Stress

26. oktober 2016 af Carl Juul Nielsen

Jesper Beyer Nielsen er en af mange gymnasielærere, der kender til kampen med at få privatliv og arbejde til at spille sammen. Han mener, at arbejdet kan blive ved og ved, hvis du ikke selv siger stop.

Læs mere
19. august 2015 af Louise Wethke Buch

Næsten 80 procent af de nye lærere har følt sig stressede på et tidspunkt, viser en ny undersøgelse, som Gymnasieskolen har lavet. For mange opgaver og forventninger til sig selv er hovedårsagerne.

Læs mere
13. august 2015 af Tina Rasmussen

Den professionelle kapital på Sorø Akademis Skole er blevet målt. Undersøgelsen skal bruges til at skabe så god undervisning og lærertrivsel som overhovedet muligt, siger rektor og tillidsrepræsentant.

Læs mere
23. juni 2015 af Tina Rasmussen

Flere og flere gymnasier bruger GL's nye spørgeskema til at måle den professionelle kapital. Det er det samarbejdsværktøj, lærere og ledere har savnet, siger Annette Nordstrøm Hansen, formand for GL.

Læs mere
20. maj 2015 af Malene Romme-Mølby

Almendannelse, resultatmålinger og uenighed om merarbejde er nogle af emnerne, som man kan læse i månedens nummer af Gymnasieskolen, der udkommer i dag.

Læs mere
6. maj 2015 af Johan Rasmussen

Halvdelen af lærerne mener, at deres arbejdsplads gør alt for lidt for at forbygge stress. Det viser en ny undersøgelse. Mange lærere oplever, at stress er den enkeltes problem.

Læs mere
5. maj 2015 af Tina Rasmussen

Der er ikke nok fokus på det psykiske arbejdsmiljø i den uddannelse, gymnasiernes tillidsrepræsentanter får, siger arbejdsmiljøkonsulent i DUS. GL erkender problemet.

Læs mere
14. april 2015 af Johan Rasmussen

Stressramte og delvis sygemeldte lærere, som kommer tilbage på arbejdspladsen risikerer at blive presset til at gå på deltid. GL mener, det er uetisk.

Læs mere
8. april 2015 af Johan Rasmussen

Pauserne er isoleret set den bedste måde at forebygge stress på en arbejdsplads. Men pausekulturen er mange steder for ringe, mener stressekspert Einar Baldursson.

Læs mere
27. marts 2015 af Louise Wethke Buch

Den første tid som ny lærer er meget stressende, fortæller to nyuddannede til gymnasieskolen.dk. Men erfaringen har gjort, at de nu hviler mere i sig selv og tør sætte grænser for deres arbejde.

Læs mere
26. marts 2015 af Tina Rasmussen

Det kræver en indsats fra både ledelse, tillidsrepræsentant og den enkelte lærer, hvis man vil undgå stress på landets gymnasier. Arbejdsmiljøkonsulent hos DUS Henry Charles Holm kommer her med 10 konkrete råd.

Læs mere
25. marts 2015 af Tina Rasmussen

Stress er tabu på mange gymnasier. Skal det ændres, skal lærerne blive bedre til at anerkende hinanden, siger stress-eksperter.

Læs mere
25. marts 2015 af Johan Rasmussen

Gymnasielærere er blandt de mest stressede faggrupper i Danmark, og siden OK 13 blev rullet ud på skolerne, tyder det på, at stress er blevet et større problem. Stress gør dig bogstaveligt talt dummere og til en dårligere underviser, siger en forsker. Det værste er dog, at for meget stress truer din identitet som menneske, siger en anden.

Læs mere
25. marts 2015 af Johan Rasmussen

En klage fra en elev fik gymnasielærer Helga Falkesgaard til at bryde sammen efter en periode med stress. Efter et år på deltid vender hun nu tilbage på fuld tid med fornyet arbejdsglæde. Det stigende arbejdspres i gymnasiet betyder, at hun sænker ambitions­niveauet – og den erkendelse vil redde hende fra at gå ned en gang til, mener hun.

Læs mere
25. marts 2015 af Tina Rasmussen

Stress er stadig et tabu på mange gymnasier. Der er brug for en kulturændring, siger Henry Charles Holm, arbejdsmiljøkonsulent hos DUS. Han taler ofte med stressramte gymnasielærere, der ikke har sagt noget til hverken kolleger, tillidsrepræsentant eller ledelse.

Læs mere

Gymnasielærere har det svært, når de vender tilbage til skolen efter en sygemelding på grund af stress. De savner støtte og føler sig presset tilbage på fuld styrke igen for hurtigt – både af ledelsen og sig selv.

Læs mere
2. februar 2015 af Tina Rasmussen

Mange lærere sover dårligt, viser nye tal. Arbejdsmiljøekspert Tage Søndergård Kristensen er bekymret over tendensen. Søvnbesvær er et af de tydeligste symptomer på stress, siger han.

