Nyhed

Rekordmange må tage suppleringskurser

12.512 kursister tog sidste år et gymnasialt suppleringskursus. Det er det højeste antal nogensinde. Undervisningsminister Christine Antorini arbejder - stadig - på at få bragt tallet ned.

3. marts 2014 af Tina Rasmussen
Thomas Tolstrup

Antallet af unge, der må supplere deres studentereksamen for at komme ind på en videregående uddannelse, fortsætter med at stige.  

Ifølge den nyeste opgørelse er der sket mere end en fordobling af antallet af kursister på de gymnasiale suppleringskurser på blot fem år – fra 6.106 kursister i 2008 til 12.512 kursister i 2013.

Det er dog ikke dem alle, der kommer direkte fra gymnasiet.

Klart mål
Det har længe været anset for et problem, at et stort antal studenter er nødt til at tage gymnasiale suppleringskurser for at komme videre i uddannelsessystemet, og undervisningsminister Christine Antorini (S) har i flere år meldt ud, at hun vil have sænket tallet.

”Antallet af studenter, der tager en videregående uddannelse, har aldrig været højere. Det har givet et stort pres på suppleringskurserne.  Det er et klart mål, at færre unge skal supplere deres eksamen. Derfor har vi også taget en række initiativer for at mindske behovet for supplering,” skriver Christine Antorini i en mail til gymnasieskolen.dk.

Bedre overblik
På uddannelsesguiden.dk har man i år gjort det nemmere for eleverne at få et overblik over, hvilke fag og niveauer de forskellige videregående uddannelser kræver.

Desuden har eleverne i det almene gymnasium fra dette skoleår kunnet vælge matematik B i stedet for et naturvidenskabeligt fag på B-niveau. Netop matematik B er et af de fag, hvor efterspørgslen på suppleringskurser er størst.

”Matematik B er et specifikt adgangskrav til mange videregående uddannelser,” lyder det fra Christine Antorini.

Undervisningsministeriet har også indskærpet over for gymnasierne, at de skal blive bedre til at informere eleverne om, hvilke videregående uddannelser de forskellige studieretninger og valgfag giver adgang til.

Må vente på effekt
Men det vil tage lidt tid, før ændringerne kan aflæses i antallet af suppleringskursister, fastslår undervisningsministeren.

”Mange af initiativerne kan man først se en effekt af om et stykke tid, da eleverne først skal gennemføre deres gymnasiale uddannelse,” skriver Christine Antorini.

Kommentarer

tor, 06/03/2014 - 15:43
Finn Fuglsang
Lektor
Falkonergårdens Gymnasium & HF

Kan hænde, at vi skal blive bedre til at informere om, hvad de forskellige studieretninger giver og ikke giver adgang til . . . men VILLE det ikke være nemmere, om nu de kære politikere så hinanden dybt i øjnene og konstaterede, at gymnasiedeformen fra 2005 er og bliver et bureaukratisk og verdensfjernt system, der koster alt for mange penge, sammenholdt med, hvad man får ud af det ???

Lille Peter eller lille Lise på14 somre tænder nok mere på mediefag med et internationalt tilsnit, suppleret med en studierejse til Hollywood end de gør på Matematik B, som så lige er den lille detalje,de står og mangler  3-4 år senere efter endt eksamen. At overlade BØRN - for det er vore elever altså, nu mere end tidligere (!) - at vælge i det virvar, som  studieretningsgymnasiet er og bliver, det er i min optik slet og ret en SKANDALE  . .

Kære politikere ! Jeg har også i mit privatliv valgt forkert og købt ting, der ikke var så gode som dem, jeg havde i forvejen. Dem har jeg SMIDT UD og er vendt tilbage til de gode og velfungerende ting, jeg brugte før. Bare et vink med en vognstang fra en ældre gymnasielærer, der husker det velfungerende, yderst populære, overskuelige og håndgribelige grengymnasium fra før 2005. "Gå aldrig tilbage til en fuser" er en populær devise. . . men hvorfor ikke indrømme et overmbitiøst og bureaukratisk fejltrin og gå tilbage til noget langt bedre ?? 

I øvrigt mener jeg ikke at Karthago bør ødelægges - men derimod at AT skal ændes til et VALGFAG i 3.G for elever med akademiske evner og ambitioner .  . .

 

 

 

Tilføj kommentar

Brugeroplysninger
Email-adressen vises ikke på sitet, men gør det muligt for os at kontakte forfatteren.
Kommentér uden forsinkelse.
Brug Facebook
log ind eller registrer
dig her.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.