tidsregistrering

5. april 2017 af Malene Romme-Mølby

OK 13 havde gjort stor skade på arbejdsmiljøet på Birkerød Gymnasium, og tilliden mellem ledelsen og lærerne var væk. Men efter en hård og lang proces har de fået vendt stemningen.

Læs mere
25. november 2016 af Andrea Lisa Blicker

Jeg ved ikke, om det er sådan i alle erhverv. Jeg ved faktisk ikke engang, om alle gymnasielærere har det som mig, men jeg tror, at der er mange, der har.

For nogle år siden begyndte vi at tidsregistrere—måske et besynderligt forsøg på at vise de mennesker, der vil ”normalisere” vores arbejdstid, hvordan og hvornår vi rent faktisk arbejder.

Læs mere
24. november 2016 af Carl Juul Nielsen

Lærere tidsregistrerer ikke al deres arbejdstid, viser undersøgelse. Tillidsrepræsentanter genkender billedet.

Læs mere
21. november 2016 af Carl Juul Nielsen

På Kalundborg Gymnasium er der gennemsigtighed i opgavefordelingen. Lærerne kan se, hvor lang tid der er afsat til årets opgaver. Det er godt for dialogen, mener både lærere og ledere.

Læs mere
5. oktober 2016 af Carl Juul Nielsen

Ny undersøgelse viser, at gymnasielærere i højere grad end andre akademikere er utilfredse med balancen mellem arbejde og privatliv.

Læs mere
21. september 2016 af

Det er forståeligt, at vores formand, Annette Nordstrøm Hansen, for nylig angreb tidsregistreringen. For det er velkendt, at rigtig mange steder fungerer den ikke.

Læs mere
24. august 2016 af Malene Romme-Mølby

Lærerne har svært ved at gennemskue deres arbejdsplaner, fordi lederne fortsætter med deres eget akkordsystem, mener GL's formand. Hvis tidsregistreringen skal fortsætte, vil hun have lederne til at tage den seriøst.

Læs mere
2. juni 2016 af Malene Romme-Mølby

Tidsregistrering får hårde ord med på vejen fra tillidsrepræsentanter. De savner også åbenhed om, hvordan ledelserne tildeler lærerne opgaver efter en arbejdstidsaftale, der snart har tre år på bagen.

Læs mere
11. maj 2016 af Andreas Rasmussen

Selvom der på mange andre områder stadig er lokale skærmydsler om, hvordan OK 13 skal implementeres, så er et emne stort set gået fri. Alle parter siger nemlig, at der er styr på de lokale aftaler om tidsregistrering af studierejser.

Læs mere
20. maj 2015 af Malene Romme-Mølby

Almendannelse, resultatmålinger og uenighed om merarbejde er nogle af emnerne, som man kan læse i månedens nummer af Gymnasieskolen, der udkommer i dag.

Læs mere
12. maj 2015 af Johan Rasmussen

Hvis din årsnorm slutter til sommer, er det nu en god idé at tjekke dit tidsforbrug. Reager hurtigt, hvis du nærmer dig merarbejde, anbefaler GL.

Læs mere
24. marts 2015 af Malene Romme-Mølby

Et flertal af gymnasielærerne har stemt ja til OK 15. Afstemningen bar dog præg af en lavere stemmeprocent og flere blanke stemmer.

Læs mere
11. marts 2015 af Johan Rasmussen

Systemet med tidsregistrering fungerer stadig ikke på mange skoler, og det skaber usikkerhed blandt lærerne. Ny pjece fra GL skal hjælpe med at skabe klarhed og styr på tiden.

Læs mere
27. februar 2015 af Christian Wilde Langballe

Med 9 år på bagen i gymnasielærerjobbet begynder jeg så småt at anse mig selv som værende nogenlunde erfaren.
Jeg har prøvet lidt af hvert.
Jeg har sågar undervist på den gamle ordning før reformen (sidste årgang obligatorisk billedkunst – those were the days) og givet karakterer efter 13 skalaen.

Læs mere
27. maj 2014 af Katrine Pinborg

Årets eksamensperiode med den nye overenskomst er i gang. To tillidsrepræsentanter fortæller, hvordan de klarer den nye udfordring.

Læs mere
16. april 2014 af Johan Rasmussen

50 lærere fra et tilfældigt udvalgt stx-gymnasium har ladet Gymnasieskolernes Lærerforening (GL) se deres tidsregistreringer.
Tallene viser, at de fleste lærere ligger i nærheden af gennemsnittet, mens et mindretal af lærerne afviger markant fra gennemsnittet. En enkelt har 250 timer plus, mens en anden har 150 timer minus.

Læs mere
16. december 2013 af Andreas Rasmussen

Manglende dialog, ingen klare retningslinier, svækket tillid og et ”faretruende dårligt arbejdsmiljø”. Det er status på KVUC i København, hvis man spørger de ansatte, fire måneder efter OK 13 trådte i kraft.

Læs mere
6. november 2013 af Andreas Rasmussen

Der er stor forskel på, hvordan gymnasielærere oplever deres nye arbejdsdag, efter OK 13 trådte i kraft. Det viser de første indberetninger til Gymnasieskolens projekt Vores nye hverdag.

Læs mere
31. oktober 2013 af Andreas Rasmussen

OK 13 har vendt op og ned på mange gymnasielæreres hverdag. Arbejdstiden skal registreres detaljeret, og mange oplever en øget arbejdsbyrde. Nu vil fagbladet Gymnasieskolen skabe overblik over forandringerne.

Læs mere
17. oktober 2013 af Andreas Rasmussen

Moderniseringsstyrelsen forstår ikke de langsigtede konsekvenser af opgøret med lærerne og gymnasielærernes arbejdstidsaftaler. Det siger socialdemokratiske politikere, der har udgivet ny debatbog.

