Nyhed

Dagpengeregler en ulempe for lærere

Lærere kan komme i klemme i reglen om, at ledige kun kan få supplerende dagpenge i 30 uger, mener Magistrenes Arbejdsløshedskasse.

10. oktober 2012 af Johan Rasmussen
Arkivfoto (læreren på fotoet har ikke noget med historien at gøre)
Mike Kollöffel

Hvis en lærer får et årsvikariat med få timer, kan hun få supplerende dagpenge ved siden af. Men efter 30 uger kan hun ikke længere få supplerende dagpenge og kan blive tvunget til at sige vikariatet op, hvis hun ikke kan leve af de få timer, hun har.

Reglen rammer specielt skævt i undervisningsverdenen, hvor årsvikariater på deltid florerer, mener Marianne Rossander, afdelingschef i Magistrenes Arbejdsløshedskasse. 

”Hvis en ledig får nogle få timers undervisning om ugen, kan det være en god måde at holde sig i gang og måske komme nærmere et fast fuldtidsarbejde. Problemet er, at efter 30 uger kan læreren ikke længere få supplerende dagpenge. Hvis hun ikke kan leve af de få timer, hun underviser, kan det tvinge læreren til at sige op midt i et skoleår for i stedet at gå på fulde dagpenge,” siger Marianne Rossander.

800 på supplerende dagpenge
Magistrenes Arbejdsløshedskasse anslår, at omkring 800 medlemmer er på supplerende dagpenge. En stor del af dem arbejder i undervisningsverdenen.

”Der er i forvejen blevet strammet meget op, og dagpengeperioden er nu kun på to år. Derfor virker det unødvendigt med en begrænsning på 30 uger med supplerende dagpenge. Det er da mere fornuftigt for alle, at en ledig har et deltidsjob og får supplerende dagpenge, end at vedkommende får dagpenge på fuldtid,” siger Marianne Rossander.

Supplerende dagpenge

  • Dagpengeperioden er på to år.
  • Ledige med et deltidsarbejde på under 29,6 timer om ugen kan få supplerende dagpenge i 30 uger. Derefter må den ledige enten klare sig for de timer, der ligger i vikariatet/deltidsjobbet eller gå tilbage på dagpenge på fuldtid.

Kommentarer

lør, 13/10/2012 - 11:06
Tine Frank

Ja, det kan vi vel alle blive enige om. Med hvad gør I for at ændre det på politisk niveau?

Tilføj kommentar

Brugeroplysninger
Email-adressen vises ikke på sitet, men gør det muligt for os at kontakte forfatteren.
Kommentér uden forsinkelse.
Brug Facebook
log ind eller registrer
dig her.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.