Anne-Sophie Søgaard Møller

I år skal Peter Hvirvelkær Knudsen være censor ni forskellige steder, efter skolen ændrede hans kompetencer i censorsystemet.

Læs mere

7-trinsskalaen har for få middelkarakterer. Sådan lyder kritikken fra lærerne Sandra Beck Nielsen og Kasper Bjørnlund.

Læs mere

Når lærere skal udvælges til censorer, foregår det efter en fast skabelon. Læs her hvordan.

Læs mere

Eleverne skal afprøve forskellige studieretninger, inden de endeligt skal vælge, hvilken klasse de vil sidde i efter grundforløbet. Det giver bedre faglige valg, mener skoler.

Læs mere

Det nye grundforløb planlægges på forskellige måder ude på skolerne. Der er blandt andet forskel på, hvordan eleverne fordeles.

Læs mere

Det er en fordel allerede at være et kendt ansigt, når man skal kæmpe for gymnasieeleverne. Det mener den nyvalgte formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Jens Philip Yazdani.

Læs mere

I en ny kampagne kæmper Gymnasieskolernes Lærerforening for sandheden. Hvis fake news skal bekæmpes, skal vi opruste i uddannelserne, mener formanden for GL.

Læs mere

Alle har enten en holdning for eller imod abort. Derfor kan alle elever bidrage i debatten om fosterdiagnostik - uanset deres faglige niveau, mener biologilærer Henrik Venzel Pedersen.

Læs mere

I de nye klasser for autister skal lærerne undervise på andre måder, end de er vant til. Autister har nogle særlige behov, der skal tages hensyn til, siger rektorer.

Læs mere

En tredjedel af lærerne på eux mener, at det er svært at nå de faglige mål for de gymnasiale fag, viser en ny undersøgelse.

Læs mere

Søren Vrist Christensen bruger blended learning i sin undervisning for at gøre den bedre. En stor del af den undervisning, der praktiseres i dag, kan ændres, så den passer til vores videnssamfund, mener han.

Læs mere

Yderligere tre skoler opretter en klasse for autister i det nye skoleår. Og som noget nyt bliver det muligt at vælge en klasse på en erhvervsgymnasial uddannelse.

Læs mere

På VUC Roskilde bruger eleverne på Ulla Vexøes danskhold logbogsskrivning til at reflektere over deres læring og indsats. Det skaber kvalitet i undervisningen, mener hun.

Læs mere

Hver onsdag møder elever fra Handelsgymnasiet ZBC i Næstved op til to timers frivilligt kursus i kreativ skrivning. På skriveværkstedet finder eleverne ro fra dagens travlhed og karakterjagt.

Læs mere

Et trygt miljø i klassen er afgørende for, at eleverne vil sige noget i timerne, siger Sara Krogh. Det forsøger hun at vænne sine elever til lige fra første dag.

Læs mere

En god tillidsrepræsentant skal repræsentere forskellige synspunkter og være talerør for alle. Det mener tre lærere.

Læs mere

Mange gymnasielærere går på deltid for at få livet til at hænge bedre sammen. Det betyder dog færre penge, når de bliver gamle.

Læs mere

Gymnasielærer Mette Hosbond Kristensen har valgt deltid for at prioritere mere tid med familien.

Læs mere
27. februar 2017 af Anne-Sophie Søgaard Møller

For mange gymnasielærere kan det være svært at forene familielivet med et fuldtidsarbejde. Derfor går især mange kvinder på deltid.

Læs mere
21. februar 2017 af Anne-Sophie Søgaard Møller

Mange gymnasielærere vælger at arbejde på nedsat tid, fordi arbejdspresset er for stort. Det viser en ny undersøgelse fra GL.

Læs mere
13. februar 2017 af Anne-Sophie Søgaard Møller

Selvom karakterkrav til gymnasiet endnu ikke er trådt i kraft, kan de på nogle folkeskoler allerede mærke et øget pres - dog mest fra forældrene.

Læs mere
9. februar 2017 af Anne-Sophie Søgaard Møller

At være nyuddannet gymnasielærer var en stor omvæltning for Tine Høeg. I hendes debutroman Nye rejsende har hun brugt de erfaringer som inspiration.

Læs mere
3. februar 2017 af Anne-Sophie Søgaard Møller

Med simple midler kan "de stille elever" hjælpes. Mette Louise Graah Rasmussen underviser andre lærere i, hvordan man får stille elever til at sige noget.

Læs mere