Læs mere
7. oktober 2013 af Tina Rasmussen

Moderniseringsstyrelsen "forventer", at gymnasielærerne registrerer deres arbejdstid - men svarer ikke klart på, om det er et direkte krav i overenskomsten.

Læs mere
3. oktober 2013 af Johan Rasmussen

Flere lærere på Nykøbing Katedralskole har allerede mange overtimer på timeregnskabet. De er spændte på, hvordan ledelsen vil håndtere det.

Læs mere
26. september 2013 af Tina Rasmussen

Flertallet af tillidsrepræsentanter mener ikke, at lærerne er blevet inddraget i forbindelse med det nye krav om tidsregistrering. Så bliver en forandringsproces svær, fastslår eksperter.

Læs mere
23. september 2013 af Tina Rasmussen

Lærere på flere af landets gymnasier vil ikke registrere deres arbejdstid. Rektorernes formand er ligeglad, selvom tidsregistrering er et krav i den nye overenskomst.

Læs mere
20. september 2013 af Malene Romme-Mølby

Foreløbig er arbejdet ikke anderledes, oplever lærerne Jørgen Wind-Willassen og Ulla Stampe Jakobsen på Herlev Gymnasium. Men de frygter, hvordan ledelsen vil bruge tidsregistreringen.

Læs mere

Tidsregistreringen er ikke et hit blandt lærerne. På mere end hvert tredje gymnasium er hovedparten af lærerne utilfredse med at skulle registrere deres arbejdstid, viser ny undersøgelse.

Læs mere
18. september 2013 af Tina Rasmussen

Som leder er det ens opgave at definere grænserne for arbejde – også i forhold til tidsregistrering. På de gymnasier, hvor det ikke er sket, er der stor risiko for uenighed og dårlig stemning blandt lærerne, vurderer ledelsesforsker.

Læs mere
18. september 2013 af Tina Rasmussen

Landets gymnasielærere er gået i gang med at registrere deres arbejdstid. Men på mere end hver tredje skole er man i vildrede og savner klare retningslinjer fra ledelsen, viser ny undersøgelse.

Læs mere
18. september 2013 af Andreas Rasmussen

I et gigantisk byggerod forsøger 110 lærere på Nørre Gymnasium i København at komme i gang med at registrere deres arbejdstid. Usikkerhed og manglende rutiner betyder, at hver fjerde underviser endnu ikke er begyndt på tælleriet.

Læs mere
17. september 2013 af Tina Rasmussen

På flertallet af landets gymnasier skal lærerne blot registrere deres samlede arbejdstid. De skal ikke skrive ned, hvad de præcist har brugt tiden på, viser ny undersøgelse.

Læs mere
15. august 2013 af

Der var optræk til storm som følge af OK13, men en dejlig sommer og en seriøs genopladning af alle batterier lader til at have dæmpet gemytterne og givet energi til at tackle udfordringerne med tidsregistrering og de mange nye medarbejdere.

Læs mere
18. juni 2013 af Johan Rasmussen

Tidsregistrering af arbejdstiden er nu integreret i systemerne Ludus Suite og Lectio. Målet er, at det skal være nemt og enkelt at bruge, siger virksomhederne bag systemerne.

Læs mere
29. maj 2013 af Johan Rasmussen

Mens mange lærere og tillidsrepræsentanter sukker efter en lokalaftale, har fællestillidsrepræsentant på VUC Fyn det anderledes. Hun er gået benhårdt efter at få en ordentlig tidsregistrering.

Læs mere

Tre lærere prøvede at tidsregistrere deres arbejde i en uge. De blev blandt andet overraskede over, hvor hurtigt timerne løber op.

Læs mere
13. maj 2013 af Laura Engstrøm

– det mener Lotte Espenhain Møller, der er forhandlingsleder i Dansk Magisterforening. For at registrere sin tid er ensbetydende med, at man får sat en grænse for det ellers så grænseløse arbejde. Men hun kan godt forstå, hvorfor det sætter sindene i kog. For der ligger også en umyndiggørelse i, at gymnasielærerne nu skal tjekke ind og ud, hvornår de arbejder.

Læs mere
24. april 2013 af Johan Rasmussen

Rektorerne skal tage tidsregistrering alvorligt. Det slår Moderniseringsstyrelsen fast i et brev til lederne. Tidsregistrering er en forudsætning for at kunne opgøre lærernes merarbejde, skriver styrelsen.

Læs mere
24. april 2013 af Johan Rasmussen

Tidsregistrering skal tages alvorligt af rektorerne. Det er både et vigtigt ledelsesredskab og et værn mod det grænseløse arbejde, mener formand for GL Gorm Leschly. Han er forundret over rektorformand Jens Boe Nielsens fortolkning af tidsregistrering.

Læs mere
24. april 2013 af Johan Rasmussen

Rektorformand Jens Boe Nielsen siger på den ene side, at han ikke vil bruge tidsregistrering til at holde øje med, hvor mange timer den enkelte lærer arbejder. På den anden side mener han, det skal tages alvorligt, hvis en lærer arbejder for meget.

Læs mere
10. april 2013 af Johan Rasmussen

Tidsregistrering er et helt centralt element i den nye overenskomst. I en ny elektronisk håndbog fra GL om den nye overenskomst beskrives det, hvordan registrering af arbejdstiden kan bruges i praksis.

Læs mere
21. marts 2013 af Johan Rasmussen

Lærerne på Campus Bornholm skal efter sommerferien skrive ned, hvor mange timer de arbejder. Tillidsrepræsentant mener, det er den mindst dårlige løsning.

Læs mere