læreplan

17. marts 2017 af Johan Rasmussen

24-timers eksamen i historie er væk i udkastet til den nye læreplan. Den nye korte historieeksamen kommer fra ministerens tværfaglige læreplansgruppe.

Læs mere

Lærere med erfaringer i digitale eksamener i fremmedsprog afviser, at Google Translate kan hjælpe elever til en bedre eksamen. Andre lærere er skeptiske.

Læs mere
7. marts 2017 af Johan Rasmussen

Udkastet til de nye læreplaner viser, at antallet af 24-timers eksamener bliver kraftigt beskåret. Flere faglige foreninger vil arbejde for eksamensformen til det sidste.

Læs mere
22. december 2016 af Malene Romme-Mølby

Merete Riisager har nu taget initiativ til at oprette en ny læreplansarbejdsgruppe, hvor hun selv udpeger medlemmerne. Det er et nyt tiltag i forhold til hendes forgænger. Derfor har redaktionen forsøgt at få baggrunden for det ekstra led.

Læs mere
16. december 2016 af Johan Rasmussen

Lærernes interesse for at deltage i udformningen af læreplaner er overvældende. 103 historielærere diskuterede de nye læreplaner på Hvidovre Gymnasium.

Læs mere
21. september 2016 af Malene Romme-Mølby

Det kan være svært at forstå et politisk kompromis, som gymnasiereformen er. Men de fremmødte gymnasielærere på gårsdagens informationsmøde forsøgte. Ministeriet og GL måtte stå for skud.

Læs mere
11. november 2014 af Anne Boie Johannesson

Jeg har igen i år haft glæden af at undervise noget af tiden på de fagdidaktiske pædagogikumkurser i kemi. Og det er simpelthen en stor fornøjelse! Der er så mange ideer, så meget inspiration, nytænkning, gå-på-mod og lyst til videndeling, at jeg er kommet hjem med en hel masse, som jeg gerne vil afprøve eller arbejde videre med.

Læs mere