbejdsvilkår for ikke-fastansatte gymnasielærere.

Læs mere
3. september 2012 af Malene Romme-Mølby

Det er uanstændigt, hvad teoretisk pædagogikum udsætter kandidater for, siger kursuslederen fra Haderslev Katedralskole.

Læs mere
31. august 2012 af Malene Romme-Mølby

Verdens største motionsløb tiltræk i år 700 gymnasielærere.

Læs mere
29. august 2012 af Malene Romme-Mølby

Regeringen prioriterer uddannelse i finanslovforslaget. Men der lægges også op til at skære yderligere i elevtaksten, advarer Gymnasieskolernes Lærerforening.

Læs mere
27. august 2012 af Malene Romme-Mølby

Der er fokus på uddannelse i regeringens forslag til næste års finanslov. Det kommer især erhvervsuddannelserne til at nyde godt af.

Læs mere
22. august 2012 af Malene Romme-Mølby

Usikkerhed og søvnløse nætter. Pædagogikum er en udfordring for de fleste. Hvordan tackler man det bedst? To lærere og en kursusleder kommer med deres bedste råd.

Læs mere
21. august 2012 af Malene Romme-Mølby

Demokratisk undervisning satte sindene i kog, da danske gymnasielærere mødte deres egyptiske kolleger. Men lærer Malene Friis glæder sig til at samarbejde med egypterne. Måske skal der også rives nogle mure ned.

Læs mere
21. august 2012 af Malene Romme-Mølby

Pædagogikum er hektisk og stressende. Når litteratur og undervisning i teoretisk pædagogikum ikke virker relevant, kan det opleves som spild af tid, fortæller lærer Søren Bredlund Caspersen efter netop afsluttet pædagogikum.

Læs mere
21. august 2012 af Malene Romme-Mølby

Fagligheden skal hæves, er målet med Ny Nordisk Skole. Det gjorde de på CPH West. Men først skulle slåskampene ud af skolen, og mål og resultater synliggøres.

Læs mere
21. august 2012 af Malene Romme-Mølby

Snart tager børne- og undervisningsminister Christine Antorini på et roadshow med Ny Nordisk Skole. Hun vil besøge børne- og undervisningsinstitutioner rundt omkring i Danmark for at drøfte og diskutere Ny Nordisk Skole med lærere, ledere og pædagoger. Ny Nordisk Skole blev i foråret lanceret af hende som starten på en skolerevolution indefra.

Læs mere
21. august 2012 af Malene Romme-Mølby

Fagbladet Gymnasieskolen fik i maj måned ny hjemmeside. Her er der mulighed for at læse de daglige nyheder, debattere, videndele, holde sig orienteret, læse tidligere udgaver af det trykte magasin eller blogindlæg fra forskellige aktører i uddannelses- og gymnasieverdenen. Snart udsender vi også et nyhedsbrev.

Læs mere
21. august 2012 af Malene Romme-Mølby

Hvad mener du om kritikken af, at det teoretiske pædagogikum er for langt fra virkeligheden på gymnasierne?

Læs mere
17. august 2012 af Malene Romme-Mølby

CPH West har for første gang haft summer school. I en uge fik eleverne mulighed for at genopfriske deres viden. Lærer Christina Gram er imponeret over elevernes engagement

Læs mere
4. juli 2012 af Malene Romme-Mølby

Gymnasieskolen.dk og fagbladet Gymnasieskolen holder sommerferie. Redaktionen holder også ferie og arbejder sidenhen på nye spændende historier.

Læs mere
29. juni 2012 af Malene Romme-Mølby

Malene Nyborg Madsen har lige knoklet sig til studenterhuen. Men allerede 1.juli er hun klar til at kæmpe for mere elevdemokrati, når hun bliver ny formand for DGS. Og der er nok at tage fat på.

Læs mere
22. juni 2012 af Malene Romme-Mølby

En lang tjekliste bliver taget frem hver gang Holstebro Gymnasium og HF ansætter en ny lærer. Supervision er en af måderne til at få de nye kolleger til at falde til.

Læs mere
19. juni 2012 af Malene Romme-Mølby

Det stod på faglig sparring og demokratiske drømme, da egyptiske lærere besøgte danske gymnasier. Men da lærerne vendte hjem igen, var der trusler om fyring og manglende løn.

