Riisager til gymnasier: Styrk elevernes demokratiske dannelse
28. marts 2017 af Tina Rasmussen

Der skal langt mere fokus på ytrings- og religionsfrihed i gymnasiets medborgerskabsundervisning, siger undervisningsminister Merete Riisager.

Store geografiske forskelle på unges uddannelsesvalg
27. marts 2017 af Johan Rasmussen

I nogle kommuner går næsten alle unge i gymnasiet. Andre steder har UU-vejledere skubbet flere i retning af erhvervsuddannelserne.

Reportage
Tine Høeg: Kreativ skrivning giver elever frirum

Hver onsdag møder elever fra Handelsgymnasiet ZBC i Næstved op til to timers frivilligt kursus i kreativ skrivning. På skriveværkstedet finder eleverne ro fra dagens travlhed og karakterjagt.

Skoler bekymrede over færre ansøgere
23. marts 2017 af Johan Rasmussen

Lokalt er der store udsving på antallet af ansøgere til gymnasierne i år. Især små skoler er sårbare, når eleverne ikke søger ind.

Uenige lærere: Hvad er en god samfundsborger?
22. marts 2017 af Tina Rasmussen

Gymnasierne ruster eleverne meget forskelligt til rollen som aktive medborgere. Lærerne er uenige om, hvordan begrebet skal forstås, viser nyt forskningsprojekt.

GL: For kraftig reduktion i skriftlighed og 24-timers eksamener
21. marts 2017 af Johan Rasmussen

Timer til elevernes skriftlige arbejde beskæres med cirka 20 procent. Det kritiserer GL i sit høringssvar om den nye gymnasiebekendtgørelse.

2.000 færre elever søger ind på gymnasiet
20. marts 2017 af Johan Rasmussen

Selv om det stadig er populært at gå i gymnasiet, så får gymnasierne 2.000 færre ansøgere i år. Det skyldes dog også, at der bliver færre unge.

Nyt blad med tema om kvalitet i undervisningen
20. marts 2017 af Malene Romme-Mølby

Kvalitet i undervisningen, den gode skolekultur og din lønseddel er nogle af emnerne, som du kan blive klogere på i det spritnye nummer af Gymnasieskolen.