Afskedigelser

6. april 2017 af Johan Rasmussen

Gymnasielærere bliver afskediget på grund af færre elevansøgere i år. Generelle nedskæringer på skolerne gør situationen værre.

Læs mere
30. januar 2017 af Johan Rasmussen

Voldgiftssag frikender Th. Langs HF & VUC for "usaglige" afskedigelser. Kendelsen slår dog fast, at hvis en skole budgetterer med overskud skal det være "forsvarligt" og "ansvarligt".

Læs mere
30. januar 2017 af Andrea Lisa Blicker

Kære Merete Riisager

Læs mere
20. oktober 2016 af Tina Rasmussen

Hver fjerde af de afskedigede gymnasielærere, der har fulgt et karriereforløb hos MA, har fået nyt arbejde. Bortset fra en enkelt er de alle blevet lærere igen.

Læs mere
19. oktober 2016 af Johan Rasmussen

Flere lærere vil ikke ytre sig internt om kritisable forhold på deres skole, viser ny medlemsundersøgelse. Stort problem, mener GL.

Læs mere
17. oktober 2016 af Malene Romme-Mølby

Casper Viderup Eriksen tog chancen og meldte sig frivilligt, da der skulle afskediges lærere. For ham betød det en ny start som lærer på et grønlandsk gymnasium.

Læs mere
11. oktober 2016 af Johan Rasmussen

Det psykiske arbejdsmiljø er i bund på Th. Langs HF & VUC i Silkeborg, mener en række lærere. Efter flere afskedigelser tør ingen længere kritisere ledelsen.

Læs mere
29. september 2016 af Johan Rasmussen

Afskedigede lærere er vrede over, de mistede jobbet samtidig med, at ledelsen på Th. Langs HF & VUC vil skabe overskud. En voldgiftssag skal afgøre om deres afskedigelser var usaglige.

Læs mere
23. september 2016 af Carl Juul Nielsen

Både ledere og GL forstår ikke, at undervisningsminister Ellen Trane Nørby holder fast i, at skolerne kan spare og samtidig bibeholde kvaliteten i undervisningen.

Læs mere
19. september 2016 af Johan Rasmussen

Fra i år og frem til 2020 mister gymnasierne næsten 1,6 milliarder kroner, hvis regeringens foreslåede nedskæringer gennemføres. På gymnasierne er der allerede 1.000 færre lærere, selv om nedskæringerne først lige er begyndt.

Læs mere
13. september 2016 af Johan Rasmussen

På et år er der blevet 1.000 færre lærere på gymnasieskolerne, viser en ny undersøgelse. Nedskæringerne har slået voldsomt igennem.

Læs mere
8. september 2016 af Malene Romme-Mølby

Gymnasielærer Søren Wilhjelm kan i næste uge vende tilbage til sin arbejdsplads. Derudover får han en kompensation. Det blev udfaldet efter forhandlingerne mellem den afskedigede lærer og Campus Bornholm.

Læs mere
5. september 2016 af Malene Romme-Mølby

Søren Wilhjelm var ikke i tvivl om, at han blot havde brugt sin ytringsfrihed. Men det var alligevel hårdt at blive afskediget på grund af det.

Læs mere
16. august 2016 af Malene Romme-Mølby

Nykøbing Katedralskole fulgte ikke reglerne, da den ansatte folkeskolelærere i stedet for gymnasielærere, fastslår Styrelsen for Undervisning og Kvalitet nu.

Læs mere
20. juni 2016 af Malene Romme-Mølby

Dette skoleår har for Simon Pors Knudsen været mere følelsesmæssigt turbulent end normalt. Først blev han afskediget, så blev han ansat som årsvikar et andet sted, men for kort tid siden fik han sit gamle job tilbage igen.

Læs mere
27. maj 2016 af Malene Romme-Mølby

Et stort flertal støtter op om at bruge penge fra GL's reservefond til tilbud for afskedigede gymnasielærere.

