Verdens vigtigste minister tog over
29. juni 2015 af Malene Romme-Mølby

En minister, der blev beskrevet som én, der har gjort en forskel, bød i dag den nye minister for børn, undervisning og ligestilling velkommen.

"Pædagogikum fik det hele til at falde på plads"
25. juni 2015 af Malene Romme-Mølby

Mange kasketter og travlhed gjorde det svært at bevare overblikket under pædagogikum, mener gymnasielærer Marie Kluge. Men det gav mening til sidst.

Lærer: Sådan snyder elever til den skriftlige eksamen
24. juni 2015 af Johan Rasmussen

Gymnasielærer Julian Bybeck Tosev har dokumenteret, hvor nemt det er at snyde til den skriftlige eksamen blandt andet ved at betale andre for at lave sin eksamen.

GL-formand: Måling af professionel kapital er en succes
23. juni 2015 af Tina Rasmussen

Flere og flere gymnasier bruger GL's nye spørgeskema til at måle den professionelle kapital. Det er det samarbejdsværktøj, lærere og ledere har savnet, siger Annette Nordstrøm Hansen, formand for... more

Ny forskning: Skærmbelysning mere skadelig for teenagere
22. juni 2015 af Thomas Møller Larsen

Computere og mobile enheder gør kraftigt indhug i teenageres nattesøvn, indikerer nye studier. Teenagere er mere følsomme end voksne over for LED-skærmenes lys.

Nyt blad med tema om synlig læring
17. juni 2015 af Malene Romme-Mølby

Synlig læring, en presset generation og opsang fra en tidligere tillidsrepræsentant kan du blandt andet læse om i månedens udgave af Gymnasieskolen.

Overblik
Få overblikket: Hvad vil partierne med gymnasiet?
17. juni 2015 af Malene Romme-Mølby

Mere matematik, adgangskrav eller en ny gymnasiereform. Vi bringer overblikket over, hvad de forskellige partier ønsker med gymnasiet.

Kronik
”Ud over rampen!”
17. juni 2015 af Linda Madsen

I disse år indfører gymnasieskolen mentorordninger, hvor nye lærere kan få glæde af at støtte sig til en mere erfaren lærer. Hensigten er rigtig fin, for nye lærere er mildest talt udfordrede i... more