karakter

26. maj 2015 af Louise Daugaard Madsen

Skoleåret er ved at være omme.
3 års eleverne har netop afsluttet deres fag, og snart vil eksamenerne vise, hvor meget viden de har taget til sig på de tre år. Det er her bekymringerne tager til.
Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at mine elever har lært utrolig meget, men har de lært nok? Vi følger vores fags bekendtgørelse - vi tjekker op på reglerne og sågar dobbelttjekker.

Læs mere
12. marts 2015 af Louise Daugaard Madsen

I sommer læste jeg en artikel i Information med titlen "Kun hvis jeg får 12 er jeg god nok", og indholdet chokerede mig noget.
Kunne det være rigtigt, at kun et 12-tal kunne give tilfredsstillelse, og alt under var lig med fiasko- et tegn på man ikke havde ydet nok.

Læs mere
2. oktober 2013 af Malene Romme-Mølby

Regeringen fremlagde i dag sit udspil til en reform af erhvervsuddannelser. Adgangskrav og flere campusser kan også få konsekvenser for de gymnasiale uddannelser.

Læs mere
17. august 2012 af Malene Nyborg Madsen

Lange nætter. Alt for mange kopper kaffe. Søvn i øjnene, når man med et lettelsens suk, kan aflevere en opgave, som man har brugt meget tid og energi på at skrive. Og hvad sker der så, når man får den tilbage? Bum. Du er et 7-tal!

Læs mere
29. juni 2012 af Johan Rasmussen

64 procent af de unge, som for tre år siden blev vurderet til at være ”måske egnede” til gymnasiet, er netop blevet studenter, viser opgørelse fra Gymnasieskolernes Rektorforening.

Læs mere
28. juni 2012 af Johan Rasmussen

Der er aldrig før blevet givet så mange 12-taller til studentereksamen, viser foreløbige tal.

Læs mere
24. oktober 2011 af Cecilie Holm og Susanne Baden

Udkastet til et statsligt system, der kan spore gymnasieelevers snydeopgaver, er udarbejdet. Men efter tre år mangler pengene stadig at blive bevilliget, hvis plagiatkontrollen skal blive til noget.

Læs mere
24. oktober 2011 af Johan Rasmussen

Smartphones og brugen af Google Translate er nogle af forklaringerne på, at flere elever i år blev taget for at snyde til studentereksamen. Ministeriet for Børn og Undervisning varsler nye eksamensformer, og det bakkes op af skolerne.

Læs mere
24. oktober 2011 af Cecilie Holm og Susanne Baden

Elevernes præstationer svinger så meget på grund af snyd, at lærerne i flere fag på landets mest søgte gymnasium nu vægter test på skolen højere end de daglige opgaver. På et andet gymnasium overvejer man helt at afskaffe karaktererne.

Læs mere
24. oktober 2011 af Cecilie Holm og Susanne Baden

Den officielle snydepolitik på et gymnasium er ikke nødvendigvis den, der bliver praktiseret. Vi sidder alene med at håndtere elevernes snyd, lyder det fra to gymnasielærere. Her er deres historie om hverdagen på to danske gymnasier.

Læs mere
24. oktober 2011 af Sisken Laugesen

Mange gymnasieelever snyder. De gør det, fordi andre gør det, og fordi det er nemt, siger samfundsforsker Johannes Andersen.

Læs mere
24. oktober 2011 af Cecilie Holm og Susanne Baden

Rektorer bestemmer selv konsekvenserne, hvis en elev fusker med de daglige opgaver. Det giver ulige vilkår for landets gymnasieelever, mener Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, som ønsker nationale retningslinjer for, hvordan gymnasierne straffer for snyd.

Læs mere
24. oktober 2011 af Cecilie Holm og Susanne Baden

Kasper fik studenterhuen på i sommer. Når han ser tilbage, snød han med hver tredje opgave i løbet af sin gymnasietid. Den eneste gang, han blev opdaget, var det uden konsekvenser. Nu er planen at læse videre på universitetet.

Læs mere
24. oktober 2011 af Cecilie Holm og Susanne Baden

Landets gymnasier har et stigende problem med elever, der snyder. De henter gamle opgaver på internettet, hvor særlige hjemmesider giver mulighed for systematiseret snyderi. Rektorformanden mener, at man kun fanger toppen af isbjerget.

Læs mere
24. oktober 2011 af Cecilie Holm

Halvdelen af landets gymnasieelever har kopieret opgaver, de har fundet på ?internettet. Det viser en omfattende undersøgelse. Rektorformand erkender, at han ikke ved, hvad der kan gøres for at mindske snyderiet, der også rammer eksamen.

Læs mere