Nyhed

OK13: Det ser svært ud

Arbejdsgiverne ønsker effektiviseringer. GL frygter, at arbejdsgivernes krav vil gå ud over kvaliteten. Der arbejdes stadig intensivt for at finde en løsning.

22. januar 2013 af Johan Rasmussen
Lærernes arbejdstidsregler er afgørende i årets overenskomstforhandlinger.
Mike Kollöffel

I går mødtes Moderniseringsstyrelsen, der forhandler overenskomst på vegne af Finansministeriet, og GL’s forhandlere for anden gang for at forhandle GL-overenskomsten for det almengymnasiale område.

Læs gl.orgs artikel om de svære forhandlinger.

Gymnasieskolen giver i det seneste nummer en guide om OK13 for begyndere.

Læs desuden baggrundsartiklen om hvorfor den globale økonomiske krise også kan få indflydelse på gymnasielærernes nye overenskomst og arbejdstidsaftale.

Tilmeld dig GL's nyhedsbrev om OK13 

 

 

Kommentarer

fre, 01/02/2013 - 18:37
Palle Bo Nielse...

Hvorfor opfordrer GL sine medlemmer til at "drøfte med ledelsen, hvordan man på den enkelte skole ville løse opgaven, hvis arbejdsgivernes scenarie for arbejdstid blev til virkelighed"?

GL burde være en kamporganisation, som udelukkende varetager sine medlemmers interesser (løn -og arbejdsvilkår) og ikke ved begyndelsen af et forhandlingforløb give køb på sine basale krav om bevarelse af de nuværende arbejdstidsbestemmelser (inkl. forbederelsesfaktor).
Hvis GL på forhånd kaster håndklædet i ringen, kan GL lige så godt opgive kampen for varetagelse af medlemmernes interesser.
Må jeg bede om en mere klar og militant linje fra GL's forhandlere.
Stå fast på vores krav - og giv ikke køb på forhånd.

søn, 03/02/2013 - 21:30
Gorm Leschly

Jeg forstår ikke rigtig din opfattelse "at GL kaster håndklædet i ringen" fordi vi opfordrer lærerne på skolerne til at diskutere arbejdsgivers udspil med deres rektor. Rektorforeningen har jo ønsket en ny overenskomst. Ønsker alle rektorerne virkelig en arbejdstid uden noget som helst værn eller rettigheder for lærerne lige som Finansministeriet har krævet. Eller er det noget andet rektorerne mon ønsker sig af en ny overenskomst? Det synes jeg da er et relevant spørgsmål at udfordre rektorerne på. For mig er det da god også stil af en fagforening at mobilisere medlemmerne i forhold til en så alvorlig situation som den der tegner sig pt hvor ikke bare FM men stort set hele Folketinget bakker op om at gymnasielærere og andre lærere skal "normaliseres" dvs have en arbejdstid som andre akademikere der arbejder hos staten dvs 37 timer om ugen tilrettelagt af ledelsen uden andre dikkedarer!

Tilføj kommentar

Brugeroplysninger
Email-adressen vises ikke på sitet, men gør det muligt for os at kontakte forfatteren.
Kommentér uden forsinkelse.
Brug Facebook
log ind eller registrer
dig her.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.