Blogindlæg

Alternative facts og andre syn på sandheden

15. maj 2017 af Andrea Lisa Blicker

Kære Frederik Drews

Du påstår på din hjemmeside, at du har startet dit ”snyde firma” ”FixMinOpgave” som “en konsekvens af en længerevarende frustration over det etablerede skolesystem samt det evige karakterræs". 
I vores moderne verden med Fake News og udbredelsen af Newspeak bør jeg måske ikke overraskes over så latterlig en udtalelse. Manipulation af sandheden er desværre en af de store trusler mod samfundet, som vi udsættes for dagligt, og det er netop denne manipulation af sandheden, som du ”sælger”.

Det er dog alligevel paradoksalt, at firmaer som dit, mere end noget andet, netop er med til at forstærke ”det evige karakterræs,” som du tager afstand fra.  Når folk, der fortjener 02, får 7 på deres skriftlige opgaver, presser man netop karaktergennemsnit og dermed behovet for at få høje karakterer i vejret.
Du påstår altruistisk i et interview i Berlingske.dk, at du ikke har startet virksomheden ”for at tjene en ekstra skilling.” Selvfølgelig har du startet dit firma for at tjene penge, og selvfølgelig er der kunder. Men det er også en selvfølgelighed, at dine ydelser bør være ulovlige, da du bevidst medvirker til bedrageri.

Du skriver også: ” Vores vision er, at alle studerende skal fokusere på at udvikle deres styrker, imens andre dækker deres svagheder.”
Hvor storsindet af jer! Men hvad hvis du dækker svaghederne i fx faget biologi på en, der gerne vil være læge. Han får tid til at udvikler sine styrker, fx ”sine hedonistiske tendenser på en bytur”, mens du hjælper ham med sin ”naturvidenskabelige svagheder”.  Han får nu gode årskarakter i sine ”svage” naturvidenskabelige fag og er i stand til at søge ind på lægestudiet. På sin videregående uddannelse betaler han også nogle venlige sjæle/griske bedragere til at skrive sine opgaver, og du har så et medansvar for, at et ukvalificeret menneske måske bliver læge. Man kan kun håbe/frygte (?)  at du på et tidspunkt i dit liv får lov til at blive behandlet af denne halvt- uddannede kvaksalver.

Heldigvis for dig, går det nok ikke så galt, da mange lærere kan gennemskue, når der har været en “ghostwriter” ind over deres elevers opgaver. Det kan ikke bevises på samme måde som plagiat, men det er som regel ret tydeligt. Heldigvis for samfundet kan man sagtens give en elev 02 i årskarakter, selv om en del opgaver står til 7.

Jeg håber at politikerne hurtigt griber ind og gør “services” som dine ulovlige og strafbare. Jeg tror ikke din provokation kommer til at ændre uddannelsessystem i den retning, som du påstår, at du ønsker. Tværtimod vil konsekvenserne af ydelser som dine måske være, at flere og flere opgaver skrives i skoletid med papir og blyant, eller at elever i højere grad mundtligt skal ”forsvare” opgaver, der mistænkes for at være skrevet af andre. Du tager afstand fra et skolesystem, der uddanner generalister frem for specialister. Jeg tager afstand fra personer, der påstår at være idealister, når de rent faktisk er opportunister.  

Mvh

En gymnasielærer,der stadig mener, at ”honesty is the best policy” 

Andrea Lisa Blicker

  • Fødselsår: 1963.
  • Født og opvokset i Montreal, Canada.
  • Uddannelse: Cand. phil i engelsk, Københavns Universitet.
  • Underviser, kursusleder og studieretningskoordinator på Albertslund Gymnasium.
  • Har 4 børn.

Tilføj kommentar

Brugeroplysninger
Email-adressen vises ikke på sitet, men gør det muligt for os at kontakte forfatteren.
Kommentér uden forsinkelse.
Brug Facebook
log ind eller registrer
dig her.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.