Professor i mental sundhed: Vi higer for meget efter resultater
24. februar 2017 af Hanne Hellisen

Uddannelsessystemet er alt for fokuseret på boglig læring og individuelle præstationer i stedet for at matche den verden, de unge uddannes til. Det giver de unge psykiske udfordringer, mener... more

S bekymret for gymnasiereform med nedskæringer
23. februar 2017 af Johan Rasmussen

Socialdemokratiet ser med bekymring på, at der bliver færre lærere på skolerne, samtidig med at gymnasiereformen skal implementeres.

Elev-til-elev feedback er på vej frem
23. februar 2017 af Hanne Hellisen

Peer feedback eller elev-til-elev feedback bliver anvendt mere og mere i gymnasiet. Professor peger på, at der både er gevinster og udfordringer.

Unge lærere får lavere pension end ældre kolleger
22. februar 2017 af Johan Rasmussen

Længere levetid og lav rente betyder væsentligt lavere pension for unge lærere. Mere i pension bør være et overenskomstkrav, siger formand for MP Pension.

Stort arbejdspres tvinger mange lærere på deltid
21. februar 2017 af Anne-Sophie Søgaard Møller

Mange gymnasielærere vælger at arbejde på nedsat tid, fordi arbejdspresset er for stort. Det viser en ny undersøgelse fra GL.

Nyt blad om konsekvenserne af nedskæringer
20. februar 2017 af Johan Rasmussen

I det nye nummer af Gymnasieskolen er alle sider afsat til artikler om nedskæringer. Vi besøger skoler over hele landet.

”Feltarbejde er en øjenåbner for eleverne”
17. februar 2017 af Hanne Hellisen

Når man undersøger andre, undersøger man samtidig sig selv. I Roskilde og Aarhus har antropologiske metoder i undervisningen skabt større forståelse for både lokale og globale sammenhænge.

Skole indfører undervisning efter fastlagte planer
16. februar 2017 af Hanne Hellisen

På VUC Syd skal undervisningen standardiseres efter fælles læringsplaner. Lærerne er bekymrede for konsekvenserne, men direktør siger, at det ikke er en spareøvelse.