Besparelser får konsekvenser: Lærerne skal løbe hurtigere
1. september 2015 af Malene Romme-Mølby

Lærerne kan se frem til mindre forberedelse og flere timer, forudser to ledere fra de gymnasiale uddannelser, efter at regeringen har meldt ud, at uddannelsesinstitutioner skal spare to procent... more

Jeg er meget bevidst om, at jeg er udlænding
28. august 2015 af Kirsten Rødsgaard-Mathiesen

Høflige elever, ingen bandeord, skoleuniformer og masser af sport. Der er mange forskelle på skolesystemerne i Danmark og New Zealand, fortæller danske Gerd Banke, der er uddannet gymnasielærer i... more

Hf skal have en stærkere profil
27. august 2015 af Malene Romme-Mølby

Hf skal fortsat have en anderledes profil end de øvrige gymnasiale uddannelser, lyder anbefalingerne fra Hf-udvalget. Men der skal højere faglighed og mere evaluering til.

Gymnasieelever er i vildrede over uddannelsesvalg
26. august 2015 af Helle Lindberg

Manglende overblik og frygten for at vælge den ”forkerte” uddannelse presser elever til karakterræs. Det viser en ny undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut.

Dansklærernes formand efter kritik: Godt vi får et spark
25. august 2015 af Tina Rasmussen

I Dansklærerforeningen erkender man, at der bliver sat for mange røde streger, når eleverne opfinder nye vendinger. Vi skal ikke kun være sprogkonservatorer, siger formand Birgitte Darger.

Samfundsfag: Moderne dannelsesfag i konstant forandring
24. august 2015 af Johan Rasmussen

Medie- og samfundsudviklingen accelererer i et tempo, som betyder, at vi hele tiden må forny os, siger formanden for samfundsfagslærerne.

Smæk for skillingen ved ligestillingsdebat
21. august 2015 af Andreas Rasmussen

Der blev gået til makronerne, da gymnasieelever diskuterede ligestilling med politikere og fagbosser på Rysensteen.

Sprogforsker til dansklærere: Tag en pille mod mavesyre!
20. august 2015 af Tina Rasmussen

Lærerne skal holde igen med de røde streger, når gymnasieelever fornyer gamle ordsprog og talemåder. Hvad der er rigtigt og forkert er ikke sort-hvidt, siger sprogforsker Michael Ejstrup, der er... more