Carl Juul Nielsen

26. januar 2017 af Carl Juul Nielsen

Både lærere og elever bliver udfordret, når der skal gives konstruktiv feedback, men resultatet er det hele værd, mener uddannelseslederen på Vejen Gymnasium.

Læs mere
23. januar 2017 af Carl Juul Nielsen

Standpunkts- og årskarakterer kan være et motiverende redskab i de rette hænder, mener lærer Torben Nybo Steffen-Nielsen. Men i mange tilfælde kan dårlige karakterer ende med at tage gejsten fra eleverne.

Læs mere
23. januar 2017 af Carl Juul Nielsen

Andreas Hagemann Esbjørnsen klarede sin studenter­eksamen fremragende. Alligevel fortryder han, at han fokuserede så meget på karaktererne.

Læs mere
23. januar 2017 af Carl Juul Nielsen

I klasselokalet kæmper eleverne en kamp om at få de bedste karakterer, men kampen kan være skadelig for læringsrummet, mener uddannelsesekspert.

Læs mere
23. januar 2017 af Carl Juul Nielsen

Mange elever oplever, at jagten på karakterer i høj grad påvirker deres hverdag. Her fortæller tre elever, hvad standpunkts- og årskarakterer betyder for dem.

Læs mere
17. januar 2017 af Carl Juul Nielsen

Aalborg Handelsgymnasium vil bruge elevevalueringer som udgangspunkt for at give løntillæg. Tiltaget er misforstået, mener GL.

Læs mere
12. januar 2017 af Carl Juul Nielsen

Det kommer ikke bag på dansklærernes formand, at en undersøgelse viser, at den skriftlige feedback ikke fungerer optimalt for alle elever. Men det kræver ressourcer at ændre på rutinerne. Og det er der ikke, mener hun.

Læs mere
10. januar 2017 af Carl Juul Nielsen

Der er for lidt konstruktiv feedback, når gymnasielærerne evaluerer elevernes danske stile, viser en ny ph.d. afhandling fra Københavns Universitet.

Læs mere
19. december 2016 af Carl Juul Nielsen

De mere end 40 forskellige faglige foreninger blev på repræsentantskabsmødet honoreret med GL-prisen 2016.

Begrundelsen lød blandt andet, at foreningerne inspirerer og sikrer et højt fagligt niveau i gymnasieskolernes fag.

Læs mere
19. december 2016 af Carl Juul Nielsen

Lærerne skal huske deres kerneopgave på trods af sektorens nedskæringer, lød det fra GL’s formand, Annette Nordstrøm Hansen, da hun aflagde sin mundtlige beretning på repræsentantskabsmødet.

Læs mere
19. december 2016 af Carl Juul Nielsen

Flere elever skal vælge tre fremmedsprog med den nye gymnasiereform, lyder ambitionen fra partierne bag gymnasiereformen. Men hvor mange flere elever der skal vælge flere sprog, før reformen er en succes, er ikke til at vide.

Læs mere
19. december 2016 af Carl Juul Nielsen

Næste års nedskæringer er udfordring nummer et for skolerne. Det var tillidsrepræsentanterne enige om på årets repræsentantskabsmøde i GL. Udfordringen bliver ikke mindre af, at den nye gymnasiereform skal implementeres i 2017.

Læs mere
29. november 2016 af Carl Juul Nielsen

Liberal Alliances Merete Riisager er Danmarks nye undervisningsminister. Hun havde gerne set et højere adgangskrav til gymnasiet og mener ikke, at der er noget karakterpres i Danmark.

Læs mere
28. november 2016 af Carl Juul Nielsen

Ved repræsentantskabsmødet fik de faglige foreninger overrakt GL-prisen af GL’s formand Annette Nordstrøm Hansen.

Læs mere
28. november 2016 af Carl Juul Nielsen

Lærerne skal huske deres kerneopgave på trods af sektorens nedskæringer, lød det fra GL’s formand Annette Nordstrøm Hansen, da hun aflagde sin mundtlige beretning på repræsentantskabsmødet.

