Min gymnasietid

23. februar 2015 af Louise Wethke Buch

Da Det Frie Gymnasium var lukningstruet, stod Anne Dorte Michelsen i de københavnske gader og sang og protesterede. Skolen var hendes familie, og den har haft afgørende betydning for det, hun laver i dag.

Læs mere
5. november 2014 af Katrine Pinborg

Steffen Brandt nød friheden og at udfordre sig selv i gymnasiet blandt andet med teaterforestillinger. Men han udfordrede også sin dansklærer, der måtte bære over med hans grænsesøgende stile.

Læs mere
20. oktober 2014 af Tina Rasmussen

Piger og øl. Og en ganske særlig lærer med vid og selvironi, der var en "kæmpe inspiration for alle usikre unge mennesker". Det husker instruktør og manuskriptforfatter Ole Bornedal især fra sine tre år på Nørresundby Gymnasium.

Læs mere
3. oktober 2014 af Simone Øbing-Jørgensen

Lærernes engagement og energi var for Politikens uddannelsesredaktør Jacob Fuglsang altafgørende.

Læs mere
4. september 2014 af Katrine Pinborg

Rige folks forkælede og forkomne afkom. Sådan beskriver professor Vincent F. Hendricks sine klassekammerater fra gymnasiet. Han har ikke meget positivt at fremhæve om sin gymnasietid, hvor han efter 1.g ikke vekslede et ord med nogen elever på skolen.

Læs mere
13. august 2014 af Malene Romme-Mølby

Uddannelses- og forskningsministeren kæmpede imod at blive politiker – og dermed en del af børnehaven. Men hun synes, at gymnasiet skubbede hende i den politiske retning, fordi lærerne og fagene motiverede og engagerede hende til at diskutere og være kritisk

Læs mere
6. juni 2014 af Andreas Rasmussen

En struktureret dansklærer gav vicedirektør Barbara Bertelsen, Moderniseringsstyrelsen, interessen for stringent skriftlig kommunikation og analyse. Det betød, at medicinstudiet blev skrottet til fordel for jura.

Læs mere
10. oktober 2013 af Malene Romme-Mølby

Det var i gymnasiets elevråd, at statministerens første interesse for politik spirede. At Ishøj er en atomvåbenfri zone kan måske også skyldes Helle Thorning-Schmidts tidlige politiske engagement.

Læs mere
4. september 2013 af

En ørkenvandring iblandt lærere blottede for engagement og pædagogisk kompetence. Forfatteren Carsten Jensen lægger ikke fingrene imellem, når han beskriver sin gymnasietid. Han er dog dybt taknemmelig for en lærers venskab.

Læs mere
29. august 2013 af Malene Romme-Mølby

Mødet med gymnasiet blev en brat opvågnen for Sissel-Jo Gazan, fordi det pludselig ikke var muligt at bluffe lærerne ved bare at være velformuleret eller fortælle en tryllebindende historie.

Læs mere
14. august 2013 af Tina Rasmussen

Hvorfor skal vi egentlig lære det her? Sådan tænkte fremtidsforsker Anne Skare Nielsen tit, da hun gik i gymnasiet. Fra de tre år husker hun mest festerne og friheden. Og fysiklæreren, der slagtede hende til eksamen.

Læs mere
24. juni 2013 af Tina Rasmussen

Det var i dansktimerne i gymnasiet, at manuskriptforfatter og tv-kok Adam Price for første gang mærkede glæden ved at fortælle historier – og han har den stadig.

Læs mere
17. juni 2013 af Johan Rasmussen

Søren Ryge Petersen, som netop har vundet Modersmål-Prisen, begyndte på Høng Studenterkursus i 1963. Forelskelser, fysikundervisningen og Kennedys død står stærkest i hukommelsen.

Læs mere
19. marts 2013 af Mette Signe Wagner Hald

En travl hverdag med Operation Dagsværk, Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, elevråd og frustrationer over naturfag og italiensk prægede Johanne Schmidt-Nielsens gymnasietid.

Læs mere
8. marts 2013 af Mette Signe Wagner Hald

Ellen Trane Nørbys gymnasietid bød på kogekunst i fransk og en mærkelig fornemmelse i maven, når hun købte øl af sin far til gymnasiefesterne.

Læs mere
7. februar 2013 af Malene Romme-Mølby

Selvom om tv-værten talte bedre amerikansk end læreren, var hun ikke imponeret. Kim Bildsøe Lassen mindes både de gode og de dårlige lærere.

Læs mere
29. januar 2013 af Johan Rasmussen

Det var et stort kulturchok, da Henrik Stagetorn kom fra den lille kommuneskole i Slangerup til en gymnasieklasse i København. Forsvarsadvokaten kom dog hurtigt efter det.

Læs mere
23. januar 2013 af Tina Rasmussen

Han fik fem for sin første danske stil og forstod ingenting af de første matematiktimer. Mødet med gymnasiet var som at blive pillet ned fra samtlige piedestaler, husker DR-journalist Anders Agger.

Læs mere
23. januar 2013 af Johan Rasmussen

Undervisningsminister Christine Antorini elskede dansk i gymnasiet, men diskuterede med sin matematiklærer, om det var nødvendigt at lære andengradsligninger.

Læs mere
14. januar 2013 af Malene Romme-Mølby

En dansklærer tændte Stefan Hermanns læselyst – før gad han ellers ikke at læse. Rektoren for professionshøjskolen Metropol ser tilbage på sin gymnasietid med ritualisering og dannelse. Det savner han i nutidens uddannelseskultur.

Læs mere
3. januar 2013 af Tina Rasmussen

En tid med højt til loftet og plads til at drømme. Sådan husker Stine Bosse, bestyrelsesformand for Det Kongelige Teater, sine gymnasieår.

Læs mere
20. december 2012 af Tina Rasmussen

En matematiklærer, der nærmest gjorde hende forelsket i trigonometri, og dansktimer med masser af politiske diskussioner. Det er noget af det, Charlotte Rønhof, forskningspolitisk chef i DI, husker fra årene i gymnasiet.

Læs mere
12. december 2012 af Malene Romme-Mølby

En historielærer åbnede verden for Noemi Katznelson, som ser tilbage på sin gymnasietid med stor frihed. Det mangler der i nutidens gymnasium, mener ungdomsforskeren.

Læs mere
12. december 2012 af Johan Rasmussen

Forfatteren Peter Øvig Knudsen var med egne ord både dygtig og dumstædig, da han gik i gymnasiet, og havde utallige diskussioner med lærerne.

Læs mere
3. december 2012 af Malene Romme-Mølby

Han fik ikke lov til at gennemføre gymnasiet. Men Manu Sareen synes alligevel, at det var den bedste tid i hans liv. Det skyldes især én lærer.

Læs mere