Læs mere
19. juni 2012 af Malene Romme-Mølby

Nogle myter lever lidt for længe: At en nyuddannet gymnasielærer først skal være årsvikar, er en af dem. Men GL vil ikke acceptere et års prøvetid for lærerne. Det har nu resulteret i mange fastansættelser.

Læs mere
19. juni 2012 af Malene Romme-Mølby

Er der råd til sommerferien? Hvad skal jeg lave til næste år?
Flere år i vikariater påvirker både privat- og arbejdslivet. Birgitta Dobson og Jakob Sørensen er nu begge fastansatte og glæder sig til at kunne være med til at udvikle skolen og fagligheden.

Læs mere
19. juni 2012 af Malene Romme-Mølby

Der er nok at få styr på for de nyuddannede lærere i første job. Men ikke alle skoler har faste procedurer for modtagelse af nye lærere. Det vil GL og Rektorforeningen gerne ændre på.

Læs mere
4. juni 2012 af Malene Romme-Mølby

Der er meget at få styr på, når man som nyuddannet skal stå for de første eksamener. Caroline Vogelius Wiener har efterhånden prøvet det et par gange og fundet frem til, hvordan hun bedst forbereder sig til den hektiske tid.

Læs mere
4. juni 2012 af Malene Romme-Mølby

Hvilken betydning har lokalet egentligt for læringen? På Nærum Gymnasium har de ledt efter svaret og fundet nye undervisningsmuligheder på skolens arealer.

Læs mere
29. maj 2012 af Malene Romme-Mølby

Danmark har behov for flere fremmedsprog, mener rektor på Akademisk Studenterkursus, Inga Albertsen. Derfor er hun glad for at udvide med arabisk. For det kommer samfundet til gode.

Læs mere
8. maj 2012 af Malene Romme-Mølby

Danskerne taler færre sprog end tidligere. Men det danske samfund har også været alt for dårlig til at udnytte indvandrersprogene, mener lektor Helle Lykke Nielsen. Faktisk har der været mange tiltag, hvis formål er at udrydde indvandrersprogene.

Læs mere
20. april 2012 af Malene Romme-Mølby

Lærerne kan ikke undervise i innovation, med mindre de selv har prøvet kræfter med det innovative, fortæller Lotte Darsø, lektor i innovation. Og uddannelserne skal nytænkes.

Læs mere
20. april 2012 af Malene Romme-Mølby

Et stort fokus på innovation på Københavns åbne Gymnasium har resulteret i en ny lærerrolle. Lærerne skal coache og acceptere, at eleverne også selv kan tage ansvar for læring.

Læs mere
20. april 2012 af Malene Romme-Mølby

Der er for lidt innovation i det almene gymnasium. Derfor starter børne- og undervisningsminister nu et innovationsprojekt.

Læs mere
3. april 2012 af Malene Romme-Mølby

Lærer Anne Lise Bennedsen har med begejstring erfaret, hvordan Facebook kan bruges fagligt. Hendes engagement har nu inspireret gymnasiets ledelse til at arbejde for øget brug af it i undervisningen.

Læs mere
5. marts 2012 af Malene Romme-Mølby

Engang var der en forholdsvis fast definition af almendannelse. Nu jonglerer lærerne med forskellige dannelsessyn, alt efter hvilken gymnasial uddannelse de underviser på.

Læs mere
5. marts 2012 af Malene Romme-Mølby

Det pluralistiske samfund har presset det klassiske dannelsesbegreb ud. Nu er almendannelse tæt knyttet til demokratiet, fortæller professor Ove Korsgaard.

Læs mere
5. marts 2012 af Malene Romme-Mølby

Lærerne har taget det til sig, at alle fag skal være almendannende. De har droppet det klassiske dannelsesideal og forsøger at ruste eleverne til refleksion og analyse.

Læs mere
17. februar 2012 af Malene Romme-Mølby

Umiddelbart virker de danske og svenske ungdomsuddannelser forskellige. Men i forhold til at fastholde de unge i uddannelserne kan lærerne på begge sider af Sundet lære af og inspirere hinanden.

Læs mere
16. januar 2012 af Malene Romme-Mølby

Det kan være en uoverskuelig disciplin at deltage i eller afholde MUS. Men det kan læres, fortæller lektor Søren Frimann Trads, der forsker i MUS.

