Nyhed

Danske studerende ligeglade med høj løn

Faglig interesse er langt vigtigere end udsigten til en god indkomst, når danske unge vælger videregående uddannelse, viser ny undersøgelse.

22. april 2013 af Tina Rasmussen
Arkivfoto
Jacob Nielsen

Danske studerende prioriterer faglig interesse og lyst frem for høj indkomst, når de vælger studie.

Det viser en ny international spørgeskemaundersøgelse, som tænketanken DEA offentliggør i morgen.  

Undersøgelsen bygger på besvarelser fra 1.790 unge under 30 år på universitetsuddannelser i England, Tyskland, Sverige og Danmark.

I undersøgelsen svarer næsten halvdelen af de danske studerende, at faglig interesse betyder mest, når de skal vælge uddannelse.

Få kigger på arbejdsløshed
Kun to procent svarer, at den fremtidige løn er hovedårsagen til deres studievalg, og kun fire procent skæver til arbejdsmarkedet og udsigten til lav arbejdsløshed.

Især engelske og tyske studerende lægger mere vægt på muligheden for at få en høj løn end danske studerende. Således svarer hver tredje studerende i England, at lønnen er hovedårsagen til deres studievalg,

13 procent af de svenske studerende kigger på hvilke brancher, der har en stor arbejdsløshed, inden de vælger uddannelse.  

Danske unge glade for sabbatår
Undersøgelsen viser desuden, at andelen af danske unge, der tager et sabbatår inden studiestart, er markant højere end i de øvrige lande.

32 procent af de danske studerende i undersøgelsen har brugt tid på rejser, højskole og lignende inden studiestart. Blandt de engelske og tyske studerende gælder det kun for henholdsvis seks og otte procent.

 

 

Tilføj kommentar

Brugeroplysninger
Email-adressen vises ikke på sitet, men gør det muligt for os at kontakte forfatteren.
Kommentér uden forsinkelse.
Brug Facebook
log ind eller registrer
dig her.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.