Christian Wilde Langballe

20. april 2016 af Christian Wilde Langballe

Jeg undrer mig. Regeringen er kommet med deres længe ventede gymnasieudspil, og fuldstændig i tråd med folkeskolereformen har man en klar fornemmelse af, at politikerne på ingen måde har spurgt sig for i den sektor, de vil reformere. Det er jo også utroligt bøvlet at spørge dem, som har forstand på sagerne, inden man laver noget om.

Læs mere
18. august 2015 af Christian Wilde Langballe

For noget tid siden skrev jeg et blogindlæg her på siden, hvor jeg brokkede mig over Lectios manglende fokus på brugeroplevelsen.
Læs: It-besværligheder i hverdagen

Læs mere
27. februar 2015 af Christian Wilde Langballe

Med 9 år på bagen i gymnasielærerjobbet begynder jeg så småt at anse mig selv som værende nogenlunde erfaren.
Jeg har prøvet lidt af hvert.
Jeg har sågar undervist på den gamle ordning før reformen (sidste årgang obligatorisk billedkunst – those were the days) og givet karakterer efter 13 skalaen.

Læs mere
1. december 2014 af Christian Wilde Langballe

Der tales for tiden meget om det ”såkaldte” serviceeftersyn af gymnasiereformen fra 2005. Man kan blandt andet forstå, at mange flere bør/skal vælge matematik B end tilfældet er nu. Det lyder jo sådan set meget godt.

Læs mere
23. juni 2014 af Christian Wilde Langballe

I år blev jeg i et anfald af lige dele idealisme og grådighed grebet af en sælsom ide om, at det da ville være en fortrinlig ide at blive skriftlig censor i dansk. Ikke blot ville jeg få en tiltrængt indsigt i niveauet i skriftlig dansk, men jeg ville også blive betalt ekstra for det. Umiddelbart virkede det da som en win-win situation..

Læs mere

Der er nærmest noget rituelt over at modtage sin eksamensplan. Spændingen udløses i et nu, og man ved, hvordan ens juni måned ser ud. Er man købt eller solgt? Kan man bestille den der tid ved tandlægen eller sige ”ja” til moster Elins 60 års dag? Juni måned er jo nogle år lig med et nærmest umenneskeligt arbejdspres. Andre år kan man nærmest dandere den og tænke: ”huhej hvor det går.”

Læs mere
22. april 2014 af Christian Wilde Langballe

It spiller en ret stor rolle i en gennemsnitlig gymnasielærers hverdag. Vi lever jo i en gennemteknologiseret verden, hvor internettet spiller en væsentlig rolle for mange af vores interaktioner mellem hinanden, mellem offentlige myndigheder og os, mellem arbejdsgivere og arbejdstagere, og i vores tilfælde mellem os lærere og eleverne.

Læs mere
17. marts 2014 af Christian Wilde Langballe

Det er ret fascinerende, hvordan man hvert år hører historier om, at SRP-censorer bedømmer opgaverne radikalt anderledes end de to vejledere. Det forekommer heldigvis forholdsvis sjældent, men det sker alligevel hvert år. Bizarre vurderinger, hvor vejlederne er enige om, at opgaven ligger til 12, og censor så spiller ud med et lille 02-tal?

Læs mere
28. november 2013 af Christian Wilde Langballe

SRP-tanker: Gør vi eleverne en bjørnetjeneste, når vi på varter dem op og ikke lader dem mærke konsekvenserne af deres manglende forberedelse?

Læs mere
5. september 2013 af Christian Wilde Langballe

Det er ikke altid, at det er muligt at sætte en finger på, hvorfor succesmaterialet ikke bliver modtaget lige så godt i en anden klasse. Men man kan prøve at gribe i egen barm og se på, hvordan ens relation til den pågældende klasse er.

Læs mere
12. august 2013 af Christian Wilde Langballe

Jeg får den hvert år. Den der forventningsfulde følelse man kan få, når man ved, at man snart skal møde en masse nye mennesker og igang med et nyt skoleår.

Læs mere

Eksamenstiden nærmer sig med hastige skridt. Eleverne trænger til ferie. 3.g’erne trænger til at komme ud i det pulveriserende virkelige liv og er som følge af denne trang tæt på umulige at motivere til noget som helst. Majvejret har vist sig fra sin solrige side lige præcist længe nok til, at de efterfølgende regnfulde dage føles ekstra demotiverende.

Læs mere
23. april 2013 af Christian Wilde Langballe

Med så selvkørende pædagogikumkandidater har vejledningen i høj grad haft karakter af sparring mellem ligemænd/kvinder.

Læs mere
17. april 2013 af

I disse dage kæmper de lock-out-ramte folkeskolelærere en ulige kamp mod en offentlig arbejdsgiver, som i den grad er stålsat på at tryne alle i undervisningssektoren, koste hvad det vil.

Læs mere
20. marts 2013 af Christian Wilde Langballe

De kunstneriske fag på B-niveau er under pres.

Læs mere
27. februar 2013 af Christian Wilde Langballe

Gymnasielærer Christian Wilde Langballe blogger om respekten for gymnasielærernes arbejde.

Læs mere
11. februar 2013 af Christian Wilde Langballe

På syv år er jeg gået fra at være famlende nybegynder til at høre til blandt den mest erfarne halvdel af lærerværelset.

Læs mere
6. februar 2013 af Christian Wilde Langballe

Mon ikke en hel del kolleger derude i det ganske danske land føler sig en kende ført bag lyset af vores nuværende regering?

Læs mere