Læs mere
16. januar 2012 af Malene Romme-Mølby

MUS-konceptet var forældet og et gammelt kompromis på Nyborg Gymnasium. I stedet fandt de frem til et strategisk og dynamisk koncept, der ændrer sig med skolen.

Læs mere
2. december 2011 af Malene Romme-Mølby

Pigerne planlægger, drengene tager det, som det kommer. Det kan give en kønsmæssig slagside, når de skal have en uddannelse, vurderer ungdomsforsker. Hun frygter, at det vil tynde yderligere ud på de videregående uddannelser.

Læs mere
2. december 2011 af Malene Romme-Mølby

Som lærer kan det være svært at konkurrere med Facebook og diverse computerspil. Men i stedet for at konkurrere skal man inddrage de digitale medier, har lærerne Claus Scheuer-Larsen og Frank Villa erfaret.

Læs mere
21. november 2011 af Malene Romme-Mølby

Det kom som et chok for Dana Golan, da hun som ung israelsk soldat blev vidne til sine landsmænds ydmygelser af palæstinenserne. Sammen med andre soldater bryder hun stilheden og tabuerne og fortæller om besættelsen.

Læs mere
21. november 2011 af Malene Romme-Mølby

Hebron er en af de byer på Vestbredden, der dagligt oplever vold og ydmygelser. Men efter sigende er der nogle, der har Gud på deres side.

Læs mere
21. november 2011 af Malene Romme-Mølby

Historiebøgerne bliver hurtigt forældede, hvis man skal undervise om Palæstina. Derfor er lærer Jenny Strid glad for at have ny inspiration til undervisningen efter en uge i felten.

Læs mere
21. november 2011 af Malene Romme-Mølby

Fakta bokse om (freds)aftaler og flygtninge + To tidslinjer - en palæstinensisk og en jødisk udgave.

Læs mere
18. november 2011 af Malene Romme-Mølby

Det var meget lærerigt at opleve Palæstina-problematikken, synes rektoren fra Avedøre Gymnasium. Men hun gjorde sig også erfaringer, som hun kan bruge hjemme på gymnasiet, hvor en del af eleverne også har den palæstinensiske kultur med.

Læs mere
18. november 2011 af Malene Romme-Mølby

Palæstinenserne vil optages i det fine selskab i FN. Men hvordan er livet egentlig for palæstinenserne inde bag muren?

Læs mere
11. oktober 2011 af Malene Romme-Mølby

Der har tidligere været fokus på, at flere piger skulle hjælpes ind i den matematiske verden. Men i gymnasiet er det lige omvendt: Piger får meget bedre karakterer end drenge, og drenge dumper i hobetal.

Læs mere
26. september 2011 af Malene Romme-Mølby

Der er ikke en enkelt opskrift på at være en god lærer. Derfor skal pædagogikum­kandidaterne møde en mangfoldighed af lærerpersonligheder. Og det gode pædagogikum starter hos kursuslederen og vejlederne.

Læs mere
26. september 2011 af Malene Romme-Mølby

Pædagogikum er endelig blevet et samspil mellem teori og praksis. Det kan måske være svært at overskue for nogle kandidater, men det lykkes til sidst, fortæller det teoretiske pædagogikums uddannelseschef.

Læs mere
26. september 2011 af Malene Romme-Mølby

Der er nok at se til i pædagogikum. Men vejledere og kursusledere kan hjælpe pædagogikumkandidaterne meget med overblik. Og kvaliteten af det praktiske pædagogikum er i skolens hænder, mener tidligere pædagogikumkandidat.

Læs mere
12. september 2011 af Malene Romme-Mølby

Lærerne får stort set al den efteruddannelse, som de vil have, understreger formanden for Rektorforeningen. Men der er mange hindringer for lærernes efteruddannelse, mener formanden for GL's uddannelsesudvalg.

Læs mere
12. september 2011 af Malene Romme-Mølby

Det er et faresignal, når lærerne ikke tager efteruddannelse, advarer arbejdsmarkeds­ekspert. Han mener, at lærerne skal tænke deres arbejdsmæssige situation grundigt igennem.

Læs mere
30. august 2011 af Malene Romme-Mølby

Klassekvotienten har ingen betydning for frafald, viser en analyse, som UNI-C har lavet for Undervisningsministeriet. Men konklusionen går imod international forskning, og statistiker stiller spørgsmål ved analysens validitet.

