Snyd

5. februar 2016 af Carl Juul Nielsen

Ifølge formanden for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Veronica Arhensbøll Schultz, kan manglende akademisk baggrund også være årsag til snyd i gymnasiet.

Læs mere
23. april 2015 af Henrik Stanek

Hvis man vil snyde sig i gymnasiet, er det dumt at overlade optagelsesprøven til en kammerat, som klarer opgaverne med glans. Det må en dreng fra Kolding sande.

Læs mere
25. marts 2014 af Tina Rasmussen

Der bliver hentet masser af hjælp hos mor og far, når gymnasie- og hf-elever laver deres store skriftlige opgave. Skolerne bør tilbyde mere vejledning i selve skriveperioden, mener elevernes formand.

Læs mere
10. oktober 2012 af Johan Rasmussen

En gymnasieelev blev i går dømt for at have logget sig ind på Lectio og ændret karakterer. Den slags snyd vil blive opdaget før eller siden, mener firmaet bag Lectio.

Læs mere
26. september 2012 af Johan Rasmussen

Lærere på skoler med Lectio har fået en plagiatkontrol til skriftlige opgaver. Forsker på DTU Philip Bille afslører her hemmeligheden bag systemet.

Læs mere
24. oktober 2011 af Cecilie Holm og Susanne Baden

Udkastet til et statsligt system, der kan spore gymnasieelevers snydeopgaver, er udarbejdet. Men efter tre år mangler pengene stadig at blive bevilliget, hvis plagiatkontrollen skal blive til noget.

Læs mere
24. oktober 2011 af Johan Rasmussen

Smartphones og brugen af Google Translate er nogle af forklaringerne på, at flere elever i år blev taget for at snyde til studentereksamen. Ministeriet for Børn og Undervisning varsler nye eksamensformer, og det bakkes op af skolerne.

Læs mere
24. oktober 2011 af Cecilie Holm og Susanne Baden

Elevernes præstationer svinger så meget på grund af snyd, at lærerne i flere fag på landets mest søgte gymnasium nu vægter test på skolen højere end de daglige opgaver. På et andet gymnasium overvejer man helt at afskaffe karaktererne.

Læs mere
24. oktober 2011 af Cecilie Holm og Susanne Baden

Den officielle snydepolitik på et gymnasium er ikke nødvendigvis den, der bliver praktiseret. Vi sidder alene med at håndtere elevernes snyd, lyder det fra to gymnasielærere. Her er deres historie om hverdagen på to danske gymnasier.

Læs mere
24. oktober 2011 af Sisken Laugesen

Mange gymnasieelever snyder. De gør det, fordi andre gør det, og fordi det er nemt, siger samfundsforsker Johannes Andersen.

Læs mere
24. oktober 2011 af Cecilie Holm og Susanne Baden

Rektorer bestemmer selv konsekvenserne, hvis en elev fusker med de daglige opgaver. Det giver ulige vilkår for landets gymnasieelever, mener Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, som ønsker nationale retningslinjer for, hvordan gymnasierne straffer for snyd.

Læs mere
24. oktober 2011 af Cecilie Holm og Susanne Baden

Kasper fik studenterhuen på i sommer. Når han ser tilbage, snød han med hver tredje opgave i løbet af sin gymnasietid. Den eneste gang, han blev opdaget, var det uden konsekvenser. Nu er planen at læse videre på universitetet.

Læs mere
24. oktober 2011 af Cecilie Holm og Susanne Baden

Landets gymnasier har et stigende problem med elever, der snyder. De henter gamle opgaver på internettet, hvor særlige hjemmesider giver mulighed for systematiseret snyderi. Rektorformanden mener, at man kun fanger toppen af isbjerget.

Læs mere
24. oktober 2011 af Cecilie Holm

Halvdelen af landets gymnasieelever har kopieret opgaver, de har fundet på ?internettet. Det viser en omfattende undersøgelse. Rektorformand erkender, at han ikke ved, hvad der kan gøres for at mindske snyderiet, der også rammer eksamen.

Læs mere