Læs mere
21. marts 2016 af Carl Juul Nielsen

Når en medarbejder bliver opsagt, påvirker det hele arbejdspladsen. Derfor er det vigtigt, at det forberedende arbejde er gjort, og at der på arbejdspladsen kan tales åbent om afskedigelserne.

Læs mere
17. marts 2016 af Johan Rasmussen

Mange skoler afskediger lærere på grund af nedskæringer, men andre skoler skal ansætte lærere i de næste måneder.

Læs mere
14. marts 2016 af Malene Romme-Mølby

Er det i orden at fastansætte folkeskolelærere, samtidig med at man afskediger gymnasielærere, som det er sket på Nykøbing Katedralskole? Det skal en styrelse under Undervisningsministeriet nu tage stilling til.

Læs mere
11. marts 2016 af Carl Juul Nielsen

Morten Sørensen, TR på Høje Taastrup Gymnasium

"Jeg har svært ved at se, hvordan man kan være imod det her forslag. Det er jo tragisk. Så jeg tænker, at vi selvfølgelig skal støtte det.

Læs mere
11. marts 2016 af Carl Juul Nielsen

Ane Justesen, TR på VUC Nordjylland, Hjørring

Læs mere
10. marts 2016 af Morten Jest

GL's repræsentantskab stemte på et ekstraordinært møde ja til at åbne foreningens reservefond til særlige hjælpeinitiativer i forbindelse med afskedigelser i kølvandet på nedskæringerne.

Læs mere
1. marts 2016 af Johan Rasmussen

Lærere omkring de 60 år får en stor økonomisk lussing, når de bliver fyret. Og chancerne for at finde et nyt job er små.

Læs mere
26. februar 2016 af Johan Rasmussen

Flere afskedigede lærere mener, de har mistet deres job, fordi de har været kritiske og åbenmundede over for ledelsen

Læs mere
25. februar 2016 af Johan Rasmussen

En historielærer på VUC Aarhus mener, han har mistet sit job, fordi han har kritiseret ledelsen. Det afviser ledelsen dog.

Læs mere
25. februar 2016 af Malene Romme-Mølby

Folkeskolelærere må ikke fastansættes i gymnasiet. Og slet ikke når man vælger at afskedige syv gymnasielærere. Derfor har GL meldt Nykøbing Katedralskole til Undervisningsministeriet.

Læs mere
24. februar 2016 af Malene Romme-Mølby

Konsekvenserne af nedskæringer på gymnasierne bekymrer en del partier. Derfor var undervisningsministeren kaldt i samråd.

Læs mere
22. februar 2016 af Malene Romme-Mølby

Det seneste nummer af Gymnasieskolen handler kun om nedskæringer. Vi viser, hvilke konsekvenser nedskæringerne har på skoler rundt i landet.

Læs mere
22. februar 2016 af Andreas Rasmussen

Når besparelserne presser sig på, skal tillidsrepræsentanterne navigere i hajfyldt farvand. Derfor har de brug for at udveksle viden og erfaringer.

Læs mere
19. februar 2016 af Andreas Rasmussen

Selv om økonomien halter, skal der rigtigt meget til, før Undervisningsministeriet afsætter bestyrelsen på et gymnasium. Det viser ny statistik.

Læs mere
18. februar 2016 af Tina Rasmussen

De aktuelle fyringer på gymnasierne går ud over lærernes sammenhold. Støt de ramte kolleger. Det kan genskabe lidt af den gode stemning på lærerværelset, lyder anbefalingen fra erhvervspsykolog Poula Jakobsen.

Læs mere
12. februar 2016 af Tina Rasmussen

På Århus Akademi er seks lærere blevet fyret, og fire skal gå ned i tid. Det har skabt snak i krogene på lærerværelset og udfordret sammenholdet, fortæller to af skolens lærere.

