Nyhed

Gymnasielærerne til Folkemødet

Medlemmer fra Gymnasieskolernes Lærerforenings sekretariat og hovedbestyrelse er taget til Bornholm for at diskutere fremtidens uddannelsespolitik.

Hovedscenen er ved at være klar til Folkemødets åbning
Mette Signe Wagner Hald

Om en time skydes Folkemødet igen i gang. 500 partier, foreninger, virksomheder og organisationer har tilmeldt arrangementer ved mødet i Allinge på Bornholm.

Gymnasieskolernes Lærerforening og Gymnasieskolen er også med i år.

"Jeg glæder mig til at møde ministre, politikere, samarbejdspartnere og medlemmer til debat om fremtidens udfordringer - ikke mindst når det gælder uddannelsernes indhold, struktur og rammer," siger Gorm Leschly, formand for Gymnasieskolernes Lærerforening (GL).

Debat af dannelse
Han fortæller, at GL's hovedbestyrelse og sekretariat deltager i en bred vifte af møder fra torsdag til søndag.

Blandt andet udgiver GL sammen med Danske Underviserorganisationer (DUS) brochuren Dannelsen i uddannelse. Den vil blive præsenteret kort efter Folkemødets start af Lars Geer Hammershøj fra Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) i DUS' telt. Dermed håber man at dagordensætte og debattere dannelse.

"I en tid med internationalt fokus på den globale konkurrence og uddannelse som et afgørende konkurrenceparameter er det vigtigt at fastholde og debattere dannelsens betydning for demokratiet, den aktive medborger  og vigtigheden af deltagelse i demokratiet," siger Gorm Leschly.

Folkemødet afholdes af Bornholms Regionskommune for tredje år i træk. Det er en non-profit festival, der skal minde danskerne om, at demokratiet er værd at værne om og påskønne. Alle arrangementer er gratis og åbne for alle.

Folkemødet strækker sig fra torsdag den 13. juni til søndag den 16. juni.

Følg Folkemødet her på gymnasieskolen.dk de næste dage eller på Twitter @Gymnasieskolen

Folkemødets fire hovedformål

  1. at understøtte den demokratiske dialog
  2. at skabe ramme for møder med og mellem beslutningstagerne på alle de politiske niveauer og i interesseorganisationer
  3. at skabe levende og åbne rammer for udvikling af - og inspiration til politik-dannelsen
  4. at fremme folkets indflydelse på og forståelse af samfundets rammer

Kommentarer

fre, 14/06/2013 - 19:26
Jens Chr. Hansen
Hvem har egentlig bedt jer om at tage til Bornholm? Hvad med at tage til 'skammekrogen' i stedet for! Jens Chr. Hansen
man, 17/06/2013 - 20:43
GormLeschly

kære jens chr hansen
det er et relevant spørgsmål - hvorfor var GL repræsenteret på Folkemødet? Det var vi i år bl.a fordi vi ville vurdere, om det er relevant for GL at deltage i Folkemødet. I Hovedbestyrelsen vil vi i efteråret drøfte, hvorvidt GL også fremadrettet skal være repræsenteret.
GL har til formål både at virke til gavn for uddannelser på det gymnasiale niveau og at varetage medlemmernes økonomiske, tjenstlige og faglige interesser. Da Folkemødet blev en arena for politisk lobbyarbejde og netværksdannelse, var det relevant, at GLs repræsentanter deltog i en række debatter af relevans for gymnasielærere og gymnasieuddannelser.Jeg synes at vi på mødet fik mulighed for at markere relevante synspunkter og argumenter, ligesom vi fik udfordret andre interessenters synspunkter. Vi var selv med til at sætte en dagsorden ved at være medarrangør af en række arrangementer , hvoraf nogle fremgår af Gymnasieskolens dækning.
Gorm Leschly

Tilføj kommentar

Brugeroplysninger
Email-adressen vises ikke på sitet, men gør det muligt for os at kontakte forfatteren.
Kommentér uden forsinkelse.
Brug Facebook
log ind eller registrer
dig her.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.