Læs mere
24. november 2016 af Carl Juul Nielsen

Lærere tidsregistrerer ikke al deres arbejdstid, viser undersøgelse. Tillidsrepræsentanter genkender billedet.

Læs mere
22. november 2016 af Carl Juul Nielsen

Søvnbesvær er et stort problem blandt gymnasielærere. Flere eksperter peger på, at arbejdsbyrden kan være roden til problemet.

Læs mere
21. november 2016 af Carl Juul Nielsen

På Kalundborg Gymnasium er der gennemsigtighed i opgavefordelingen. Lærerne kan se, hvor lang tid der er afsat til årets opgaver. Det er godt for dialogen, mener både lærere og ledere.

Læs mere
16. november 2016 af Carl Juul Nielsen

Studerende fra It-Universitetet i København overraskede eleverne på Niels Brock HHX, da de underviste dem i sociale medier.

Læs mere
8. november 2016 af Carl Juul Nielsen

Verdenskrigene vil altid være relevante for historieundervisningen, svarer historielærer i lærerstafetten.

Læs mere
2. november 2016 af Carl Juul Nielsen

Forberedelsen var vigtig for Simone Strandvad, da hun skulle føre elever til eksamen for første gang.

Læs mere
26. oktober 2016 af Carl Juul Nielsen

Jesper Beyer Nielsen er en af mange gymnasielærere, der kender til kampen med at få privatliv og arbejde til at spille sammen. Han mener, at arbejdet kan blive ved og ved, hvis du ikke selv siger stop.

Læs mere
18. oktober 2016 af Carl Juul Nielsen

Fleksibilitet i ungdomsuddannelserne er blandt nogle af de ting, Danmark kan lære af udlandet, mener formand for Rådet for Ungdomsuddannelser.

Læs mere
5. oktober 2016 af Carl Juul Nielsen

Ny undersøgelse viser, at gymnasielærere i højere grad end andre akademikere er utilfredse med balancen mellem arbejde og privatliv.

Læs mere
28. september 2016 af Carl Juul Nielsen

Psykoanalysens fader er relevant på grund af sin historiske position, ikke sin videnskab, mener psykologilærer.

Læs mere
23. september 2016 af Carl Juul Nielsen

Både ledere og GL forstår ikke, at undervisningsminister Ellen Trane Nørby holder fast i, at skolerne kan spare og samtidig bibeholde kvaliteten i undervisningen.

Læs mere
19. september 2016 af Carl Juul Nielsen

Gymnasieskolen har fået lov til at følge Simone Strandvad i hendes første år som gymnasielærer. Hun har hurtigt fundet ud af, at hun elsker at give eleverne aha-oplevelser og se dem forstå sammenhængene.

Læs mere
19. september 2016 af Carl Juul Nielsen

Vidensdeling, afveksling og bredde er nogle af de ting, som de digitale værktøjer kan bringe ind i undervisningen.

Læs mere
16. september 2016 af Carl Juul Nielsen

Det er en del af hf’s DNA, at der ikke er årskarakterer. Indføres de, vil de skabe mere fokus på karakteren og mindre på selve læringen, mener GL.

Læs mere
12. september 2016 af Carl Juul Nielsen

Det er et godt og centralt element i hf-uddannelsen, at der ikke er årskarakterer – og det skal der ikke laves om på, mener lærerne.

Læs mere
23. august 2016 af Carl Juul Nielsen

Lærere og eksperter er glade for, at den nye reform betyder mere feedback i gymnasiet. De frygter dog, at manglende ressourcer vil betyde, at det gode tiltag ikke vil blive ført ud i livet.

Læs mere
22. august 2016 af Carl Juul Nielsen

På det reformerede gymnasium vil der ikke være plads til slinger i valsen mod voksenlivet. De store eksperimenter bliver skrottet til fordel for sikre fagligheder, mener uddannelsesforsker.

