Gymnasier frustrerede over elevtrafik til og fra København
17. januar 2017 af Johan Rasmussen

Elever fra den københavnske vestegn bliver optaget på gymnasier i København, mens elever fra København ufrivilligt bliver sendt den anden vej.

Forsker efter kritik: Bedre feedback koster tid og penge
16. januar 2017 af Hanne Hellisen

Nye feedbackformer i dansk kan løfte de svage elever, siger ph.d. Anne Smedegaard. Men det kræver tid og penge.

Kritik af ministerens ekstra arbejdsgruppe
13. januar 2017 af Malene Romme-Mølby

Det virker, som om man vil skjule noget. Sådan lyder noget af kritikken af, at undervisningsministeren pludselig selv udpegede en ekstra arbejdsgruppe, efter at læreplansarbejdet allerede var gået... more

Kun få elever flyttes med ministerens dispensation
12. januar 2017 af Johan Rasmussen

Kun to steder i landet bliver dispensationen til at fordele elever på en ny måde brugt i år. Skolerne efterlyser politiske løsninger, og de skal ikke kun omhandle tosprogede elever.

Dansklærernes formand efter kritik: Det kræver tid at skabe nye rutiner
12. januar 2017 af Carl Juul Nielsen

Det kommer ikke bag på dansklærernes formand, at en undersøgelse viser, at den skriftlige feedback ikke fungerer optimalt for alle elever. Men det kræver ressourcer at ændre på rutinerne. Og det... more

Lærere: Vi mangler tid til konstruktiv feedback
11. januar 2017 af Hanne Hellisen

På Facebook er gymnasielærerne ikke imponerede over den nye ph.d.-afhandling, der konkluderer, at især de svage gymnasieelever mangler konstruktiv feedback på deres stile. Lærernes kritik går på,... more

Elever mangler konstruktiv feedback på deres stile
10. januar 2017 af Carl Juul Nielsen

Der er for lidt konstruktiv feedback, når gymnasielærerne evaluerer elevernes danske stile, viser en ny ph.d. afhandling fra Københavns Universitet.

På Fyn passer de store gymnasier på de små
6. januar 2017 af Johan Rasmussen

De store gymnasier i Odense kunne godt udvide og få flere elever, men på Fyn samarbejder gymnasierne om at holde liv i de små skoler.