Læs mere
30. august 2011 af Malene Romme-Mølby

Store klasser resulterer ikke i mere frafald, viser UNI-C's analyse. Derved er en sejlivet myte manet i jorden, mener undervisningsministeren. Men professor i statistik sår tvivl om analysens konklusioner.

Læs mere
10. juni 2011 af Malene Romme-Mølby

Hver generation har sine styrker og svagheder. Men de kommende studenter har god grund til at være stolte, mener studiechefen på Københavns Universitet og forskningspolitisk leder i Dansk Industri. For de unge er karriereminded og målrettede.

Læs mere
30. maj 2011 af Malene Romme-Mølby

Det har været en fast og ofte forhadt pligt for lærerne at skulle råbe eleverne op i hver time. Men det slipper de for på Vejen Handelsskole og Handelsgymnasium, hvor elektronisk registrering har taget over.

Læs mere
30. maj 2011 af Malene Romme-Mølby

Elevernes fravær skal være lavt - det kan de fleste blive enige om. Men det kan være svært at vurdere, om fraværeter faldet eller steget, siden 10-procents-reglen blev afskaffet. Endnu er der kun usammenlignelige fraværstal.

Læs mere
30. maj 2011 af Malene Romme-Mølby

Fravær kan føre til frafald. Derfor har de på Tørring Gymnasium startet en del projekter op for at få eleverne til både at deltage i undervisningen og aflevere opgaverne. Især skriftligt fravær kan få kontante konsekvenser for eleverne.

Læs mere
17. maj 2011 af Malene Romme-Mølby

Undervisningsministeriet anbefaler fælles spørgerammer, når uddannelsesinstitutionerne skal undersøge elevtilfredshed og medarbejdertrivsel. Men det giver både fordele og ulemper, oplever lærere og rektor på Holstebro Gymnasium og HF.

Læs mere
17. maj 2011 af Malene Romme-Mølby

Evalueringerne af de gymnasiale uddannelser er blevet systematiseret med ressourceregnskabet. Men benchmarking og brugertilfredshedsundersøgelser kan rumme udfordringer for lærerne og skolerne.

Læs mere
17. maj 2011 af Malene Romme-Mølby

Evalueringer har for længst ramt undervisningssektoren. Men når eleverne skal vurdere lærere og undervisning, er det så til intern brug eller benchmarking? Evalueringsekspert frygter, at de uklare mål kan resultere i, at undersøgelserne kan bruges til hvad som helst.

Læs mere
2. maj 2011 af Malene Romme-Mølby

Der er alt for meget uro i gymnasieklasserne, fordi lærerne ikke er godt nok rustet til at klare eleverne, mener Marie Krarup Møller. Hun fandt inspiration i hæren og hos et par ældre kolleger, da hun startede som gymnasielærer.

Læs mere
2. maj 2011 af Malene Romme-Mølby

Det har altid været svært at gå fra at være studerende til nyuddannet lærer. Men med gymnasiereformen stilles der endnu flere krav til gymnasielærerne. Derfor har pædagogikum ændret uddannelsen.

Læs mere
2. maj 2011 af Malene Romme-Mølby

Klasseledelse er ikke noget nyt begreb. Men som lærer skal man være bevidst om, at man ikke kan hente inspiration fra resten af verden. For dansk klasseledelse er helt sin egen.

Læs mere
11. april 2011 af Malene Romme-Mølby

Nogle gange er de unge så hårdt ramt af eksamensangst, at det ikke er nok at gå på de generelle kurser på skolen. Ofte har de også andre traumer som mobning. Men der er håb for dem, hvis man hjælper dem i tide.

Læs mere
29. marts 2011 af Malene Romme-Mølby

Verdensbilledet indsnævres, og de unge er dårligere rustet. Så dyster er fremtiden for danskerne uden flere fremmedsprog, mener sprogforsker Anne Holmen og forfatter Thomas Harder.

Læs mere
29. marts 2011 af Malene Romme-Mølby

Almen studieforberedelse skulle lære gymnasieeleverne at arbejde på tværs i alle fag. Men for fremmedsprogene er det blevet sværere at spille en tværfaglig rolle.

Læs mere