Læs mere
17. august 2016 af Carl Juul Nielsen

Sanne Rokamp prøver altid at forny og forbedre sin undervisning. En 70-årig kollega viste vejen.

Læs mere
22. juni 2016 af Carl Juul Nielsen

Gymnasiereformen giver skolerne bedre muligheder for at sanktionere elever, der snyder. Danske Gymnasiers formand bakker op om tiltaget.

Læs mere
20. juni 2016 af Carl Juul Nielsen

På en studietur til Indien kom Mads Laursen Vigs elever helt tæt ind på livet af deres værtsfamilier og tog del i ceremonier og danse. Det var en stor oplevelse for eleverne - og for den erfarne lærer.

Læs mere
19. juni 2016 af Carl Juul Nielsen

Faggrupper og eksamener kan blive udfordringerne i det nye hf, der ellers får stor ros fra både lærere og elever.

Læs mere
17. juni 2016 af Carl Juul Nielsen

Faglighed og økonomi kom i fokus, da gymnasiereformen og dens implementering blev debatteret til folkemødet på Bornholm.

Læs mere
13. juni 2016 af Carl Juul Nielsen

Naturvidenskabelige lærere er glade for nye fag og et tilbagevendt obligatorisk B-niveau. Men de er bekymrede for hf og det naturvidenskabelige grundforløb.

Læs mere
8. juni 2016 af Carl Juul Nielsen

Historie-, religions- og oldtidskundskabslærere er glade, efter den voldsomt kritiserede sammenlægning af deres fag ikke blev en realitet.

Læs mere
30. maj 2016 af Carl Juul Nielsen

Fra i år begynder de skriftlige eksamener at blive digitaliseret. Dansklærerforeningens formand vil ikke komme til at savne papiret.

Læs mere
27. maj 2016 af Carl Juul Nielsen

Lavere karakterkrav til hf og en lempelse af karakterkravet til gymnasiet, lyder tilbuddet fra de borgerlige til de røde partier. S afviser dog.

Læs mere
24. maj 2016 af Carl Juul Nielsen

Idrætslærerne er skuffede over regeringens planer for idræt på de gymnasiale uddannelser. Forbavsende når man ser udviklingen i folkeskolen, mener idrætslærernes formand.

Læs mere
23. maj 2016 af Carl Juul Nielsen

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) jonglerer med to forskellige ”4-taller”, når hun sammenstiller regeringens foreslåede karakterkrav med uddannelses­parathedsvurderingen.

Læs mere
19. maj 2016 af Carl Juul Nielsen

Hf-uddannelsen vil blive mindre attraktiv, hvis regeringens reformudspil bliver vedtaget, mener lærere.

Læs mere
28. april 2016 af Carl Juul Nielsen

På Rysensteen Gymnasium efterlyser lærere almendannelse i regeringens udspil til en gymnasiereform.

Læs mere
26. april 2016 af Carl Juul Nielsen

Hvis politikerne ikke kan nå til enighed om adgangskrav ved gymnasiereformsforhandlingerne, kan løsningen blive at lade et valg afgøre karakterkravet.

Læs mere
25. april 2016 af Carl Juul Nielsen

Få tv-serier har ramt så bredt et publikum som Game of Thrones. Serien er også en gylden mulighed for en gymnasielærer til at aktivere ele­vernes viden, mener Steen Beck, der er gymnasieforsker og forfatter til en ny bog om den populære tv-serie.

Læs mere
19. april 2016 af Carl Juul Nielsen

Forhandlingerne om en ny gymnasiereform er i fuld gang. Gymnasieskolen.dk har spurgt politikerne, hvad de vil kæmpe for ved forhandlingsbordet.

Læs mere
12. april 2016 af Carl Juul Nielsen

Kort grundforløb, sanktioner mod snyd og underprioritering af humaniora er blandt gymnasieelevernes bekymringer

Læs mere
7. april 2016 af Carl Juul Nielsen

Hf, AT og almen dannelse er blandt de ting, der bliver diskuteret på de sociale medier blandt uddannelsesordførerne, efter regeringen har præsenteret sit udspil til en ny gymnasiereform.

