TEMA

Rektorformand: Ledelse og medarbejdere har fælles ansvar

Hvis møder i samarbejdsudvalget kun består af informationer fra ledelsen, er det, fordi der ikke er nogen problemer at diskutere med medarbejderne, siger Jens Boe Nielsen, formand for Gymnasieskolernes Rektorforening.

15. oktober 2012 af Tina Rasmussen

Næsten hver tredje tillidsrepræsentant siger, at møderne i samarbejdsudvalget bliver brugt på information fra ledelsen frem for diskussioner og samarbejde. Hvad siger du til det? 
Samarbejdsudvalget er et lovpligtigt organ, hvor ledelse og medarbejdere i fællesskab kan diskutere arbejdsforhold og rammer og vilkår for samarbejdet. Er der problemer, tager man dem op der. Hvis møderne overvejende består af informationer fra ledelsen, må det jo betyde, at der ikke er nogen problemer. Så jeg ser det som et tegn på, at det går godt på de danske gymnasier. 
Kan det ikke ses som udtryk for, at en del rektorer ikke ønsker at give medarbejderne indflydelse? 
Det mener jeg ikke. Ledelse og medarbejdere har et fælles ansvar for, at de problemstillinger, der kan være på en skole, bliver drøftet i samarbejdsudvalget. Medarbejderne har lige så stor indflydelse på, hvad der skal foregå på møderne, som ledelsen har. 
Men knap hver femte tillidsrepræsentant siger, at der er emner, rektor ikke vil have på dagsordenen ... 
Medarbejderne har et lige så stort ansvar for punkterne på dagsordenen som ledelsen. De kan jo også tage emner op. Tillidsrepræsentanterne kan ikke læne sig tilbage og sige, at det er ledelsens skyld. Selvfølgelig er det ikke i orden, hvis der er emner, rektor ikke vil have på dagsordenen. Så må tillidsrepræsentanten tage fat.

Tilføj kommentar

Brugeroplysninger
Email-adressen vises ikke på sitet, men gør det muligt for os at kontakte forfatteren.
Kommentér uden forsinkelse.
Brug Facebook
log ind eller registrer
dig her.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.