Læs mere
2. september 2014 af Johan Rasmussen

Stress kan være et alvorligt problem for både den enkelte og for skolen, og derfor skal det forebygges, siger Danmarks førende stressekspert Bo Netterstrøm.

Læs mere
12. august 2014 af Johan Rasmussen

Flere gymnasielærere fik sidste år psykologhjælp på grund af deres arbejde. Den enkelte, ledelsen og kolleger skal sætte ind nu for at undgå en gentagelse.

Læs mere
28. maj 2014 af Malene Romme-Mølby

Gymnasielærer Karina Borgbjerg Rohde havde egentligt fået nok af gymnasieverdenen. For mange vikariater og et stressforløb var årsagen. Men nu behøver hun alligevel ikke at droppe sit drømmejob.

Læs mere
22. maj 2014 af Malene Romme-Mølby

Stress, hjertekarsygdomme og et dårligere udført arbejde. Det er nogle af konsekvenserne ved at sende lærere fra vikariat til vikariat, advarer to førende arbejdspsykologer.

Læs mere
21. maj 2014 af Malene Romme-Mølby

Flere år med midlertidige ansættelser og en ledelse, som brød reglerne, har tæret på Karina Borgbjerg Rohde. Hun blev ramt af stress og tvivler nu på, om drømme­jobbet er værd at kæmpe for.

Læs mere
26. februar 2014 af Johan Rasmussen

”Falsk frihed”. Sådan betegner ledelsesrådgiver Christian Ørsted mange medarbejderes - og ikke mindst yngre læreres - arbejdsliv.

Læs mere
21. maj 2013 af Anders C. Østerby

Elever på Ikast-Brande Gymnasium har fået et kursus i mindfulness for at komme hverdagens stress til livs. Flere elever bruger det for at få ro på op til en eksamen eller en opgave.

Læs mere
6. februar 2013 af Tina Rasmussen

Fremover bliver det vanskeligere for gymnasierektorer at skille sig af med lærere, der er gået ned med stress. Det vurderer GL efter ny principiel dom.

Læs mere
13. december 2012 af Tina Rasmussen

Arbejdsmiljørepræsentanter involveres ikke, når medarbejdere bliver sygemeldt med stress. Det skyldes, at ledere fokuserer på de private årsager til stress, viser nyt forskningsprojekt.

Læs mere
8. maj 2012 af Tina Rasmussen

En ujævn arbejdsbelastning og mange timers forberedelse får især unge gymnasielærere til at brænde sammen.

Læs mere

Dialogen med elever på e-mail, sociale medier og så videre er blevet en væsentlig del af undervisningen for mange lærere. 43 procent af lærerne svarer dagligt eller flere gange dagligt på elevers henvendelser på elektroniske medier. Der er behov for retningslinjer på området, mener ekspert.

Læs mere

Mange gymnasielærere bruger hver uge over 10 timer på aften- og weekendarbejde, viser en ny undersøgelse.

Læs mere
10. oktober 2011 af Tina Rasmussen

Latteryoga og forsøg med mus i Zoologisk Have. Det har været med til at skabe en kultur på Gammel Hellerup Gymnasium, hvor lærere og ledelse kan tale åbent om stress. Initiativet er ét af de i alt 49 projekter, der har fået støtte i forbindelse med GL's projekt "Attraktive Arbejdspladser".

Læs mere
28. februar 2011 af Peter Keiding

På Mulernes Legatskole forsøger lærerne at tage sygemeldinger i opløbet. Et projekt om stresshåndtering skal for eksempel gøre det legitimt at sige fra, hvis man bliver spurgt, om man vil arbejde ekstra timer.

Læs mere
25. februar 2011 af Peter Keiding

Hvad sker der i hjernen, når vi får stress? Og hvordan skal det behandles? Få svarene fra sagkundskaben i form af hjerneforsker professor Jørgen Scheel-Krüger fra CFIN på Aarhus Universitet.

Læs mere
25. februar 2011 af Tina Rasmussen

Rektorerne gør allerede meget for at hjælpe nye lærere i gang. Men de kan godt blive bedre til at afmystifisere stress, lyder det fra rektorformand Jens Boe Nielsen.

Læs mere
25. februar 2011 af Tina Rasmussen

Hellere tie stille end indrømme, at man ikke kan klare arbejdspresset. På landets gymnasier er stress ikke noget, unge lærere taler højt om. Det mærker man både i GL og Danske Underviserorganisationers Samråd. Der er brug for en kulturændring, og rektorerne har en stor del af ansvaret for at skabe den, lyder det.

Læs mere
25. februar 2011 af Tina Rasmussen

29-årige Mads Nielsen er sygemeldt. Efter kun fem måneder som årsvikar gik han ned med stress. Færre klasser og en erfaren kollega som tutor kunne have forhindret det, mener han.

Læs mere

Store krav fra elever, rektorer og familie får stadig flere yngre gymnasielærere til at brænde sammen. Sådan er meldingen fra de organisationer og virksomheder, som hjælper stressramte lærere.

Læs mere