Læs mere
31. marts 2016 af Carl Juul Nielsen

Større fokus på bevægelse, søvn og måltider skal gøre begyndelsen på gymnasietiden lettere for nystartede elever.

Læs mere
21. marts 2016 af Carl Juul Nielsen

Når en medarbejder bliver opsagt, påvirker det hele arbejdspladsen. Derfor er det vigtigt, at det forberedende arbejde er gjort, og at der på arbejdspladsen kan tales åbent om afskedigelserne.

Læs mere
18. marts 2016 af Carl Juul Nielsen

Blandt de ufaglærte studenter fra 2009 er hovedparten i beskæftigelse. Det viser en ny rapport fra Danmarks Evalueringsinstitut.

Læs mere
16. marts 2016 af Carl Juul Nielsen

Innovation, kreativitet, formidling og fordybelse er bare nogle af de ting, musikfaget giver eleverne. Formanden for Musiklærerforeningen fraråder derfor politikerne at skære i de kunstneriske fag i den kommende reform.

Læs mere
11. marts 2016 af Carl Juul Nielsen

Skolerne og lærerne skal fortælle, hvad nedskæringerne betyder for samfundet, mener eksperter. At det er synd for lærerne, gider ingen lytte til.

Læs mere
11. marts 2016 af Carl Juul Nielsen

Morten Sørensen, TR på Høje Taastrup Gymnasium

"Jeg har svært ved at se, hvordan man kan være imod det her forslag. Det er jo tragisk. Så jeg tænker, at vi selvfølgelig skal støtte det.

Læs mere
11. marts 2016 af Carl Juul Nielsen

Ane Justesen, TR på VUC Nordjylland, Hjørring

Læs mere
10. marts 2016 af Morten Jest

GL's repræsentantskab stemte på et ekstraordinært møde ja til at åbne foreningens reservefond til særlige hjælpeinitiativer i forbindelse med afskedigelser i kølvandet på nedskæringerne.

Læs mere
10. marts 2016 af Carl Juul Nielsen

Gymnasieskolernes Lærerforening samler tillidsrepræsentanter til seminar i Kolding. Gymnasiets fremtid er på programmet.

Læs mere
2. marts 2016 af Carl Juul Nielsen

På Gribskov Gymnasium følger fem unge flygtninge dele af undervisningen. Her får de mulighed for at lære det danske sprog, forstå det danske uddannelsessystem og mødes med danske unge.

Læs mere
22. februar 2016 af Carl Juul Nielsen

Psykologi kan blive et af de fag, der vil opleve en kraftig nedgang med den kommende reform. Faget kan ellers hjælpe frafaldet i gymnasiet, mener formanden for Psykologilærerforeningen.

Læs mere
16. februar 2016 af Carl Juul Nielsen

Når den kommende gymnasiereform ser dagens lys, skal hf-uddannelsen ikke miste den samfundsmæssige opgave, som den løfter i det nuværende uddannelsessystem, mener GL.

Læs mere
12. februar 2016 af Carl Juul Nielsen

For Morten Trolle var det at være gymnasielærer en stor del af hans identitet. Så det var en udfordring, da han skulle genopfinde sig selv som forlagsredaktør.

Læs mere
10. februar 2016 af Carl Juul Nielsen

GL har tilpasset en række tilbud til afskedigede medlemmers nye virkelighed.

Læs mere
5. februar 2016 af Carl Juul Nielsen

Ifølge formanden for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Veronica Arhensbøll Schultz, kan manglende akademisk baggrund også være årsag til snyd i gymnasiet.

Læs mere
1. februar 2016 af Carl Juul Nielsen

Regeringens ønske om adgangskrav til de gymnasiale uddannelser vil ifølge en ny undersøgelse udelukke hver fjerde student med ikke-vestlig indvandrerbaggrund.

Læs mere