God sommer og ferielæsning
28. juni 2016 af Malene Romme-Mølby

Gymnasieskolen.dk lukker ned for de daglige nyheder, men fortsætter jagten på de vigtige historier.

Åbenhed dominerer på aftaleskoler
23. juni 2016 af Malene Romme-Mølby

Tillidsrepræsentanterne fra tre skoler med lokale arbejdstidsaftaler er ikke i tvivl om, at de har kæmpet for den rette model. Men det er endnu uvist, om aftalemodellen kan klare presset fra... more

TR om sit første år: Det er de negative mails, man husker
23. juni 2016 af Tina Rasmussen

Massevis af timer med næsen i tal og regneark. Opringninger sent om aftenen. Mails med sårende ord. Una Eriksen ser tilbage på sit første år som tillidsrepræsentant på Kolding Gymnasium – og frem... more

Rektorformand: Gentagne snyd vil betyde bortvisning
22. juni 2016 af Carl Juul Nielsen

Gymnasiereformen giver skolerne bedre muligheder for at sanktionere elever, der snyder. Danske Gymnasiers formand bakker op om tiltaget.

Vejlederformand: Elever får svært ved at forstå adgangskrav
21. juni 2016 af Tina Rasmussen

De nye adgangskrav til gymnasiet bliver vanskelige at forklare eleverne, siger Mark Jensen, formand for landets UU-centre. Han frygter desuden, at de komplicerede regler vil blive fortolket... more

Nyt nummer af Gymnasieskolen
20. juni 2016 af

Gymnasiereformen, tilbageblik på skoleårets stærkeste minde og paradokser på moderne vidensarbejdspladser er nogle af emnerne, som skoleårets sidste nummer af Gymnasieskolen fortæller om.

It-kaos truer gymnasier
20. juni 2016 af Andreas Rasmussen

Landets største leverandør af administrationssoftware til ungdomsuddannelserne lever ikke op til ny bekendtgørelse. Det kan kaste skolerne ud i digitalt ragnarok.

Bag tallene
Uskøn talkrig endte uafgjort
20. juni 2016 af Johan Rasmussen

Både borgerlige og røde politikere kalder de nye adgangskrav til gymnasierne for en politisk sejr. Til gengæld har de skabt en model, som mange elever vil have svært ved at forstå.