Læs mere
11. februar 2016 af Johan Rasmussen

Tre unge vikarer, som alle drømte om at blive gymnasielærer, erkender nu, at de på kort tid er kommet meget langt bag i jobkøen.

Læs mere
10. februar 2016 af Carl Juul Nielsen

GL har tilpasset en række tilbud til afskedigede medlemmers nye virkelighed.

Læs mere
9. februar 2016 af Johan Rasmussen

Situationen med afskedigelser er nu så alvorlig, at GL blandt flere nye tilbud giver økonomisk støtte til ledige for at finde et job uden for sektoren.

Læs mere
8. februar 2016 af Andreas Rasmussen

Når gymnasierne skal spare, skal tillidsrepræsentanten både hjælpe ledelsen og sine kolleger. Derfor havner de let som en lus mellem to negle, fortæller erhvervspsykolog.

Læs mere
25. januar 2016 af Malene Romme-Mølby

Nedskæringer, afskedigelser, den nye TR-rolle og karrierelæring er nogle af emnerne i det nye nummer af Gymnasieskolen.

Læs mere
25. januar 2016 af Malene Romme-Mølby

Vivi Karina Michelsen er en af de afskedigede lærere. Her fortæller hun om den tidlige frygt, afskedigelsen og om at komme videre.

Læs mere
20. januar 2016 af Tina Rasmussen

Hver fjerde af de gymnasielærere, der netop har fået en fyreseddel, får nu hjælp af en psykolog hos Danske Underviserorganisationers Samråd (DUS). De er i krise, siger konsulent hos DUS.

Læs mere
18. januar 2016 af Andreas Rasmussen

En række gymnasier afskediger personale trods overskud eller store egenkapitaler. Det behøver de ikke, siger minister. Jo vi gør, siger rektorer.

Læs mere
15. januar 2016 af Malene Romme-Mølby

Voldsomme nedskæringer og for mange afskedigelser er for tiden en del af hverdagen på mange skoler.

Læs mere
15. januar 2016 af Malene Romme-Mølby

En del bestyrelser er for fokuserede på, at skolerne skal have overskud. Konsekvensen er, at lærerne står hårdt for skud, fortæller tillidsrepræsentanter.

Læs mere
15. januar 2016 af Johan Rasmussen

Vikarerne oplever lige nu en meget usikker tid på skolerne. De midlertidigt ansatte er de første, som forsvinder, når skolerne skal spare.

Læs mere
11. januar 2016 af Johan Rasmussen

Nedskæringer og faldende elevtal kunne have kostet syv afskedigelser på Vejen Gymnasier, men frivillige aftrædelser, deltidsstillinger og besparelser ændrede billedet.

Læs mere
5. januar 2016 af Johan Rasmussen

Ifølge en rapport kan ungdomsuddannelserne hente en milliard kroner på at effektivisere på områder, som ikke handler om undervisning. Lederforeninger tvivler på, at potentialet er så stort.

Læs mere
4. januar 2016 af Johan Rasmussen

Tillidsrepræsentant, ledelse og lærere på Gefion Gymnasium har finkæmmet budgetterne for at redde så mange lærerstillinger som muligt.

Læs mere
17. december 2015 af Tina Rasmussen

En fyring er en lige så stor krise som et dødsfald eller en skilsmisse. For at komme videre har man brug for at forstå fyringen og sætte ord på det kaos, man befinder sig i, siger erhvervspsykolog Kit Sanne Nielsen.

Læs mere
14. december 2015 af Tina Rasmussen

Er du lige blevet fyret, kan du have brug for at få skabt et overblik over din situation og dine muligheder. Konsulent i GL Tina Barming giver her en håndfuld konkrete råd.

Læs mere
9. december 2013 af Johan Rasmussen

Flere medarbejdere på Svendborg Erhvervsskole er blevet varslet afskediget. Ifølge GL er afskedigelsesrunder af lærere dog et særsyn i disse år.

Læs mere