Helle Lindberg

28. januar 2016 af Helle Lindberg

Lærere på Herlev Gymnasium oplever, at eleverne er stressede og frygter at få dårlige karakterer. De mener derfor, at det kan være en god idé at droppe karaktererne i en periode.

Læs mere
18. november 2015 af Helle Lindberg

Når evnen til at begejstres bliver væk, skal der måske et sporskifte til, før man kan finde den igen. Det opdagede tidligere forsker Jacob Groth-Jensen, da han for to år siden skiftede partikelfysik i Genève ud med fysiklokalet på Roskilde Gymnasium.

Læs mere
13. november 2015 af Helle Lindberg

GL-formand Annette Nordstrøm Hansen advarer mod at sætte udviklingen tilbage til overfyldte lokaler, efter at rektorforeningen Danske Gymnasier har efterlyst mere fleksibilitet i klasseindretningen.

Læs mere
11. november 2015 af Helle Lindberg

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) udtaler, at hun er parat til at diskutere klasseloftet. Der er dog politisk flertal for, at det fleksible klasseloft skal bibeholdes.

Læs mere
6. november 2015 af Helle Lindberg

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) har efter et møde med GL-formand Annette Nordstrøm Hansen stadig fuld tiltro til, at de bebudede besparelser kan gennemføres uden kvalitetsforringelser på uddannelserne.

Læs mere
4. november 2015 af Helle Lindberg

Socialdemokraterne er fortsat imod nedskæringer på uddannelse, men har alligevel accepteret regeringens krav om besparelser. Undervisningsordfører Annette Lind forklarer beslutningen med et ”ønske om indflydelse.”

Læs mere
2. november 2015 af Helle Lindberg

Ifølge formanden for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Veronika Schultz, vil de bebudede besparelser få alvorlige konsekvenser. Hun opfordrer derfor undervisningsministeren til at være mere lydhør over for kritikken.

Læs mere
14. oktober 2015 af Helle Lindberg

For 2.g'eren Julie Jepsen og 3.g'eren Mads Tranekjær Andreasen gør den udvidede lektiecafé på Nakskov Gymnasium en forskel. Her er der tid og ro til den enkelte elev, siger de.

Læs mere
8. oktober 2015 af Helle Lindberg

Mangel på tid og undervisningstimer trækker niveauet ned på eux-uddannelsen, mener formanden for Erhvervsskolernes Elevorganisation.

Læs mere
29. september 2015 af Helle Lindberg

På Espergærde Gymnasium og HF har frivillige elever og læreres engagement ikke blot resulteret i en mere miljøvenlig skole, men også sorte tal på bundlinjen.

Læs mere
21. september 2015 af Helle Lindberg

Regeringens besparelser vil få negativ indflydelse på undervisningstilbuddene på de mindre gymnasier, mener to rektorer. De efterlyser begge en lempelse af reglerne for studieretninger.

Læs mere
16. september 2015 af Helle Lindberg

På Langkaer Gymnasium i Aarhus har brug af detaljerede data om eleverne banet vejen for nye projekter, der skal højne det faglige niveau og forbedre den pædagogiske læring.

Læs mere
3. september 2015 af Helle Lindberg

Silke Berge og Alberte Silberbrandt er netop startet i 2.g på Rysensteen Gymnasium, men føler allerede valget af videregående uddannelse lurer forude.

Læs mere
26. august 2015 af Helle Lindberg

Manglende overblik og frygten for at vælge den ”forkerte” uddannelse presser elever til karakterræs. Det viser en ny undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut.

Læs mere
19. august 2015 af Helle Lindberg

To unge, der begge har oplevet faglig fremgang fra folkeskolen til gymnasiet, opfordrer til omtanke, når det gælder adgangskrav til gymnasieuddannelserne.

Læs mere
10. august 2015 af Helle Lindberg

Hvorfor bruge sin ferie på at lave ingenting, når man kan bruge den på at blive klogere? På UNF International Science Summer Camp 2015 afsatte 38 danske og udenlandske unge den sidste uge af sommerferien til lærelyst, bæredygtighed, innovation og samarbejde.

Læs mere